Widok

Poród na Klinicznej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które tam rodziły! Napiszcie proszę wszystko co dotyczy tego szpitala:

1. Zabiegi przedporodowe - są? obowiązkowo?
2. Po porodzie - kiedy dostaje się dziecko?
3. W iluosobowych salach się leży PO.
4. Jak jest z ewentualnym dokarmianiem butelką?
5. Czy pomoc laktacyjna jest OK?
6. Co jest na minus co na plus - wg Was?
7. Środki przeciwbólowe - dają jakieś podczas porodu?
8. Aktywny poród czy raczej leżenie?
9. Ile kosztuje poród riodzinny?

Mam za sobą poród w wojewódzkim, Kliniczną biorę pod uwagę.

Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Remont się już skończył
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
RODZIŁAM NA KLINICZNEJ W STYCZNIU TEGO ROKU.PORODÓWKA I PERSONEL REWELACJA!!!!!ZE ZNIECZULENIEM TEŻ NIE BYŁO ŻADNYCH PROBLEMÓW.JAK PRZESTAŁAM AKCEPTOWAĆ BÓL ANESTEZJOLOG POJAWIŁ SIĘ NATYCHMIAST.LEWATYWĘ MIAŁAM NA WŁASNE ŻYCZENIE I NIE ŻAŁUJĘ.SALE DLA POŁOŻNIC NIE SĄ ZBYT ATRAKCYJNE I TO PRAWDA ŻE MOŻE WEJŚĆ KAŻDY KTO CHCE,ALE SPĘDZAMY TAM 3DOBY WIĘC DA SIĘ WYTRZYMAĆ.NAJWAŻNIEJSZE JEST TO ŻE DZIECI MAJĄ BARDZO DOBRĄ I FACHOWĄ OPIEKĘ!!!!TAM PRACUJĄ LEKARZE I POŁOŻNE O WIELKIM SERCU.PAMIĘTAJCIE DROGIE MAMY ŻE JAK COŚ NIEPRZEWIDZIANEGO DZIEJE SIĘ Z WAMI LUB MALEŃSTWEM PODCZAS PORODU TO POMOC JEST NA MIEJSCU.MOJEGO SYNA TEŻ RODZIŁAM NA KLINICZNEJ ALE W 1999ROKU.POLECAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
PORÓD RODZINNY I ZNIECZULENIE NIC NIE KOSZTUJE,ALE TRZEBA PODPISAĆ ZGODĘ
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamo miłoszka, dzięki za pokrzepiające opowiesci. Zazdroszczę i mam nadzieję, że jeśli będę miała cc , to tak jak Tobie uda mi się z tym bólem.Dzis gadałam z koleżanką i powiedziała mi, że po drugiej cc następnego dnia już paznokcie u stóp obcinała;) W szoku byłam, ale jak widzać wszystko jest możliwe.

A co do remontu, czy to pewna informacja?
tak, pewna :)
Cudownie! :)
Podbijam wątek, bom cikawa :)
I jak teraz wygląda połoznictwo? Ktos wie co remontowali i czy robili łazienki ? Bo łazienki były w strasznym stanie, a i sale nie powiem żeby imponowały wygladem. Najgorsze to te łózka trzeszczące;) ale watpie, żeby je wymienili.
Czy ktoś może coś powiedzieć o porodach rodzinnych na klinicznej? Ostatnio usłyszałam od koleżanki, że w pierwszej fazie porodu męża wpuszczają tylko od czasu do czasu i tak naprawdę wołają dopiero na sam koniec, jak już maleństwo wychodzi :) Przyznam, że trochę bezsensowne wydaja mi się takie procedury... Może ktoś wie jak to faktycznie obecnie wygląda?
Ze mną mąż był cały czas :) jak zaczęło się coś dziać, a rodziłam na początku sierpnia.
Nie, no to by faktycznie było bezsensu. Rodzinny , to chyba rodziną:) Nie wyobrażam sobie mieć męża tylko na kilka minut, przeciez nigy nie wiadomo co mi będzie w danym momencie potrzebne.
A jak wygląda obecnie sprawa ze znieczuleniem do porodu???
rodziłam w kwietniu, znieczulenie dostałam, jak tylko mogłam mieć podane (odpowiednie rozwarcie):)
a jeżeli chodzi o obecność męża- ja miałam poród wywoływany i nie wiadomo było, czy mój organizm ruszy ( to byłło 4 podejście), jak lezałam z kroplówką to wpuścili męża na chwilę, a jak już było wiadomo, że urodzę (przebili pęcherz), mąż był ze mną; mimo że to jeszcze trwało... spacerowaliśmy, pomagał mi pod prysznicem itd
Witam,
a gdzie albo komu się płaci za tą sale 1 lub 2 osobową po porodzie?
Właśnie wie ktoś kiedy płacić, komu i ile aktualnie na klinicznej za salę 1 osobową?
chyba nikt tu nie zagląda juz ?
jak sie juz tam jest to załatwiamy z paniami z poporodowki.
czy wie ktos jak jest z placeniem za pokoj?Czy faktycznie sie placi czy bioro pieniadze nie legalnie??wystawiaja jakis dokument tzn paragon lub fakture??
Słyszałam, że płaci się w formie wpłaty na jakąś fundację więc paragonu na pewno nikt nie wystawia.
ja byłam na tej płatnej sali w sumie w 2009r ale podobno nic się nie zmieniło. Mąż poszedł zapytać gdzie się płaci i ile to dostał nr konta fundacji której przelewa się dobrowolną opłatę (pani nie chciała podać konkretnej kwoty, powiedziała, że wysokość zależy od nas), przelew zrobiliśmy chyba kilka dni po powrocie do domu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry