Widok

Poronienie - wyznaczenie terminu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć Wam,
niestety zdiagnozowano u mnie puste jajo płodowe. Czekam na poronienie samoistne, ale niestety moja psychika na tym mocno cierpi. Dostałam skierowanie na zabieg i chciałabym Was prosić o pomoc. Czy któraś z Was wie, w jakich godzinach trzeba się stawić na Izbę Przyjęć w celu ustalenia terminu przyjęcia do szpitala? Biorę pod uwagę szpital na Zaspie i Centrum Medycyny Nieinwazyjnej UCK (dawna Kliniczna).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie tabletki prawie w ogóle nie ruszyły. Co prawda krwawiłam i to mocno. Materiału trochę poroniłam sama, ale większość została i trzeba było wykonać zabieg :( dobrze, ze Tobie udało się tego uniknąć. Mi tego szczęścia zabrakło. Trzymam się myśli, ze spokój i czas mnie uratuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I wlasnie z takich to przyczyn absolutnie nie chcialam zabiegu...
Bardzo sie balam, ze cos zostanie...
Samoistnie po tabletkach organizm sobie cale szczęście poradzil.
Trzymaj sie i obserwuj .

To byłby najgorszy scenariusz. Nie mam już siły :( jak na razie tabletki przeciwbólowe działają, objawy ustępują.

Może, bo to jednak był poważniejszy zabieg. Obserwuj bo może nie wyczyscili wszystkiego i może robić się stan zapalny a wtedy musisz szybko działać.
Trzymaj się.

Okej, dziękuje dziewczyny. Zrobili zabieg, ponoć było dużo materiału i zabieg trwał dluzej niż zwykle. A czy stan podgorączkowy tez może się pojawiać? Z cierpliwością u mnie słabo, Eh.

Po drugim zabiegu bolał mnie brzuch przez około tydzień, krwawienie miałam około 2 tygodni. Jednak zrobili zabieg?
Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz. Pamiętaj czas jest lekarstwem.

Jest to całkiem normalne. Trwa to średnio tyle co miesiączka, nawet czasami ciut dłużej

Mam pytanie. Czy któraś z Was po zabiegu odczuwała bóle podbrzusza i krwawiła? Długo to trwało?

Tak, procedury się zmieniły. Pewnie tak jak Autorka pisala wyżej, jest nowe kierownictwo to i inne zarządzanie. Dwie pierwsze godziny krwawienia to był koszmar. Myslalam, ze zacznę chodzić po ścianach. Ale jest coraz lepiej i mam nadzieje, że ten ból nie wróci. Nie życzę tego żadnej kobiecie. Dziękuje za troskę :)

Czyli najpierw próbują farmakologicznie jednak? Współczuję, ja nigdy bym się na to nie zdecydowała.
Oby wszystko poszło pomyślnie. Trzymaj się dzielnie.

Leżę na oddziale. Dostałam tabletki na wywołanie poronienia. Jak nie zadziałają dziś to jutro zabieg i do domu. Jestem spokojna, trochę mnie boli brzuch, ale jest znośnie. Poza tym staram się jakoś zabić czas :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lucy jak się trzymasz?

Dzięki Dora. Ja sama chciałabym już mieć to wszystko za sobą, bo słabo sobie z tym radzę.. oby wszystko było dobrze i czas leżenia w szpitalu był jak najkrótszy.

Sama nigdy nie zdecydowała bym się na samą tabletkę bo nie chciałabym tego wszystkiego oglądać i być świadoma, przeszłam to dwa razy trauma jest okropna, gdybym miała jeszcze zobaczyć to maleństwo to w ogóle bym nie wytrzymała. I tak pamiętam jakby to było wczoraj...

Lucy ja ostatnio pytałam na Zaspie w kwietniu zeszłego roku, więc już mogło się zmienić.
W wojewódzkim od razu biorą Cię na zabieg, ale dają tabletkę żeby Cię przygotować. Może pojawić się ból jak w miesiączce i krwawienie to dobry znak, wtedy zabieg jest łatwiejszy. Po narkozie budzisz się od razu, monitoruja Cię i po dwóch godzinach możesz wstać. Potem też kilka dni się krwawi, ale bólu już raczej nie ma. Wychodzisz pod koniec dnia do domu.

Ja balam sie narkozy, dlatego farmakologicznie.
1a tableta rano, 2ga w pol, 3a wieczorem...i tzw juz ;(
Bol jak przy miesiączce, Ibuprom pomagal. Bole porodowe 1000 razy gorsze. Wiem, co mowie, bo przed poronieniem juz 1 porod byl.
Trzymam kciuki i zycze wytrwalosci.
Polozne naprawde do rany przyloz...pomogly przejsc przez ten caly niezbyt przyjemny psychicznie pobyt ;(

No niestety :( teraz to o wszystko trzeba walczyć :( próbowałam dziś w nowej siedzibie UCK, nie ma szans na przyjęcie mnie. Pójdę jutro na oddział na Zaspę i zobaczymy. Dziękuję za pomoc :)

Super, cieszę się, że opieka była odpowiednia i udało się urodzić córeczkę! :) a jak w ogóle przebiegało Twoje poronienie farmakologiczne? bardzo zwijałaś się z bólu? byłam dziś w CMN(stara Kliniczna) na Izbie Przyjęć, nie ma szans na przyjęcie mnie.... no nic, trudno. Jutro przyjmują mnie na oddział na Zaaspie i zobaczymy.

Ja Ci się nie dziwię, ale pewnie bywa różnie. Ktoś poniżej pisał, że wolała farmakologicznie i było ok. Swoją drogą nie wiem - ale chyba nie musisz się zgadzać na farmakologiczny? Dla szpitala to pewnie lepsza, tańsza opcja :/ Możesz jeszcze dowiedzieć się w innym szpitalu, jaka jest procedura i na kiedy byłby termin. Rany, jakie to porypane, że nawet w takiej dla kobiety sytuacji trzeba kombinować i nie można uzyskać szybkiej, sprawnej, konkretnej pomocy :( trzymam mocno za Ciebie kciuki!

Panie położone umówiły mnie na zabieg na czwartek. Jednakże na kartce "co ze sobą zabrać, czego nie wolno" widzę, że pewne leki należy odstawić min 7 dni przed zabiegiem. Jednym z tych leków jest acard, który odstawiłam dopiero w niedzielę. Co prawda była to mała dawka, ale jednak. Zastanawiam się, czy jutro znowu się tam nie wybrać do pań położnych i o tym nie powiedzieć. Sama wolałabym zabieg, gdyż bardziej przeraża mnie fakt, co może się zadziać po wywołaniu poronienia w sposób farmakologiczny...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry