Widok

Pozwolenie na broń

Czy są w Trójmieście osoby chętne do zrobienia pozwolenia na broń? Ostatnio jest dość prosto, Policja nie ma prawa odmówić, a skala kosztów i trudności jest porównywana do prawa jazdy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakoś jak głebiej się nad tym zastanowię (pomimo mojego niewątpliwego ograniczenia) to jakoś śmierć z gaśnicą w d*pie mnie nie przeraża a strzał w głowę jak najbardziej :)))

I to nie było do ciebie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podsumowanie: Aradash dawno się z nikim nie kłócił. Padło na Ciebie, ottak ;)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aradash jak zwykle ma rację.

Lęk przed nieuzasadnionym postrzeleniem...
Jednoczesny brak lęku przed milion razy bardziej prawdopodobną kosą pod żebra...
To jest irracjonalne myślenie zlasowanego przez medialną papkę umysłu...

A podawanie argumentu, który przytoczyłem wyłącznie w ramach wyolbrzymienia braku jakiejkolwiek logiki rozmówcy jest zwyczajnie głupotą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja wiem, że jest tylko jedna, twoja prawda. Jednak tak już jest- jedni boją się pająków, inni broni i strzelania. I wybacz, nie chcę być wulgarna, ale g*wno ci do tego!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Tobie g*wno do tego czy ktoś ma broń :DDDDD
To jego prawo!

Idź ujadać gdzieś indziej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Masz racje, kompletnie mnie to nie interesuje. W przeciwieństwie do ciebie- moje przekonania strasznie cię obeszły.
A wypowiedać swoją opinię będę wszędzie gdzie tylko moja dusza zapragnie czy ci sie to podoba czy też nie!
I póki co bez odbioru- bo zaczął mi psuć naprawdę dobry wieczór:))

"Ja jednak czuje się spokojniej ze świadomością, że co druga osoba idąca ulicą nie może mi przestrzelić głowy."

Ale wiesz, że obecnie można zrobić pozwolenie sportowe i to bez zgody policji? Konkretnie policja nie ma prawa odmówić wydania pozwolenia sportowego i kolekcjonerskiego. Idąc krok dalej - broń sportowa to w praktyce każda cywilna broń palna w kalibrze do 12mm, czyli wszystkie dostępne na rynku pistolety jak Glock17, HK USP, a także broń długa jak karabinki AK (czyli kałasznikowy) czy broń wyborowa. Idąc następny krok dalej - od października 2014r można nosić broń sportową, nabitą, w miejscach publicznych o ile będzie w kaburze i niewidoczna pod ubraniem.

Także nie wiesz ile uzbrojonych w pistolety osób możesz codziennie mijać na ulicy :)

Pozdrawia uzbrojony obywatel Trójmiasta :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Ja wiem, że jest tylko jedna, twoja prawda.

Ottak, nie Ty jedna to przerabiałaś. Przyzwyczaisz się w końcu ;P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój świat legł w gruzach. Teraz za radą wszech... pana a- zaknebluję się w domu..
Pozdrawiam! :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie skonczyliscie. Zastanawiam się o co chodziło twórcy tematu. No napewno nie o dyskusję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nareszcie skonczyliscie"
A to tu nie chodzi o to by rozmawiać? :×
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby rozmawiać trzeba mieć chociaż JEDEN argument.

Subiektywna opinia nie jest argumentem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Nie mylmy szamba z perfumeria"
J. Kaczyński.

To chyba Rydzyk powiedział :)

A co za różnica?

jaq, dzięki, nieczęsto śmieję się do laptopa ;)

Tak. Rydzyk to popełnił.

No ja rozumiem, że to ta sama klika, ale podając źródło cytatu trzymajmy się faktów :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

By uniknąć błędnych skojarzeń, mój "zniknięty" poprzedni wpis rozdzielę na dwa ;)

1. Nasi południowi sąsiedzi wykazują się nieco większym rozsądkiem od naszych pożal-się-Boże "przywódców" ślepo wsłuchanych w dyrektywy eurolewactwa.
http://wolnosc24.pl/2017/01/08/czeski-minister-kupujcie-bron-do-obrony-przed-super-holokaustem-popelnianym-przez-islamskich-terrorystow/
I specjalnie dla "ottak", żeby nie bała się po bułki i mleko wyjść z domu:
Poczytaj, ile przestępstw (nie tylko w Polsce, ale generalnie na świecie) popełnianych jest z użyciem broni zarejestrowanej i posiadanej legalnie. To jakiś ułamek promila jest.
Przestępcy nie muszą się przejmować ograniczaniem dostępu do broni. Oni zdobędą ją zawsze.
Natomiast praworządni obywatele są wskutek fanaberii eurolewactwa, coraz bardziej wobec nich bezbronni.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

2. Drugi wpis dotyczył sytuacji, kiedy ofiara ma zdolność obrony:
http://www.liveleak.com/view?i=d88_1483989722
I tak właśnie powinno być. Jeśli ktoś kogoś napada z bronią w ręku, musi się liczyć z tym, ze zostanie na miejscu zastrzelony.

Swoją drogą... napadać na sklep z bronią...TO już naprawdę selekcja naturalna była :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Hotel w Raciborzu (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry