Widok

Pozytywne przedszkole nr 5

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy są tu rodzice dzieci które tam się dostały? Otrzymaliscie jakies informacje organizacyjne? Ja nic i trochę to dziwne..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytałam, informacja o zebraniu ma być podana na stronie pozytywnych inicjatyw pod koniec sierpnia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki. Trochę pozno skoro od września ma już działać, no to czekam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety spodziewam się dużego bałaganu, nieskończonych prac, niedostatecznej ilości kadry i plac zabaw pewnie gotowy bedzie najwcześniej na wiosnę :( jak w poprzednich placówkach podczas pierwszego roku, dlatego do października mam urlop w razie co :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie, nie ma kto się z nami spotkać bo kadry pewnie jeszcze nie ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na str http://www.pozytywneinicjatywy.pl info o spotkaniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co sądzicie o liście z wyprawka załączona dla przedszkolaków przedszkola nr 6? Czy nie za dużo tych kredek i farb czy ubran ? Po co im wikol ? Rozumiem że dzieci dużo zużywają i niszczą ale w końcu przedszkole ma jakieś finanse na wyprawkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spotkanie jest w innej placówce,czyli nasza jeszcze nie gotowa?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też mnie to przeraża.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety nie wróży to dobrze, spotkanie 5 dni przed rozpoczęciem roku szkolnego i to w innej placówce może oznaczać tylko jedno, przedszkole nie jest gotowe, nie ma kadry.
Żadnych ustaleń i informacji dla rodziców, oby dzieci miały chociaż zabawki i 1 Panią nauczycielkę, która je zajmie aby nie tęskniły za rodzicami i domem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój syn też będzie uczęszczał do przedszkola nr 6. Właśnie zapoznałam się z wyprawką i jestem trochę przerażona co prawda to moje pierwsze dziecko które idzie do przedszkola więc się nie znam ale uważam, że troszkę za dużo wymagają. Czy dziecko na prawdę, aż tyle tego potrzebuje ? a jeżeli chodzi o wikol to jedyne co mi przychodzi do głowy to użycie go do robienia karmników :D ale serio 3 latek i klej do drewna w rękach trochę mnie to przeraża...

Kartek/bloków na pewno nigdy dość, klej w tubce to dla malucha na 2-3 razy bo szybko się niszczy, ale wikol czy 3 op kredek to już przesada, 3 opakowania kredek razy 20-25 dzieci to chyba sporo tym bardziej,że w przedszkolu powinny być jakieś kredki,mój syn ma od 3 lat 2 opakowania ( ołówkowe i świecowe) i nadal są świetne do rysowania, a tu przez rok ma zużyć 3 opakowania - wiem,że biorą pod uwagę,iż nie wszystkie dzieci przyniosą wyprawkę,ale ktoś chyba się zapędził, bo to w końcu przedszkole, które od miasta dostaje pieniądze także na przybory edukacyjne.
Poza tym zostawianie kaloszy w przedszkolu to również przesada, jak będzie padać to po prostu można przynieść?
PS. ciekawe, gdzie oni te wszystkie ubranka i buty chcą trzymać ??

mamusie z przedszkola nr 5 przygotowujecie też tą samą wyprawkę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

NIE, poczekamy na spotkanie, może wcale nie bedzie gdzie posłać dzieci :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja wybieram się do sklepu po podstawy, jak byliśmy kupić kapcie to już były wybrakowane rozmiary i musieliśmy wziąć inne niż chcieliśmy. Jeśli przedszkole nie miałoby zostać otwarte bądź zmieniony termin musielibyśmy być poinformowani miesiąc wcześniej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapłaciłam za wszystkie rzeczy plastyczne z listy 50 zł więc uważam że nie jest źle, koleżanka pokazywała mi listę do innego przedszkola to tam dopiero były nawymyślane książeczki, naklejki itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

50zł?? A mogę wiedzieć gdzie robiła Pani zakupy , bo farby to jakieś 20 zł, kredki kolejne 20 zł, papier ksero z 10zł - to już 50zł a gdzie reszta : bloki, wycinanki, kleje, plastelina itp. Poproszę o jakaś podpowiedz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie ta wyprawka? Na jakiej stronie? Chce juz cos kupic a nie potem w 2 dni :/ tez mnie to przeraza ze placowka nie gotowa :/ porazka.
Juz znalazlam..troche porazka :p

W markecie, farby 20 zł?! Te same które są za 5 tylko że z superbohaterem? Świetne kredki za 8zl max można kupić które i tak zaraz będą pogubione, kredki bambuko super promocja z nadrukiem Starwars połowa taniej niż z krówka. Bloki po 1,5 do 2,6 za sztukę. Nie ma co kupować najdroższych rzeczy, w domu nam się dobrze sprawdziły to kupuje też do przedszkola :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry