Widok

Poród _Maj_ -2017-

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć czy któraś z was ma porów w tym terminie, miło było by pogadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki:) Pójdę 5 października to się okaże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na nfz też większość ma w gabinecie usg. Kwestia tego ile razy go użyją i jakiej jest jakości ;)
Witajcie,

ja spokojnie czekam na wizytę, mam 6 października. Jak na razie moje beta hcg ładnie rośnie ale mam plamienia/krwawienia i nie wiadomo co będzie się działo bo wcześniej poroniłam. Teraz biorę d*phaston.

Mam bardzo duży apetyt, bolą mnie piersi, mam dużo energii (nie chce mi się spać), przestała mi smakować kawa, czasem jest mi niedobrze a w trakcie jazdy samochodem bierze mnie na wymioty.
I wróciłam z usg, zarodek już jest maz 2mm, ale juz było widać stukajace serducho, ogólnie ciąża dwa tygodnie młodsza. :) teraz wypadnie mi termin na koniec maja:)
Ewellkaet super że serduszko już bije może faktycznie uda nam się jakoś razem rodzić ;) Ja staram się uważać z jedzeniem ale nawet apetyt mam słaby i oby tak się utrzymywało jak najdłużej.
Jeśli chodzi o lekarza to na szczęście wszystko jest za jednym razem a chodzę na NFZ
Ja przytylam wciazy 25kg koszmar chodzacy prosiak ale udalo mi sie to zgubić wiec nie martwcie sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny zrobiłam listę :)

***MAJOWE CIĘŻARÓWKI***
Marlena_9 1.05
Jaa 9.05
ewellkaet 13.05
styczniowka82 19.05
Hope- 21.05
Velvet929 25.05
pszczoła

oczekujące na potwierdzenie :)
kasztanova
Amelia83
melonowa

W październiku jak większość będzie po wizytach zrobię nową i założę nowy wątek z nazwą jak któraś proponowała :)

ewellkaet super, że już jest serduszko! co Ci powiedzieli na torbiel?
u mnie póki co bez większych dolegliwości, czasem kłuje mnie brzuch, kilak razy miałam mdłości, ale w porównaniu do pierwszej ciąży to teraz jest o niebo lepiej, ale w sumie nie pamiętam kiedy mi się mdlości zaczęły... pamiętam tylko, że myślałam, że nigdy się nie skończą :P
Lekarka która mi robila usg, powiedziała ze wygląda jej to na torbiel pożółtlową i że zniknie najprawdopodobniej do 12 tygodnia, przejrzałam zdjecia z poprzednieh ciąży i bylo to samo, wiec jestem spokojna.:)
Cześć, dołączę. Póki co nieśmiało, bo dopiero test robiłam. Z moich obliczeń wynika, że termin około 29-30 maj, ale więcej będę wiedziała dopiero w poniedziałek, po bhcg.
To moja czwarta ciąża, mam nadzieję, że trzecia szczęśliwa. Test tydzień temu był negatywny, wczoraj i dziś dwie kreski od razu.
Mam już dwie córki, pięcio i trzylatkę, obydwie przyszły na świat za pomocą cc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny jeśli szukacie dobrego ginekologa z wyposażonym gabinetem na nfz to polecam moją Panią dr Kasie Lenckowską. Przyjmuje na nfz w przychodni na Mickiewicza (Wrzeszcz). Prywatnie też przyjmuje, kiedyś w Invicta a teraz nie mam pojęcia. Prowadziła moją poprzednią ciążę. Jest kompetentna, nie żałuje aparatu usg i praktycznie przy każdej wizycie sprawdza co z dzidzią. Jak jest coś nie tak to szybko reaguje.
Dzień dobry przy poniedziałku:)
Ja już po wizycie u gin. Kazała zrobić jeszcze raz usg w przyszlym tygodniu że by zobaczyc jak sie rozwija płód i kolejna wizyta za tydzien, dopiero wtedy kartę założy. A dzis zobaczyła jakieś zapalenie wiec znowu jakieś tabsy....
Miłego poniedzialku:)
Hej:)
Ja w pracy, po zabieganym weekendzie, mąż ma problemy z nerkami.
Ja mam bakterie w moczu;/
Cały czas jadła bym paprykę i marchewkę. Z objawów to mam jedynie lekkie bóle podbrzusza co jakiś czas ale trwają kilka sekund.
Miłego poniedziałku:)
A ja dzisiaj obudziłam się z mega katarem mam zawalone zatoki musiałam w nocy wstać i sobie napsiakać do nosa. Z dziećmi też byłam u lekarza ale na szczęście nic takiego nie mają.
A samopoczucie ciążowe super mąż tak dalej to byłoby super
Ale Wam zazdroszczę! Ja wychodzę właśnie z przeziębienia bo ciąże, jak poprzednią zresztą, zaczęłam chorobą. Poza tym od wczoraj niedobrze mi non stop :( ledwo funkcjonowałam dzisiaj w pracy... Macie jakieś sprawdzone sposoby? W desperacji zamówiłam dzisiaj: cukierki z imbirem, prevomit, krople imbirowe i opaski akupresurowe na mdłości :P
U mnie mdłości brak. Za to wczoraj caly dzień w pracy marzyłam o ruskich pierogach:) normalnie męczarnia:)
haha ja też i jeszcze z ciepłym barszczykiem, ale dopiero jutro znajdę czas żeby je zrobić bo zaczynam urlop.

Hej:)
dziś rano miałam lekkie mdłości ale wystarczyło żebym napiła się trochę wody z miodem, imbirem i cytryną i przeszło.
Mi robi się chwilowo lepiej tylko przez moment jak coś jem :/
Zazdroszczę Wam braku mdłości... u mnie im później tym gorzej, rano jak wstaję to jeszcze jest względnie ok, a wraz z upływem godzin tobię się zielona...
witajcie,

moja beta hcg rośnie książkowo co mnie cieszy. Cały czas czekam na wizytę u lekarza. Jak się potwierdzi to na ścianie powieszę sobie kalendarz ciąży.

Na mdłości pomagają mi cukierki miętowe, herbata i spacery.

Pozdrawiam :)
Witam ponownie, dziewczyny!

Czy jest opcja, aby do maja dopisać też czerwiec? :)

Wyszła mi beta 194,4, czyli 4ty tydzień wg norm- z tego wynika, że termin na 1 czerwca, ale podejrzewam, że i tak mnie potną w maju :)

Czy są tu mamy już po dwóch cc?
melonowa - ja w pracy to niestety nie pospaceruje :/ duchota, klima i ful zapachów mieszających się na openspace to niestety nie jest dobre połączenie :( ale cuksy miętowe muszę spróbować :)

M&msy pewnie, że zrobimy majowo-czerwcowe :) chyba zresztą zazwyczaj idą wątki co 2 miesiące.
na temat cc się nie wypowiem niestety bo rodziłam sn no i staram się póki co o samym porodzie na razie nie myśleć :P Odsuwam te wspomnienie jak najdalej się da...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry