Widok

Poród _Maj_ -2017-

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć czy któraś z was ma porów w tym terminie, miło było by pogadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
M&msy dziękuję Ci za odpowiedz. u mnie między cc nie będzie 2 lat różnicy i właśnie boję się rozejścia rany, mimo wszystko nie chce próbować sa, ale boję się, że w szpitalu będą mnie zmuszać do tego.
styczniowka82 przykro mi, przytulam.
Aga30: za pierwszym razem zaczęło się od skurczow krzyżowych. Kto miał, ten wie, jaki to ból. Mimo chodzenia, skakania na piłce rozwarcie było tylko na dwa palce. Podali mi kroplowki z oxy, ale też nic nie dały. Lekarz podjął decyzję o przebiciu pęcherza owodniowego, jednak akcja nie poszła do przodu. W końcu, po 21 godzinach mąż wymusił cc, ja już nie miałam siły nawet mówić. Było mi tak wszystko jedno, że podpisałabym zgodę i na amputację nogi. Po cc na sali pooperacyjnej cały czas spalam, wkurzało mnie, że jakaś laska do mnie gada, ja chciałam spać!
Drugie cc, niemal dwa lata potem... Chciałam rodzic siłami natury, położyli mnie więc na porodówce, ale przy skurczu ból w podbrzuszu zgiął mnie w pół. Okazało się, że blizna zaczęła pękać i jeszcze chwila, a nie byłoby co ratować. Cc w trybie pilnym, ale w znieczuleniu zzo. Cesarka na zimno to najgorsze, co mnie do tej pory spotkało. Morfina przeciwbólowo tylko pogłębiła moje "schizy", miałam wrażenie, że nie mogę oddychać, że umieram... Brrr.
Styczniówka, tak bardzo, bardzo mi przykro! Trzymaj się i bądź silna dla tych, którzy są z Tobą na ziemi i bądź pewna, że ktoś strzeże Cię tam z góry...
Niestety ja się z wami żegnam moja kropeczka jest już aniołkiem. Wczoraj miałam plamienie i pojechałam na ip i niestety na usg wyszło brak bicia serduszka i zarodek mniejszy o dwa tygodnie zapisali mnie na czwartek na zabieg. Mam jeszcze iść na jutrzejszą wizytę do swojej gin o potwierdzenie ale nie ma żadnych wątpliwości i ma wypisać skierowanie.
Trzymajcie się dziewczynki
clinik medice zamkneli
Kasztanowa, jest w Trójmieście prywatna porodowka. W miejsce zamknietego Sweesmed'u, rolę tę przejęła Clinica Medica w Gdyni.
Robilam genetyczne i echo płodu serca robia ta w gdyni na ul.filipowskiego placilam 250zl ale warto... Jest sie spokojnym do konca ciazy
Ja miałam dwa cc w Redlowie i teraz będzie trzecie. Nie ma wstępu na oddział dla gości. Dzieci ogląda sie przez szybę. Po pierwszym cięciu nie pozwolili pomoc mężowi w przejściu na salę poporodową, bo był pełen oddział. Przy drugim pozwolili już spakować mnie i rozpakować
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam bo lekarz powiedział mi ze to strata kasy bo to komputer wylicza prawdopodobieństwo choroby(test papa).Ale każdy robi jak uważa.
Mi lekarka tlumaczyla, ze ten bol brzucha to dlatego, ze macica sie powieksza i ze jest to calkowicie normalne..

My po wizycie u lekarza :)
Dzidzia wieksza z usg o tydzien :) wychodzi 11 tydzien i 4dzien :)
Widac juz bylo malego czlowieka :) w dodatku mega ruchliwego :)
Serduszko pieknie bilo :)

Za tydzien idziemy na usg genetyczne. Robi ktoras z Was te dodatkowe badanie genetyczne z krwi?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Melonowa mnie przez polowe ciazy bolał brzuch ciągle myślałam ze cos jest nie tak..
Ale lekarz mnie uspokoił wiec nie martw sie
Ja tak czasemm mam, ale to normalne:)
do M&msy możesz mi powiedzieć czy miałaś wskazania do swoich cesarek? czy to były porody sn zakończone cc?
pozdrawiam
Witajcie,

czy boli was brzuch ? Jeszcze kilka dni temu czułam taki dziwne "rozciąganie", dziś nic nie czuję.
Czyli obstawiamy ze to dopiero poczatek i za dwa tygodnie bedzie juz widac fasolka :-). Ja tez polecialam w 5 tyg na usg i tylko pecherzyk byl i tylko sie stresowalam tydzien pozniej juz byl mikroskopijny bąbelek chyba 0,53 cm ;--)
Dorotka, no właśnie ciężko powiedzieć, który tydzień - mam pcos i ostatnią miesiączkę widziałam w maju. Wiem, kiedy był stosunek, ale ile czasu upłynęło od niego do zapłodnienia to już wielka niewiadoma...
Po cc na Klinicznej pierwsza dobe( nie raz nie cala) lezy sie na takiej sali pooperacyjnej miedzy patologia a polozniczym i tylko przynosza ci malenstwo na chwile. A nastepnego dnia rano jest przeprowadzka na polozniczy i juz normalnie trzeba sie samemu zajmowac dzidzia. Oj ciezko to wspominam...
M&msy a ktory u Ciebie leci tydzien? Wiem ze latwo powiedziec, ale badz dobrej mysli, kwas foliowy, duzo odpoczywaj i zdrowo jedz. Ja tez w 2013 rodzilam przez cc, rowniez sala 2 i tabuny odwiedzajacych do wspollokatorki. Moj maluch dawal mi popalic w nocy za to w dzien aniolek ale te wizytacje glosno gadajacych gosci i tak nie pozwalaly mi zasnac. Bylo to bardzo denerwujace.
A mnie najbardziej przeraza to, że porodówki są przepełnione i możemy sobie wybrać szpital, a suma sumarum z powodu braku miejsc mogą nas odesłać gdzieś indziej :(
Tak miałam z trzecim porodem, że bardzo chciałam na klinicznej, a jak trafiłam na izbę to powiedzieli mi ze maja full.... ale w miedzy czasie dziewczyna urodziła i mnie przyjęli..

Tez bardzo nie chciałabym trafić na Zaspe :/
W Wojewódzkim tez rodziłam i tez kolorowo nie było. Ale tak jak Hope pisze, nie chodzi o budynek tylko o to na kogo się trafi...

I tez jestem za tym, żeby ba sale nikt nie wchodził. Te mamy co rodziły to wiedza jaki to niewdzieczny czas...
Ale te mamy co rodzą cc to chyba fajnie by było aby przez pierwsze parę godzin ktoś mógłby pomóc. Nie rodziłam cc i nie wiem jak to wygląda, ale od razu przecież wstać nie można..

Jutro mam wizytę u naszej Brzoski i się doczekać juz nie mogę :))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry