Widok

Poszukiwanie pracy - pewne przemyślenia

Od pewnego czasu jak rzesze innych ludzi poszukuję pracy. Przeglądając oferty pracodawców i radując się wielce podziwiając "godne stawki" znakomite warunki, i wielką liczbę ogłoszeń poszukujących pracowników (nie wspomnę o kilkuset wejściach na każde ogłoszenie) myślałem że znalezienie pracy nie powinno stanowić problemu... Tymczasem fatalna sytuacja gospodarcza pozwala na masę nadużyć ze strony potencjalnych "pracodawców" - mogą przebierać w rzeszy bezrobotnych oferując bardziej niż głodowe stawki za ponadnormatywny czas pracy niezależnie od kwalifikacji. Państwo pomaga im, żyłując podatki, ZUS i nie dając nic w zamian. Z czystej ciekawości przejrzałem ogłoszenia "szukam pracy", interesowało mnie ile było wejść na ogłoszenia ... po kilka!!!
Wynika z tego że mimo wielu ofert pracodawców nie szukają oni pracowników, czekając aż będą mieć do wyboru kilka setek chętnych, wtedy są paniskami. Chora sytuacja i zniechęcająca do życia w takim kraju.
Z własnych doświadczeń wiem, że najskuteczniejsze jest pytanie wśród znajomych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli wystarczy ci 1500 to znajdziesz jeśli chcesz większe to znajomości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no cóz,ale nasze państwo nie pozwala na normalne życie...gdyby nie wysokie haracze do ZUS-u i US pensje byłyby wyzsze a tak kazdy kombinuje i ludzie pracują za grosze...sama zaczęłam myslec o wyjeżdzie za granicę i juz szukam tam pracy....nie mam zamiaru gnić tu razem z rodziną i pracowac tylko na haracze na które i tak juz brakuje pieniedzy...
Zapewne, w 1975 roku w mojej pierwszej pracy miałem 2200 (oczywiście po trzymiesięcznym stażu za 1800), pracodawcy wykorzystują nas na tyle na ile im pozwalamy.
a gdzie za 1500 można znaleźć pracę, bo mi proponują takie stawki, ale brutto...
http://demotywatory.pl/3918698/Spotkanie-na-szczycie
Takie życiowe :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

praca z otto w holandii (48 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

do góry