Widok

Poród Swissmed 3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-2-t158592,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie tak jak napisała sylwia :) te kwalifikacje to w sumie tylko formalność jesli z ciaża, tobą i bobasem jest wszystko ok. to nie ma żadnego problemu. To jest poprostu założenie karty ciąży i lekarz tam sobie wpisuje wszystkie dane. Na ktg możesz jechać o dowolnej porze bo zawsze jest lekarz dyżurujący i pielegniarki. Ja raz byłam ok 20 a np dzisiaj o 9 rano. Za 2 tyg. zdam relacje jak było :)
każda kobieta poród przeżywa inaczej !! jedna po cc powie zę było super druga po sn, badz na odwrót i to straszenie konsekwencjami po cesarkach nie ma sensu, kązda o nich wie
ale tak jak napisąła forumka powyżej, po 41 godz porodu nie wiem czy wogole zdecydowałabym sie na drugie dziecko!! nie dziwie sie ze po takiej traumie wołałą jednak być cięta
ja też miałam CC w Swissie akurat ze wskazań medycznych i również bardzo sobie chwale, są kobiety ktore rodziły i SN i CC i zdania jak zawsze sa podzielone, częsc chwali sobie próod siłami natury częsc operacyjny
ile kobiet w tym przypadku tyle opinii
każda kobieta powinna miec wybór !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
KoKoTa rowniez sie z toba zgadzam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny a czy w Swissmedzie mają położne środowiskowe czy taką położną to powinnam już wybrać w swojej przychodni?
ooo tego to akurat ja nie wiem :-) Jestem ze Starogardu Gd wiec nie interesowałam sie tą kwestią ale z pewnością są kobiertki co ci odpowiedzą :-)
Położna środowiskowa jest z reguły związana z przychodnią do której chcesz zapisać dziecko albo do której Ty należysz. Oczywiście można sobie zażyczyć inaczej. Nie słyszałam o tym, żeby na patronaż przychodziła położna ze Swissmedu, ale ja od razu chciałam ze swojej docelowej przychodni.
ale fajnie sobie czytac nowe relacje... jeszcze niedawno pamietam jak ja tak wypytywalam hihi ;)) super gratuluje wszystkim ;) kolejnego bibika tez planuje tam rodzic ;)
Czesc dziewczyny, możecie napisać coś o kwailifikacjach w Swissmedzie?? Zastanawiam się nad porodem naturalnym tam, tylko nie wiem o co chodzi z kwalifikacjami, pozdrawiam
polecam stare watki o swissie tam jest duzo informacji. Idzie sie w 36 tygodniu min. na wizyte i zaklada sie karte, robia ktg i prosze o badanie posiewu lub zlecenie go, pozniej w kazdy tydzien do porodu chodzisz na ktg i to wszystko, na tym polega kwalifikacja.
Dokładnie jak Kamyk pisze :)
A jesli jest się po terminie (liczą według miesiączki) to na ktg chodzi się częściej - ja chodziłam co 2/3 dzień; Nie będę powtarzała tego co już pisałam w poprzednim wątku - napisze tylko że dzięki decyzji o rodzeniu w Swiss moje wspomnienia z porodu SN są bardzo miłe (a miałam wywoływany poród) --> super opieka przed, w trakcie i po porodzie ! :)
Dzięki dziewczyny :) Ja własnie zastanawiam się nad SN w Swissie. Nie znam za bardzo szpitali w 3miescie, a opinie na forach są tak różne, że nie wiem na ile można im zaufać. A orientujecie się kiedy w Swissie przewożą do szpitala, chodzi mi w jakich przypadkach? Słyszałam po prostu, że większość takich klinik prywatnych, jak jest jakikolwiek problem przy porodzie, to od razu zawożą do szpitala.
KasiuKoziolek. Na kiedy masz termin porodu ? ja też planuje SN w swissie a termin mam na 11 listopad...

Mam pytanko do dziewczyn które tam rodziły. czy maluszki miały po urodzeniu badaną grupę krwi ? I czy jest kłopot z podaniem immunoglobuliny anty D w razie konieczności ? może któraś z Was wie ? Mamy z mężem prawdopodobieństwo konfliktu serologicznego więc pytam.
dziewczyny tak z ciekawości narazie pytam :)
jakie są koszty porodu w swissmedzie?
moze orientujecie się czy astma epizodyczna jest wskazaniem do CC??
z góry dzieki :)
P.S Karollla kolezanko z weselnika wielkie gratulacje z narodzin zdrowego synka :))
do agullinek
Ja rodziłąm w swissmedzie, po porodzie okazało się, że córka ma czynnik rh + a ja mam rh -, więc została mi podana immunoglobilina i wszystko jest ok, także badają krew i w razie czego nie ma problemu, pozdrawiam
kaja dziekuje bardzo :) :)
kajagdynia, ja mam typową astmę oskrzelową i to z pewnoscia nie jest powodem do cc, pierwsze dziecko rodziłam sn i moja choroba nie była dla lekarzy ze Starogardu zadnym przeciwskazaniem.....
Sylwia dzieki za odp. :)
może zalezy to od stopnia zaawansowania astmy bo kolezanka przez astme dostala wskazanie do cc...
może zalezy tez od lekarza. Wiadomo, że co lekarz to inna diagnoza.
...ale tu u Was kobietki ucichło :-(
Dziewczyny właśnie zabieram się za pakowanie torby do Swissmedu i tak się zastanawiam czy sztućce i własny kubek też powinnam spakować?
do góry