Widok

Poród Swissmed 3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-2-t158592,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z zona mielismy pokoj bez klimatyzacji :(
Dzięki dziewczyny! Mam stwardnienie rozsiane, stąd moje pytanie, bo nie mogę się przegrzewać:( A termin na 11 lipca... Chyba się zdecyduję w takim razie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja zażyczyłam sobie rodząc otwartego okna, bo było mi ciepło i duszno - a tego dnia było dosyć chłodno i mglisto, więc wszyscy inni marzli i co rusz pytali czy zamknąć ;-) W końcu położna stwierdziła, że rodząca ma prawo mieć swoje kaprysy ;-)
image
image
rodziłam w czerwcu 2010 i temperatura była ok :) pamietam ze i tak w pewnym momencie chciałam pod koc bo organizm był juz troche zmeczony i bylo mi chłodno - goraco napewno nie było a na zewnatrz tak :)
Ja rodziłam 1,5 roku temu w lipcu, w największe upały (były wtedy rekordowe) i ... nie było źle ;) klimy chyba nie mieli ... ale to jakoś nie przeszkadzało.
image
Ja rodziłam w sierpniu i w sumie temperatura była odpowiednia jak dla mnie, chyba raz czy dwa otwierałam okno, więc nie zwróciłam uwagi na klimatyzację.
image
image
Mam pytanie, czy któraś z Was rodziła może w Swissmedzie w lecie? Czy mają tam klimatyzację?
Pozdrawiam:)
nieprawda z tymi kwalifikacjami ja rodziłam z marszu bo sie zdecydowalam w ostatniej chwili , fakt byłam tam wcześniej ale tylko na rozmowie (bez zakładania karty itd) jak ciąza przebiega bez komplikacji możesz jechać jak zaczniesz rodzic na pewno cie przyjma
koleżanka tam rodziła przez cc i bardzo polecała:)
image

Uploaded with ImageShack.us
Kasia - tak jak pisze Nieiwem trzeba podjechac na kwalifikacje ktora polega na zrobieniu ktg plus ewentualnie badanie na fotelu i usg (szystko za darmo) - warto miec zrobiony wczesniej wymaz z szyjki macicy bo jak nie to zleca Ci zrobic (mozna u nich ale nie wiem ile to kosztuje). Jesli jednak wiesz ze masz ciaze zagrozona to raczej Cie nie przyjma ale wszystko zalezy od tego co sie dzieje (u mnie bylo podejrzenie hipotrofi płodu a i tak rodzilam u nich);
Osobiscie bardzo polecam :)
w watkach dotyczacych porodu w swiss med sa takie informacje, mozesz tez tam podjechac i pogadac, sa bardzo mili i masz info z pierwszej reki. Z marszu nie da rady, musisz przejsc kwalifikacj ok 36 tc.
Mam pytanko. Rozumiem, ze zanim zacznie się poród to trzeba do swissmedu wcześniej pojechać i się zapisać? Tak z marszu jak do państwowego nie można? Jak to wygląda?
Ja rodziłam tam 9.08 - jak masz pytania zapraszam na priv
image
image
halo, dziewczyny czy ktoras rodzila ostatnio?
dzi bylam z mezem ogladac caly oddzial, i decyzja zapladla nieodwolalnie :) bede tam rodzic...
podpisuje sie pod tym!!!!! ja tez zmienilam go na innego lekarza. nas doktor M. Elghabe. swietna babka
]image
Urodziłam w czwartek synka w Swissmedzie, siłami natury, udało się po pierwszej cesarce. Potwierdzam swoje wcześniejsze opinie, naprawdę warto wydać te pieniądze i mieć pewność, że ma się opiekę na wysokim poziomie, spokojne warunki powrotu do formy i że jest się traktowanym z godnością. No i że nie zostaje się samemu z problemami/pytaniami.
image
image
6000PLN niezależnie od "rodzaju" porodu.
Jest w cenniku dostępnym na stronie.
jaki obecnie jest koszt proodu w swissmedzie?
co do badan przed porodem to niby w standardzie jest tylko ktg ale mi ze dwa razy robiono usg plus jedno dopochwowe i praktycznie przy kazdej wizycie bylam na fotelu (wszystko za darmo)
warto mowic jak cos was niepokoi to napewno to sprawdza :)
do góry