Widok
Poród w szpitalu w Kartuzach ?
Witam! Niedługo zbliża się termin narodzin mojego maluszka. Może któraś z Pań obecnych na forum rodziła w szpitalu w Kartuzach? Zależy mi na opiniach takich mam. Czy pielęgniarki pomagają przy maluszkach? Jakie rzeczy dla mamy spakować do porodu? Będę wdzięczna za każde odpowiedzi :) Bardzo zależy mi na wszystkich informacjach od Pań, które tam rodziły :)
Hej ja rodzilam tam w sierpniu i jestem bardzo zadowolona z obslugi i z poloznych :). Porod odbierala mi pani Ula nazwiska niepamietam ale kobieta aniol bardzo mi pomogla za co jej jestem wdzieczna caly czas przy mnie byla podtrzymywala tez na duchu:). Dzieki czemu niemam jakis tragicznych wspomnien z porodu. Pielegniarki bardzo pomocne i uprzejme. Za kazdym razem przyszly bez fochow i zawsze odp[owiadaly na pytania nawet te z regoly mogace wydawac sie ze niby powinno sie wiedziec. Mi pomogly napoczatku nawet przewinac bo to moje 1 dziecko a nigdy niezajmowalam sie dziecmi przewijaniem sie itd. Pomagaly przystawic do piersi jak byl problem tylko trzeba bylo powiedziec. Ogolnie jestem zadowolona. Wczesniej mialam obawy co do tego szpitala i zastanawialam sie nad Gdanskiem ale ciesze sie ze tak wybralam. Do szpitala wez pieluszki i pieluszki tetrowe rozek swoje srodki do mycia recznik najlepiej 2, Majtki jednorazowe, podklady maja co prawda ale ja mialam swoje. Rzeczy pielegnacyjne maja przy kompaniu wiec mialam zabrane ale sie nieprzydaly, rzeczy dla malego, kubek i sztucce, szlafrok mozna tez wziasc to chyba wszystko. Jak sobie cos przypomne to napisze.
Witam,
co do pierwszego to się nie wypowiem, bo ja miałam dwa naturalne, bezproblemowe (na szczęście), i nie mam pojęcia jak podchodzą do cięcia.. co do odwiedzin- odwiedziny są w pokoju w którym się leży. problemów nie stwarzają, chyba że przyjdzie za dużo osób naraz, to wtedy mogą położne mogą zwrócić uwagę. choć mi się nie zdarzyło (koleżance obok tak, ale ja odwiedzały wręcz tłumy i nie było czym oddychać! )
tak było rok i trzy lata temu.. ;-)
generalnie bardzo polecam, szczególnie położne super ! :)
co do pierwszego to się nie wypowiem, bo ja miałam dwa naturalne, bezproblemowe (na szczęście), i nie mam pojęcia jak podchodzą do cięcia.. co do odwiedzin- odwiedziny są w pokoju w którym się leży. problemów nie stwarzają, chyba że przyjdzie za dużo osób naraz, to wtedy mogą położne mogą zwrócić uwagę. choć mi się nie zdarzyło (koleżance obok tak, ale ja odwiedzały wręcz tłumy i nie było czym oddychać! )
tak było rok i trzy lata temu.. ;-)
generalnie bardzo polecam, szczególnie położne super ! :)
Mam pytanie czy w kartuzach przy pośladkowym ułożeniu robią CC bo jestem pacjentką dr Piotrowskiego i mówi że to nie jest patologia ciąży i że będę rodzic naturalnie Z opinii innych pacjentek mówią że to bardzo ciężki poród i nie bezpieczny ponieważ nie wszystkie położne mają doświadczenie w tego typu porodach i nie każdy chce podejmować to ryzyko Ponieważ niby ciężko jest jak zakleszczy się główka w kanale rodnym a to ponoć bardzo częsty przypadek Może mi ktoś powiedzieć czy jak pójdę do szpitala to bez skierowania na CC. Mimo wszystko lekarz szpitalny po zbadaniu da mi rodzić naturalnie Czy jednak zrobią mi CC Proszę o odpowiedz jeśli ktoś miał podobny przypadek Strasznie się boję bo ja zniosę każdy ból, ale oby wszystko było dobrze z dzieckiem .
rodzilam w czerwcu 2013. lepiej byc nie moglo :) pani Sylwia odbierala mi porod. nigdy jej nie zapomne - kochana kobieta. reszta personelu równiez przemiła i bardzo pomocna... polecam bardzo i jade tam rodzic we wrzesniu :)
ps. nawet w nocy jak nie potrafilam przystawic małej do piersi to pani przyszła, pokazala co i jak bez zadnych fochow
ps. nawet w nocy jak nie potrafilam przystawic małej do piersi to pani przyszła, pokazala co i jak bez zadnych fochow