Widok

Poważna choroba a zajście w ciąże

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od pewnego czasu przeglądam forum z myślą że byc może uda mi się odpowiedziec na moje rozterki. Nic niestety nie znalazłam dlatego postanowiłam napisac.Parę lat temu przeszłam chorobę nowotworową. Na chwilę obecną nie mam wznowy ale pojawiło się dużo innych dolegliwości( nie będę się tu rozpisywac). Najpoważniejszą jest słaba krew i dośc słabo funkcjonujący szpik. Lekarze stawiają różne diagnozy- obecnie robiłam przeciwciała dot. chorób autoimmunologicznych. Wynik mam dużo ponad normę. Wyniki tarczycowe w normie. Podejrzewają toczeń. To już kolejna teoria dot. mojej choroby. Razem z mężem chcieliśmy w tym roku zacząc starania o dzidziusia( mamy już córkę urodzoną przez rozpoznaniem nowotworu) . Dlatego chciałam się podpytac czy są może na forum osoby, które pomimo poważnej choroby urodziły zdrowe dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Strasznie trudna decyzja... moze poszukaj jeszcze inncyh lekarzy,genetyka hematologa i reumatologa? Jesli wznowy nie ma juz dlugi czas, to jest szansa, ze nie ma juz zadnych mutacji tez w komorkach macierzystych, ktorych geny moglabys przekazac dzidzi...
Zycze powodzenia!
Już rozmawiałam i opinie są podzielone. Onkolog nie widzi problemu, bo nie ma u mnie wznowy. Endokrynolog także, hematolog, reumatolog i genetyk twierdzą, że trzeba postawic diagnozę( jest już ona stawiana prawie trzy lata). Tak więc sama już nie wiem a czas leci.
Ja znam tylko przypadki, gdzie kobiety urodzily dzieci przed nowotworem, pozniej juz nie... moze poradz sie jakiegos lekarza? Bo kazdy przypadek choroby i kazdy organizm jest inny, wiec i tak ciezko moze byc Ci porownac. Moze jakis dobry ginekolog?(ponoc Preis jest najelpszym specjalista,niemily ale najbardizej fachowy )Albo jakis onkolog?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry