Widok

Praca w Lidl

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanie czy któraś z Was pracuje może w lidlu?Chciałabym się dowiedzieć co nieco o warunkach pracy, i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna czy są etapy czy kończy się na jednej rozmowie.Idę w poniedziałek na rozmowę i chciałabym być przygotowana co może mnie tam spotkać:)Z góry dzięki za info :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
PRACUJE OBECNIE W LIDLU I ZGADZAM SIĘ ŻE W BIEDRONCE JEST LEPIEJ.W LIDLU NA KAŻDYM KROKU MUSISZ SIĘ PILNOWAĆ ŻEBY CIĘ NIE WYLALI ZA BYLE CO.NIEDAWNO ZWOLNILI KOLEŻANKE UZASADNILI JEJ ZWOLNIENIE TYM ŻE ODSTAJE OD GRUPY A BYŁY CZASY ŻE PRACOWAŁA PO 13 GODZIN I TO JEST NORMALNY SKLEP TO JEST OBÓZ WYZYSKU
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
13godz?pracowała to ciekawe bo to nie możliwe max 12 pracuje sie w lidlu aaaaaaa za byle co nie wyrzucają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
a własnie ze za byle co mozna wyleciec,w naszym w jednym miesiacu poleciały trzy osoby i zapowiedziane sa jeszcze zwolnienia.nie jest ciekawie,było lepiej.pracuje rok i własnie złozyłam wypowiedzenie bo jest masakra.charujesz za dwie osby musisz dawac z siebie wszystko,zawsze zostajesz po godzinach,nic nie mozna zaplanowac,musisz sie pilnowac ze wszystkim.od marca dostajesz karteczke z zadaniami i z czasem co do kiedy masz miec zrobione a po zakonczeniu oddajesz kartke kierownikowi ktory sprawdza jak to jest zrobione i czy wyrobiłes sie w czasie.ma to na celu poprawe wydajnosci na sklepie.na kasie tez masz rowniez liczona wydajnosc.ogolem chodzi im o to ze po co maja zatrudnic dwie osoby jak tak chca ludzi wycwiczyc ze zrobi to jedna i juz jaka osczednosc.ciesze sie juz konczy sie moja praca w tym obozie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
według mnie w handlu ogólnie jest ciężko, lepiej wykładać towar i siedzieć na kasie niż pracować w odzieżówce wyrabiać plany , "nabijać " na siebie każdego klienta i czekać co powie tajemniczy klient , chyba że zmieniasz na pracę biurową to wtedy warto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zgadzam się, zwalniają pod byle pretekstem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam takie Pytanie czy ktoś się orientuje Gdzie znajduje się Centrum Dystrybucyjne Lidl?w Pruszczu czy w Rusocinie idę w piątek na rozmowę kwalifikacyjną Przez tel.Zostałam poinformowana,że mam się zgłosić na ulicę Gdańska 2C W Pruszczu,ale na mapie jak sprawdzałam,to tam nie ma tego Centrum tylko jest pod Pruszczem bliżej Cieplewa Tylko nie ma tam skolei podanej ulicy(ale wygląda jak wielki magazyn,To w końcu gdzie odbywają się te rozmowy kwalifikacyjne?Czy ktoś może wie?
może tam mają część biurową? jeśli dostałaś taki adres, to chyba musi być dobry ;)

ogólnie magazyny są w Rusocinie :]
tak przy rondzie, - droga na gdansk jest wielkie centrum dystrybucyjne lidla
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Czyli Jeśli podali mi telefonicznie adres ul.Gdańska 2C (Rusocin) Centrum Dystrybucyjne Lidl To chodzi o to w Rusocinie (ten wielki obiekt,który znalazłam na mapie dobrze zrozumiałam? a Nie o ul.Gdańską 2C w Pruszczu w okolicach ul.Grunwaldzkiej(jest tam taki mały długi budynek nie oznaczony żadną nazwą .Jestem z Gdańska i kompletnie nie znam Pruszcza.Dziękuję Wam za Wszystkie odpowiedzi :)Pozdrawiam:)
z ciekawości - na jakie stanowisko startujesz, że ciągną Cię aż tam? z-ca kierownika, kierownik albo KRS?
jechalismy wczoraj tamtedy samochodem, minela nas "50"tka strone tczewa, moze sa tez inne busy. gdanska to ulica ktora ciagnie sie przez kilka wiosek - skowarcz, różyny...
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Jedzie jeszcze tamtędy autobus 3, spod dworca pkp w Gdańsku (jedzie tak samo jak 50), to są prywatne linie, chyba nie ma nigdzie rozkładu jazdy, ale jezdzi jakoś co 20 min, albo co pół godz. Jak nie ma korków, to jedzie się jakieś 20-25 minut. Bilet kosztuje w zależności od strefy 2.20, lub 3.50, jak jezdiłem do Łęgowa do roboty, to było 3.50 i nie jestem pewien ile do Rusocina jest. Ale ceny biletów też się zmieniają co jakiś czas. I jeszcze jeden plus dla tego autobusu, to że się wsiada i bilet się kupuje u kontrolera już w autobusie. Nie musi czekać tak jak w 50, że u kierowcy się kupuje.
jak sie pracuje w lidlu na Platynowej
ludzie dajcie spokój z lidlem i biedronką to obozy pracy zabierają wolne sciągają z urlopów 5tyg pracuje na 2zmianę pracuję 5lat i1400 mam na rękę w biedronce i kręgosłup wysiada w lidlu nie wychodzi sie o godz jakiej jesteś na grafiku zawsze pózniej fakt dobrze płacą ale to obozy pracy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiola - zgadzam się z Tobą :] tzn. co do obozu pracy i tego, że nie wychodzi się o czasie ;) ale czy dobrze płacą? o ile może dla kobiety, w handlu 1680zł netto(Lidl) to całkiem ok, to dla faceta raczej słabo ;)

i wieczne oszczędzanie na ludziach - zwalniają ludzi i nie zatrudniają nowych, tylko oczekują, że reszta nadrobi ;) więc bimbają średnio po 1-2 nadgodziny dziennie - oczywiście nie płacone, tylko zwracane wolne ;) "łaskawie" :] (a jeśli nie zdążą zwrócić, to do pensji jest oszałamiająca kwota 30-60zł za nadgodziny)

i to nie mówię o sklepie gdzie jest mały utarg ;) tylko o takim gdzie jest 90 tys. zł dziennie ;)
AgusiaGda - a na czym polega różnica w znaczeniu wysokości pensji dla kobiety a dla mężczyzny? Bo wartość nabywcza pieniądza jest chyba taka sama bez znaczenia czy w rękach kobiety czy faceta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ogolnie wiadomo ze kobiety zarabiaja mniej. z tego co wiem po kolezankach - srednio do 1500zl netto jesli chodzi o sklepy. wiec niby pensja w Lidlu jest dobra bo wyzsza o prawie 200zl.
Przy zalozeniu ze maz tej kobiety tez gdzies pracuje -nie jest zle.

Ale jesli to facet pracuje w Lidlu i do tego jest jedynym zywicielem rodziny - to pensja jest smiesznie niska. wiec punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)
Wiem, wiem, że to właśnie o to Ci chodziło, po prostu nienawidzę tych cholernych stereotypów i dyskryminacji kobiet w tej kwestii. Mogłąś napisać: "jak na jedynego żywiciela rodziny do pochód jest dość niski, ale jeśli dwie osoby pracują to już nie jest źle. :-))
czasem coś wydaje mi się tak oczywiste, że nie rozwijam myśli ;)

też się nie zgadzam z dyskryminacją - ale co ja mogę? co najwyżej założyć swoją firmę i pracować sama na siebie - wtedy będę miała wpływ na własne zarobki ;)
czy ktoś pracuje w Wejherowie ?

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

do góry