Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziecko tez bedzie mialo tam odpowiednia opieke, wiec nie wmawiaj mi ze dlamnie potrzeby dziecka nie sa najwazniejsze. stac mnie na porod tam i zrobie to. dla ciebie to strata pieniedzy, coz kazda z nas ma inny system wartosci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak wy piszecie o tych odwiedzinach to horror, dlatego jak najszybciej po porodzie do domu, w UK po naturalnym 24h, po CC 72h...i przez to nawet nie masz czasu na odwiedziny..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sama to napisałaś że widzisz też swoje potrzeby a nie dziecka.

Pozatem w Swissmedzie, jak tylko się coś dzieje z maleństwem i tak odsyłają na zaspe albo do wojewódzkiego.

Nie robią dodatkowych badań, tylko wszystkie te które są wykonywane w normalnym szpitalu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to zle ze widze tez swoje potrzeby??? nie bede matka polka widzaca tylko pieluchy ;) bez zadnych zainteresowan. bez przesady, dzieci nie sa calym swiatem
z klinicznej tez wioza na zaspe a mimo to kobiety tam rodza
Wg mnie dzieci są całym światem, absorbują cały nasz czas i przykro mi, ale z początku dziecku poświęca się tyle uwagi że nie ma się czasu na nic innego.
jest jeszcze maz, ktory zajmuje sie dzieckiem aby jego mama byla szczesliwa i mogla realizowac swoje zainteresowania.
Nie no to w takim razie musiałaś wygrać w totka, bo ja myślałam że jeśli kobieta jest w domu z dzieckiem, to mąż zarabia na resztę rodziny.... No ale cóż....

Ojciec dziecka nie nakarmi piersią.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak ojciec dziecka wraca z pracy, moj nie pracuje 24g na dobe. czas dla siebie i mojego hobby moge tez miec w domu.
zawsze da sie wszystko zorganizowac. nie chce byc kura domowa bez zednych zainteresowan i wlsnego zycia
Eh, nie chce mi sie dyskutować.

Podsumowując poród w swissmedzie to strata pieniędzy, które można wydać na wyprawkę lub dodatkowe badania w ciaży.
a dla mnie nie jest strata kasy. jako matka chce miec mile wspomnienia z tego jak waznego dnia
Mam prośbę, możecie zakończyć tą bezsensowną dyskusje? Każda z nas ma swoje argumenty i nikt nikogo nie przekona. Ja dodam tylko jedno, większosć moich znajomych to lekarze ( tak jak ja) i większość z nich rodziło albo będą rodzić w prywatnym szpitalu. Ciekawe dlaczego?? Czyżby się czegoś obawiali w publicznych molochach?? Hmmm pewnie nie mają co z kasą zrobić :D
Pozdrawiam i życzę udanych porodów każdej z nas.
myśle ,że Kaśka trochę przesadzasz. z twoich wypowiedzi można wywnioskować,że jak ktoś płaci za poród w swissmedzie to już go nie stać na wyprawkę na dziecka,że biedny dzieciak ma matkę egoistkę która mysli tylko o sobie i nie stać jej już na łóżeczko czy wózek.tak zapewne w takich domach dziecko leży na podłodze, nagie i opuszczone.bez przesady!!! oczywiście masz prawo do swojego zdania i będziesz rodziła tam,gdzie chcesz,ale robisz z osób rodzących w swissmedzie snobów,kótrzy nie myślą o dziecku tylko o ladnych firankach.
A ja to myśle, że jak ktoś się decyduje na Swissmed to te pieniądze ma na tą okazję i ma już zrobiony pokoik, dodatkowe badania i wyprawkę itp i pytanie tylko o opinie odnośnie swiss i chyba tego dotyczył wątek.
A jak ktoś bardzo tam chce a nie ma pięniędzy i poświęca inne rzeczy to też jego sprawa i trzeba to uszanować ale myślę, że są to odosobnione przypadki.
Nie, wcale tak nie myślę.

Po prostu chciałam przekazać moją opinię, że poród w szpitalu prywatnym to prawie to samo co w publicznym, są bardzo ale to bardzo niewielkie różnice, i tak naprawdę to równie dobrze jeśli ktoś chce wydać tyle pieniędzy można wpłacić na szpital publiczny, napewno nikt się nie obrazi.

Eh, kończę tą dyskusję bo to nie ma najmniejszego sensu.
a przepraszam ile z Was co miesiac traci kase na prywatne wizyty u gin? przeciez mozna tez na NFZ, a ile pieniedzy by sie dla maluszka w ten sposob zaoszczedzilo! przeciez w NFZ tez maja czasami lekarze dobry humor....
Wow Mamuski wyluzujcie! :-) to tak samo jak jedne chca znieczulenie, a inne uwazaja, ze kobieta powinna rodzić w bolu bo tak jest od zawsze ;-) Czasy na szczescie sie zmieniaja i kobiety tez :-)

Założyłam ten wątek bo chcę poznać opinie mam, które już tam rodziły oraz mam które planują poród w swiss :-)
uuuuu ale tu zadyma :D
Asia 84 - to też napisałam swoje opinie a tu zaraz zadyma :) KaskaGdansk poczekaj na wątek o wyższości publicznej służby zdrowia nad prywatną :)
wlasnie zgadzam sie z Asia... bez sensu sa takie akcje... tez bym chciala poczytac konkrety a nie takie przerzucanie sie kto ma a kto nie ma i dlaczego..etc.

Ja mam zamiar rodzić w swissmedzie, na koniec lipca ma termin. Zastanawiałam się nadporodem na Klinicznej bo to jedyny szpital poza swissmedem, w którym można dostać znieczulenie. Długo nie mogła się zdecydować ale mój komfort psychiczny wygrał z państwową - płatna służbą zdrowia, gdzie znieczulenie zależne jest w niektórych przypadkach od dobrej woli llekarza. Na klincznej, żeby mieć namiastkę komfortu po porodzie musiałabym zapłacić za pojedynczą/podwójną salę, położną itp
Jedyne obiekcje co do swiss rozwiała moja gin, dotyczyły one opieki w przypadku kiedy coś by się działo niedobrego z maleństwem lub ze mną. Ona przez całą swoją praktykę słyszała o jednym przypadku kiedy było trzeba przewieść dzieciątko do szpitala państwowego, ale podobno było przed porodem już takie prawdopodobieństwo.
Poza tym chciałabym mieć miłe wspomnienia z porodu i chciałabym, żeby mój synek miał rodzeńswo. Koleżanki, które rodziły w swiss są wszystkie zadowolone, a te z państwowych to różnie bywa....Krew mnie tylko zalewa ile z mojej pensji idzie na opiekę w państwowej służbie zdrowia z której prawie wogóle niekorzystam.... (odpukać).
Może są jednak na tym formu jeszcze jakieś MAmy które rodził w swissmedzie i mogą coś powiedzieć, bo tych wypowiedzi czy stac czy nie jest już chyba wystarczająco, a ciekawa jestem również opini mam rodzących w swissmedzie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry