Widok

Praca w Lidl

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanie czy któraś z Was pracuje może w lidlu?Chciałabym się dowiedzieć co nieco o warunkach pracy, i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna czy są etapy czy kończy się na jednej rozmowie.Idę w poniedziałek na rozmowę i chciałabym być przygotowana co może mnie tam spotkać:)Z góry dzięki za info :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kilka postów wyżej podawałam linki do ogłoszeń na 3mieście ;) ogłoszenia nie aktualne ale widać adres mailowy ;)

rekrutacja.pruszcz.gd@lidl.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi...Nie jestem zarejestrowany w PUP Gdańsk i nie chcę tam się rejestrować (choć mogę dopiero od niedawna, bo kiedyś nie stawiłem się na termin z ofertą pracy). Wolę szukać pracy na własną rękę, gdyż nie przysługuje mi zasiłek i nie posiadam zniżek na komunikację miejską (ale mam semestralny). Oferty z urzędu są smieszne, ale to moje zdanie. Dzięki też za informację o LIDL-u na Warszawskiej (to nie Chełm, tylko Łostowice k. cmentarza). Spróbuję i tam zajrzeć. Mam jeszcze 2 pyt. czy muszę się rejestrować/logować na str. PUP, aby mieć dostęp do giełd pracy, czy nie ?? I czy znacie może jakis tel. do siedziby LIDLA w woj. pomorskim (na ich stronie nie mogłem znaleźć) ??

P.S Odp. dla ~marta: CV na WSZYSTKIE lokalizacje wyslij na rekrutacja.pruszcz.gd@lidl.pl. A do AgusiaGda - jestem MĘŻCZYZNĄ !!!
Jeszcze jedno pyt. Jak jest w LIDL-u z czasem pracy ?? Czy pt./weekendy są wolne, czy nie ?? Można ustalić na tydzień/2 tyg. grafik pracy indywidualnie czy nie ?? I kiedy można by te weekendy odrabiać (w święta) ?? Pytania te są związane z moimi studiami.
Manieczki - przepraszam za omyłkową zmianę płci ;P godzina robiła swoje ;) (Manieczki jeszcze istnieją? tzn. imprezownia - pamiętam naście lat temu jaki tam był szał)

na te "giełdy pracy" w PUP przychodzą też ludzie z ulicy :] przynajmniej tak było na spotkaniu z przedstawicielami z Lidla ;)

niestety nie tylko w PUP są takie nędzne oferty pracy. niby praca jest - ale po tym co przeszedł mój Mąż szukając pracy, ze swoim doświadczeniem itp. - tylko na 2 spotkaniach na ok 20 była płaca powyżej najniższej krajowej! nigdzie nawet nie usłyszał o zarobkach jakie miał do tej pory - nawet o tym, co miał bez premii... będąc na spotkaniach u konkurencji - zarobki z premią nie sięgały nawet Jego wcześniejszej podstawy :/
"kryzys"....
masz wolne tak jak Ci ułożą grafik. jeśli studiujesz i trafisz na dobrego kierownika - to może podpasować Ci z grafikiem :]

czasem masz 1 dzień wolnego, czasem dwa - zależy jak grafik jest ułożony :] nie zależnie jaki to dzień tygodnia.
Nie ma sprawy. Wybaczam tą pomyłkę. Niestety jest tak, że obecnie bez znajomości i tzw. doświadczenia (skąd je wziąć przy tak absurdalnych wymaganiach pracodawców ??!) człowiek z WYŻSZYM wykształceniem (licencjat, a obecnie robię magisterkę) NIE JEST w stanie znaleźć uczciwej pracy o godnej płacy. Najlepszym przykładem jest mój ostatni pracodawca, u którego wytrzymałem tylko 2 tyg. (mobbing i bezpłatne nadgodziny, kierownikiem 'wykształcony' (mgr.) cham siedzący po 12 h na monitoringu). Oczywiście nie chce mi on wypłacić należnej mi wypłaty !!!! (zwleka mi z nią już tydzień...miała być 10-tego). Ale nic to, za ok. 2 lata wyjadę z mojego 'kraju' za granicę, chyba na stałe. Na pewno nie do USA i GBR, Irlandii. Raczej do Skandynawii lub któregos z krajów bałtyckich (łat ma się teraz najlepiej...). Języki na szczęscie znam (2).
Ja szukam pracy , zarejestrowałam się w sobotę wieczorem do PUP-u, dostałam zaraz odpowiedż, że mam przyjść 16-stego, do pokoju 115, stanowisko, nr wywoławczy podano mi, i wczoraj poszłąm, może 5 osób oczekujących siedziało, mój nr wyświetlił się zaraz, wszystko zajęło 5 minut, bardzo miła pani młoda mnie obsługiwała - i dała wezwanie na środę - po ofertę pracy.

Bo już jestem na granicy, szukam pracy i nic, a mam szkoły ukończone, doświadczenie zawodowe, doskonały kontakt z klientem, niepaląca.
Janeczek - bez przesady, nie ma co uogólniać. Az tak źle to nie jest. Ale wszytko zależy faktycznie od tego JAKIE masz to wykształcenie. Bo jak ktoś ma studia ukończone na wydz. Biologi, Politologi, to ja się nie dziwie że może byc mu ciężko znaleźć prace. U mojego męża w firmie stale kogoś zatrudniają, ale maja z tym problem bo ludzi wykształconych z wiedzą brak.
image
a w jakiej branży u Twojego męża potrzebują z jakim wykształceniem?
Wykształcenie informatyczne i taka też branża.
image
No i pani ci powie że nie ma ofert dla Ciebie :) Albo da ci już nieaktualną. Chodziłam 3 miesiące i dałam sobie spokój z PUP-em. Szkoda czasu. Żadnej oferty nie dostałam bo wszystkie są dla osób z orzeczeniem o niepełnosprawności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale jak się rejestrowałam przez internet to wpisałam, że nie mam orzeczenia o niepełnosprawności, jestem zdrowa, więc takich ofert pani mi nie da.
Mama mi kazała sie zarejestrować, bo szukam pracy i nic ;(
a jak w lidlu wygląda praca w weekendy jak pracuje się na cały etat to co drugi wolny czy tylko jeden weekend w miesiącu?
wolne tak jak Ci wypadnie z grafiku :] czasem cały weekend wolny, innym razem 1 dzień z weekendu :]

ogólnie praca zmianowa - czyli możesz pracować np. 7-9 dni pod rząd, bo wolne wypada na początku i na końcu :] po 2 dni :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam moja zona dostala propozycje pracy przez urzad pracy i pracuje juz ponad 3 lata wiec warto spróbować tez przez urzad pracy w lidlu wyglada teoretycznie 2 razy w tygodniu wolne zalezy od grafiku za nadgodziny bardzo rzadko wyplacaja zbijaja to wolnym od pracy chyba przelicznik 1godz. z nadgodziny-to2godz wolnego jakos tak praca ciezka trzeba zasuwac jak opowiada slabych przenosza lub zwalniaja sa wyplacalni i tez dobrze placa niz u konkurecji za badania zwracaja urlop bez problemu daja ale trzeba wczesniej powiedziec lepiej nie chorowac zabiora premie za obecnosc zapalic ciezko papierosa ale taka jest prawda ze prace teraz brac jaka jest ponoc w biedronce jest lepiej ale mniejszy zarobek lidla nowy lidl we wrzeszczu kolo tego rynku obok akademiku
Jeny, czy niektórzy wogóle nie widzą jak używać przecinków? Tego się nie da aż czytać!
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
raczej to bym odradził hurtownie lidla w rusocinie, prawdziwy kołchoz pracy , ludzi mają za nic
co z tego że można zarobić dobrze jak wydałam na learstwa i lekarze bo od tego tyrania jak wół bede miał zrypany kegosłup od tych lodówek w których jest minus 21 stopni i ciagle trzeba trzymac tam łapy zeby cos wykłądac poprawiac podnosić to sie reumatyzmu nabawie ja wole iśc do takiej gdzie zarobie te 300 zł mniej a co mi potym 300zł premii jak mowie na co ja wydam haha koszmarna praca i jeszcze nie dosc że sie narobisz to Cie wogole nie docenią bo usłyszysz ze to źle że szybciej że nie tak że jestes za mało wydajny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znalazłam ten temat przypadkiem - szukałam w sieci jakiegoś forum ze świeżymi opiniami.

Chciałam was zapytać o godziny pracy.

Czy w normalnie(długo) funkcjonującym sklepie faktycznie obowiązują grafiki? Czy grafik wisi - a ty pracowniku-przymusowy pracoholiku i tak musisz siedzieć 2-4 godziny dłużej, przychodzić na cały dzień w dni wolne, lub wciskają ci w dniu wolnym szkolenie w sam środek dnia - bo po co ci jakieś życie osobiste, rodzinne?

Póki byłam w innym sklepie na szkoleniu - wszystko było ok. Wychodziłam o czasie, czasem pół godzinki później - ale wszystko odnotowane, rozliczone dniami/godzinami wolnymi.

Po otwarciu nowego sklepu - jeden wielki burdel. W marcu ani razu nie wyszłam z pracy o czasie czy też z maleńkim poślizgiem. Mają za mało pracowników. Ale to nie moja wina.
Nie wiem czy to chwilowe?
Czy tak już zostanie?

Bo jak mam pracować na 1,5-2 etaty to dzięki wielkie ale szukam czegoś normalnego.

Czy pracownicy Lidla są tylko pracownikami? Nie mają prawa do własnego prywatnego życia? Nie mogę się z nikim umówić - bo wiecznie siedzę po godzinach. W dniu wolnym podskakuję na dźwięk telefonu, bo może znowu ktoś nie przyszedł i szukają jelenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja z tego co wiem to w b jest lepiej i finansowo i godzinowo ale tez zalezy na jaka B sie trafi :) a na lidla slyszlaam ze duzo osob narzeka i ze ludzie ktorzy z B odeszli do L to potem chca wracac do B :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

do góry