Widok

Poszukiwanie taniej szafy - stolarz czy firma?

Witam,
mam do zabudowania wnękę. Miejsce jest nie widoczne dla gości, dlatego zastanawiałam się nad szafą tylko przesuwaną i jak najtańszą.
Nie wiem czy zdecydować się na stolarza czy pójść do jakieś firmy.
Przyznam, że ze stolarzami miałam już do czynienia i niestety zadowolona nie byłam. A fakt niby wyszło taniej ale za to dłużej..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam.najtaniej to zly pomysl chyba ze ma to byc atrapa.jezeli chodzi o firma czy stolarz nie ma roznicy,i tu i tu mozna zle trafic.jestem producentem mebli polecam swoje uslugi.667233829
podaj wym i czego oczekujesz i wyślij do dziewczyn z Komadora w C.H Batory wyliczą ci i odeślą projekty , mają teraz dosyć fajną ofertę na nowy system Slim jest dużo tańszy od normalnych zabudów i jakościom również nie odbiega podaje maila ebatory@komandor.pl lub ich telefon 58 782 02 30
Jeśli chodzi o termin realizacji to standardowo do 2 tygodni( 8 dni roboczych)
image

image
Witamy
Firma Indeco Trójmiasto zajmuje się zabudową wnęk w systemie drzwi suwanych.
W celu uzyskania projektu wraz z wyceną zabudowy proszę o kontakt na adres e-mail: leclerc@indecotrojmiasto.pl

Pozdrawiam serdecznie
Chce szafę tanią bo jak pisałam - ma to być miejsce tylko do przechowania niepotrzebnych rzeczy, widać jej nie będzie bo jest przy zejściu do piwnicy. Oczywiście chciałabym żeby była trwała ale nie chce na nią wydać 4 tysięcy..
Szafa jest przeciętnych (tak mi się zdaje) wymiarów - 160x245x70cm
Chciałabym taką prostą, bez żadnych wstawek i ozdób.
Tak jak mówie napisz do Komandora ebatory@komandor.pl podaj czego dokładnie oczekujesz oraz ze ma to być zabudowa Slim, podejrzewam ze w 1,5 tys się zmieścisz ( być może mniej)
image

image
A ja polecam Pana, który wykonywał szafy umnie. Co prawda nie były to najzwyklejsze szafy, ale i tak były badzo tanie jak na trójmiejski rynek. Pan jest bardzo kreatywny i wie jak robić praktyczne meble, jest otwarty na wszelkie pomysły klienta.
Pan Grzegorz tel. 600 378 110
imageimage
Rurka102 chyba nie kumasz tego co się piszę. Ta Pani chce wydać jak najmniej więc po diabła zamawiać u komandora? Taką zabudowę można już zrobić za 500-800 zł zamawiając u stolarza np z mdf - u lub hdf - u. Jeżeli ma to być jak najtaniej i nie ma być wodotrysków to w zupełności wystarczy.
Pozdrawiam
Chce właśnie wydać tak do 1500zł. wiem, że cena jednak trochę od jakości zależy. Co do Komandora to napiszę na pewno. Słyszałam o nich dobre opinię.
A takie pytanie z Waszego doświadczenia - jeśli szafa mi się zepsuje - a zrobiona była u stolarza to jest na taką jakaś gwarancja? Da się wyegzekwować naprawę?
Rozmawiałam z kumpelą która pracuje w Komandorze w Batorym na twoje wymiary tj.60x245x70cm w systemie Slim drzwi Aluminiowe ( podobno jest trwalszy niż Stal) 1 lustro 1 płyta np. Klon Naturalny z dwoma ściankami bocznymi oraz podłogą ( bez tyłu i góry) , środek standardowy wieszak półki z 2 szuflady.
Z Vatem i Montażem wyszło ok 1,4 tys w tym masz 2 Lata Gwarancji oraz montaż do 2 tygodni
( 8 dni roboczych) od podpisania umowy :)))
image

image
O to super! tylko to lustro mi nie potrzebne, ale to chyba nawet taniej by wyszło bez niego. W takim razie dziękuje rurka102 za pomoc. Zgłoszę się do Komandora jeszcze w tym tygodniu :)
ja też polecam SLIM System. Sama skorzystałam i już od 5 mcy jestem szczęśliwą posiadaczką tego typu szaf a cena była bardzo atrakcyjna. Za 3 szafy 1,50x2,56 zapłaciłam niecałe 2700. Polecam
Ps. A Slim system można dostać na każdym stoisku Komadora- ja swoją kupowałam w Praktikerze w Gdańsku.
:) to się ciesze. A powiedz mi Stokrotko jak z prezentacją szafy. Moja co prawda piękna być nie musi ale tak na przyszłość pytam. Masz jakieś dodatkowe ozdoby czy tylko płyta?
Szafa jest cała z płyty - dwie mam w klonie a jedną w jabłoni. Jeżeli chodzi o klon to sam się bardzo ładnie prezentuje (u mnie wręcz jest niewidoczny bo mam jasne podłogi). Natomiast jabłoń jest bardziej elegancka i każdy się nią zachwyca nie wierząc że tak mało kosztowała. Ja sobie odpuściłam różnego rodzaju koszyki i szuflady bo to mogę zawsze sobie kupić w ikea a wybrałam opcję szafy z półkami i wieszakami. Zresztą wieszaków to dostałam od firmy tyle że mi na wszystkie ubrania prawie starczyły. Pamiętam by się zapytać o gratisy to na stoisku Komandora ci zaoferują komplet wieszaków ;] Montaż miałam już w ciągu tygodnia a Pan który projektował szafę był bardzo pomocny i w 2 godzin cała sprawa była zakończona.Natomiast montaż trwał od 9-16 i panowie mieli udostępnione miejsce docięcia płyty. Pozdrawiam
Ja też stałam przed takim dylematem w październiku. Zaprosiłam i stolarza i Komandora. Stolarz krzyknął 3000 zł bez żadnych bajerów. Natomiast z komandora 2800 z szybą waniliową i kilkunastoma wieszakami. Szafa bardzo duża dlatego taka cena. Tak, więc jak najbardziej polecam Komandora, doradzą, wymierzą dokładnie. Montaż bardzo czysty i staranny. Teraz zamówiłam w Komandorze kolejne szafy, ale mniejsze za obie wyszło 3300. Montaż już za niecałe 2 tygodnie. Na taki komfort u stolarza nie mogłabym liczyć, bo nam w październiku krzyknął 2 miesiące oczekiwania. Tak, więc przeciw stolarzowi i długi termin oczekiwania i drożej.
Widzę tu same kryptoreklamy Komandora. Jestem monterem i wiem jakie są wahania w cenie. Montuję dla Indeco i średnio jesteśmy tańsi od 1000 zł w gorę. Jak jest montaż szaf za kwotę 5 tyś zł to klient mówi że Komandor wycenił na 7 tyś. A jak czytam o szafach za 500-800 zł i to jeszcze w Komandorze to śmiać mi się chce. Koszt jednego skrzydła - aluminiowe ramiaki i wnętrze płyta lub lustro wynosi ok 400-500 zł w zależności od rodzaju ramiaka. Nawet w systemie stalowym nie da się postawić metrowej szafy taniej niż tysiąc zł. Oszczędności można szukać w szafach 2-5 metrowych lub większej ich ilości. Poza tym stolarz jest od obróbki drewna a w płytach meblowych jest go znikoma ilość. No i nie ma do tego odpowiednich specjalistycznych narzędzi chyba, że montuje je częściej a nie tylko z doskoku. Nie chcę robić stolarzom pod górkę ale jak szafa to firma. Nie ważne jaka Komandor, Jndeco czy Centrum Drzwi Przesuwanych. Do stolarza najlepiej z szafką, komódka i takimi.
Jak ktoś będzie zainteresowany to podzwoni, pochodzi i dowie się co gdzie i za ile, bądź zadzwoni do projektanta i pomiar i wycenę będzie miał za darmo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co przyjacielu gdy zechcesz mieć zaoblony bok albo ten bok w połysku w swojej szafie? Też wybitna firma?
To wszystko firmy jednego produktu i na niczym innym sie nie znają. Co do niektórych - nie znają się nawet na swoich wyrobach.
Stolarz jest od obróbki drewna i nie ma specjalistycznych narzędzi? O kim piszesz, chyba o garażowych składaczach.
Masz za to rację co do jakości tych najtańszych wyrobów. Cóż ludzie kupują i są zadowoleni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szukasz szafy skontaktuj sie z Ćwikałowskim,693 748 618 chlopak ma dobre pomysły.małem mały pokój z zakamarkami zobił mi tak szafe zabudowe ze wywalilismy stara meblościanke i ciuchy trzymam tam. Zleciłem mu tez drzwi i stolik . I jestem Pozytywnie zadowolny, Duzy plus chłopak zrobił ze 1,5 tygodznia szybciej skonczył a z reguły sie spóźniali inni, zaliczka i rachunek wszytsko dobrze.
Polecam bardzo
ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY
http://www.trojmiasto.pl/s/MEBEF/
Na pewno odradzam firmę Tomar Z Redy, meble sprzedają na Allegro i na Zielonym Rynku w Oliwie - złe doświadczenia, meble jakości pozostawiającej wiele do życzenia!!!!
Kto normalny kupuje meble na rynku ? :D
Krzysiu - stołki drewniane zakupione w salonie meblowym renomowanym niby - rozjechały się szybko. stołki drewniane kupione od stolarza z rynku lata temu - żyją do dziś i nawet nie mają zamiaru się rozlecieć. poza tym - nie wiem czy jeszcze przyjeżdża, dawno nie byłam - na rynku na Przymorzu sprzedawał łóżka itp wyroby pewien pan ze Skórcza. robił też na zamówienie. wymyśliłam taki odcień zieleni z wzorkiem na obicie, którego nie miał w katalogu. ale znalazł, propozycje kolorów przysyłał mi na komórkę zdjęciami. a łóżko jest mega-wygodne! i nie do zdarcia ani nie do zarwania... ;-)
Idź do firmy, tylko tam dostaniesz tanio, dobrze i dożywotnią gwarancją. Stolarze tak nie potrafią. Nie wiedzą, że zamiast porządnych materiałów można użyć papieru
jeśli szukasz jak najtaniej - kup zwykła szafe np w jysku, jeśli jednak zależy ci na jakości polecam "komandora" - nasza szafa ma już 10 lat i dosłownie nic się z nią nie dzieje, nic nie blokuje ani się nie odkręca - wygląda jak nówka i tak samo się ją używa - a dodam że w domu są dzieci z różnymi pomysłami
Polecam firmę gammameble.pl
Ale w jysk są rzeczy do samodzielnego montażu? tak kojarzę.. z własnego doświadczenia wiem, że lepiej szafy samemu nie składać.

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

do góry