Widok

Poszukuję księgowej do wypełnienia wniosku o zwrot VAT

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, poszukuję doświadczonej księgowej, która w rozsądnej cenie pomoże mi wypełnić wniosek do Urzędu Skarbowego o zwrot VAT za materiały budowlane.
Możecie kogoś zaufanego polecić , najlepiej w Gdyni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jadźka, każdy to może zrobić nawet ty, jeżeli chcesz to prześlę ci artykuł. To jest naprawdę proste.
image
Zasady to ja znam, ale u mnie to jest trochę bardziej skomplikowane. A ja ani nie mam czasu tego liczyć ani ochoty. Jak się machniesz gdzieś to Us nie wypłaci.
kkasia mozesz mi wyslac na maila ten artykul?

kathia_gda@wp.pl
image
image
Ja Ci wkleje tu http://podatki.wieszjak.pl/vat/98082,Zwrot-VAT-za-materialy-budowlane--poradnik.html
Jak masz kilka faktur to jest to bardzo proste. Ja mam ich kilkadziesiąt i 3 różne budowy. Nie piszę się na samodzielne robienie ;)
Biuro Abik Accountant zajmuje się przygotowywaniem wniosków o zwrot VAT.
Mi rozliczenie robiła Roti, jedna z forumek więc polecam
polecam biuro Order, Rumia , Morelowa
A dasz mi jakiś namiar na tą Roti? Jest z Gdyni? mój mail jagula5@wp.pl
wysłałam maila
dziękuję :)
szkoda, że nie z Gdyni...
ja już sama rozliczam czwarty rok, dlaczego u ciebie to skomplikowane? może napisz na priv to może jakoś pomogę, podpowiem albo cosik :) a jak się pomylisz to wzywają cię do US, poprawiasz wniosek i jest ok
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Jadźka jak znajdziesz kogoś, daj znać, bo też zabieram się za to i zabrać nie mogę :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Karolinka, dzięki :) Nie chce robić tego sama, bo nie mam na to czasu. U mnie to nie jest kwestia godzinki i wypisane. Ja mam kilkadziesiąt sztuk faktur i obejmują one 3 różne budowy. Wniosek będe składała po raz pierwszy.
Chcę to oddać z ręce fachowca i mieć pewność, że nic nie jest spier.....

Kasiu - dam znać :) Może ktoś się podejmie z moich okolic?
no rozumiem, niestety w takim razie nie pomogę bo znam nikogo kto profesjonalnie się tym zajmuje
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Jadźka jestem w tej samej sytuacji, mam kilkadziesiąt faktur i za diabła nie zajmę się tym.
Mój brat który bardziej biegły jest w tych sprawach, też powiedział, że nie znajdzie czasu na to, bo to kupa zabawy
Wiozę dziś faktury do ojca, on pójdzie z nimi do swojej księgowej w poniedziałek
Dam znać jaki koszt i czy ta księgowa się tym zajmie
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Otóz to! A dla księgowej, która zajmuje się tym na co dzień to zdecydowanie chleb powszedni. Ja sobie nie wyobrażam zaglądania do wykazu przy każdej fakturze, żeby się upewnić, że ten symbol może być odliczony i jeszcze mieć pewność, że wcześniej na niego był mniejszy Vat. Zajęło by mi to pewnie ze 2 dni, a czas to pieniądz ;) Szybko przeliczając opłaca mi się bardziej zapłacić komuś kto pokona temat w 2-3 h, bo takie czynności wykonuje mechanicznie mając tą wiedzę w głowie.
Witam
Wykonuję rozliczenia zwrotu VAT na materiały budowlane, wnioski: VZM-1, VZM-1/A, B, C.
Tanio, szybko tel. 603860732
dziewczyny jak ktos ma troche czasu to też uważam że powinien sam przysiąść, ja jestem księgową a też były byki, ale us nie robił problemów doniosłam kilka not, poprawiłam jakieś cyferki już w us i panie wypłaciły kaske :)
Nikt Ci nie zrobi tego bezbłędnie..gwarantuję, nawet jak to będzie doswiadczone biuro...ja jestem księgową z kilkunastoletnim doświadczeniem a i tak baby z urzędu nie podzielały mojej opinii w wielu kwestiach i cóż....musiałam poprawiać mimo, że do dziś uważam, że nie wszędzie miały rację...ale co nam pozostaje...i tak musisz się zgodzić z opinią pracownicy US....moim zdaniem kompletnie szkoda kasy by ktoś to robil...jak nie chce Ci się bawić to poodliczaj całe faktury bo na 99% tak czy siak Cię wezwą....wniosku przez to nie cofną a zrobią to niejako za Ciebie, bo i tak analizują każdą pozycję...ale to moja opinia
BARDZO CHETNIE SIĘ PODEJMĘ.

kSIĘGOWA

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

do góry