Widok

Poród na Klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które tam rodziły! Napiszcie proszę wszystko co dotyczy tego szpitala:

1. Zabiegi przedporodowe - są? obowiązkowo?
2. Po porodzie - kiedy dostaje się dziecko?
3. W iluosobowych salach się leży PO.
4. Jak jest z ewentualnym dokarmianiem butelką?
5. Czy pomoc laktacyjna jest OK?
6. Co jest na minus co na plus - wg Was?
7. Środki przeciwbólowe - dają jakieś podczas porodu?
8. Aktywny poród czy raczej leżenie?
9. Ile kosztuje poród riodzinny?

Mam za sobą poród w wojewódzkim, Kliniczną biorę pod uwagę.

Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanie czy któraś z Was ma nr tel. do położnej pani Jadzi. Bardzo proszę o kontakt; agajaworska1974@tlen.pl
Dziękuję bardzo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rodziłam w listopadzie. byłam sama w dwuosobowym pokoju. mam fotki pokoju, mogę przesłać na maila
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
pytanie do ojjka czy moge prosic o kontakt na maila evakw@wp.pl, mam termin na koniec lutego i chcialabym podpytac o kilka rzeczy jako poczatkujaca mama :) pozdrawiam
Rodzę lada dzień i chyba zdecyduje sie na Kliniczną, jezeli mozesz bardzo prosze o fotki sali w tym szpitalu. Z góry dziękuje :)
wercikk214@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zaraz ci przesle rodziłam 7 stycznia to sala porodowa visa vi łóżka znajduje się twoja osobista łazienka z toaletą natryskiem i umywalką
Dziewczyny ja wam wysłałam zdjęcia sali Poporodowej na, której leży się przez cały pobyt w szpitalu.Zdjęć sali porodowej nie robiłam bo nie rodziłam z mężem niestety, bo w szpitalu w tym czasie był zakaz.
Witam!!! Mam termin na początek lutego... i zdecydowałam się na ten szpital... jak bym mogła prosić o zdjęcia tej sali: to moj e-mail: motylek200@gazeta.pl
a czy ktoś miał do czynienia z dr Michałem Korzon?

Podobno dobry specjalista i tam właśni pracuje... wybieram się do niego prywatnie na Beniowskiego.... ale będę wdzięczna za wszelkie informacje
hop do góry :)
a jak jest z ochroną krocza na klinicznej? tną jak leci czy kobieta rodząca po raz drugi ma szanse na to żeby jej nie pociachali? parte na leżąco czy jak wygodnie?
Rodzilam pare dni temu i nikt mnie nie pytal czy naciać czy nie :) ale nasz synek wazyl ponad 4kg, wiec chyba nie bylo wyjscia. a lozko na ktorym sie rodzi jest z regulacja oparcia i mozna sobie ustawić do pozycji siedzacej, jak sie chce.
Ogólnie polecam porodówke na Klinicznej. bardzo mile polożne, fajne sale porodowe (lazienka, wc w niektórych). Mialam znieczulenie zewnatrzoponowe i to bylo wybawienie dla mnie. Bez problemu je dostalam, jak chcialam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję Ci bardzo za opinie! i gratuluję Maluszka :)
a powiedz mi jeszcze jak z salami po porodzie? najbardziej mnie chyba przerażają tłumy na salach. a na 1 osobową nie mogę sobie pozwolić
Karolinka a jeśli chodzi o to znieczulenie - kiedy o nie poprosiłaś? już naIzbie czy jakoś potem?
Mi salę płatną zafundował mąż :-) chciał ze mną rodzić ale niestety nie mógł bo w tym czasie był zakaz w szpitalu porodów rodzinnych i odwiedzin :-(

Na klinicznej wszystkim rodzącym proponują znieczulenie, nie ma z tym żadnego problemu. Znieczulenie proponują na porodówce. Znieczulenie daje się w drugiej fazie porodu więc jak trafisz za późno, np z bólami partymi to już Ci nie dadzą.

Ja trafiłam po odejściu wód, z bólami nieregularnymi co 6-10 minut, położna zaproponowała mi znieczulenie i dała taki wniosek do przeczytania i podpisania (miałam jeszcze czas żeby się zastanowić i ewentualnie podpisać) jednak ja na znieczulenie się nie zdecydowałam i bardzo się z tego cieszę :-)
Słyszałam, że teraz tylko 1 osoba może wejść do każdej pacjentki. Ale jeśli na sali leżą np. 4 panie to już mamy 4 osoby.... to wchodzenie każdego praktycznie to wg. mnie jedyny, acz duży minus klinicznej. Sama się zastanawiam czy wybrać kliniczną czy wojewódzki.... echh...
znieczulenie dostalam, jak mialam rozwarcie na 3 palce. Poprosilam o nie w czasie skurczów. Lekarz ginekolog musi sie na nie zgodzic i musi byc dostepny anestezjolog, bo tylko 1 jest na porodówce. Czyli jak komuś innemu w tym samym czasie podaje znieczulenie, to Ty juz nie dostaniesz.
sale poporodowe sa typowo szpitalne. ja bylam w 4-osobowej i tak srednio jest. Niby mąż moze tylko byc na sali, ale np. w niedziele przewinelo sie dużo wiecej osób. Jest sala odwiedzin, ale byla zatloczona.
A jak jest z tymi salami płatnymi? Orientujecie się może, czy trzeba je jakoś wcześniej rezerwować? Czy wystarczy po prostu poprosić o taką salę jak przyjedzie się do szpitala?

Ja o taką salę poprosiłam jak już byłam na porodówce. Nie było z tym żadnego problemu, bo obie sale były wolne. I jedynka i dwójka.
A jak jest tam -
-z czystoscią ?
-z typowym podobno dla tego szpitala problemem obecności studentów od medyka po połoznictwo. Wiem że muszą się uczyc ale jak oni podchodzą do pacjentek ? I czy ewentualna odmowa nie jest przyjmowana jakoś niechętnie ?
musze przyznac ze obawalam sie wlasnie studentow podczas porodu no i trafily mi sie dwie studentki , przyszle połozne. Młode fajne dziewczyny robiace wszystko z najwieksza starannoscia i biagajace wokol mnie jakbym sie nigdy nie spodziewala. byly niesamowicie mile, pomocne i wiedziały co maja robic. Przyznam ze duzo lepiej wspominam czas z nimi spedzony niz pozniej z połoznymi szpitalnymi, z których niektore zachowuja sie jakby za kare tam pracowaly.

a co do czystosci , typowy szpital. Nie ma zadnego, przepraszam za stwierdzenie, syfu. jedyne co mnie raziło to te posciele, niektóre podarte:/ poplamiana posciel krwia zmienily mi naprawde z wielka łaską i pretensją. poza tym nie mam zastrzezen. Rodziła 20 marca tego roku.
co do czystości to tak jak to w szpitalu. Toalety nic specjalnego choc nie powiem na patologii sa ładne :D

co do studentów to po porodzie na szyciu byly u mnie dwie studenkti przy czym zapytano mnie i meza o zdanie czy sobie zyczymy - zgodziliśmy sie bo mi w sumie i tak bylo wsio ryba a na kims ci ludzie musza sie uczyc.
a na obchodach przychodzilo z lekarzem duzo studentów i nikt nie pytał juz o zdanie. Nie badali poloznic tylko patrzyli jak rana sie goi - no ten lekarz im wszystko opowiadal co i jak :D generalnie mi studenci nie przeszkadzali

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry