Widok

Praca w Rossmann

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam pytanko jak wyzej stanowisko kasjer:) jak podstawa itd:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dwie pensje gratis co roku?tzw.trzynastka jest jedna
Uważam,że praca w szkole ma bardzo dużo zalet,chociaż już coraz więcej się ich zabiera nauczycielom,ale jesli chodzi o zarobki to jest na co narzekać,wolałabym mieć mniej wolnego a parę stówek więcej
fakt faktem ze nauczyciel powinien mies placone wiecej, ale lipunia ma racje co do plusow bycia nauczycielem. poza tym nauczyciel moze jeszcze dawac korki.
a ja zrezygnowalam z bycia nauczycielka bo nie chcialam uzerac sie z dziecmi ;)
a znajoma pracuje w prywatnej szkole i ma 2tys na reke juz po roku.
No dokładnie. Mój mąż pracuje w szkole i uważam, że ma dobre warunki. Trzeba pamiętać, że te pieniądze są za 18-20 h. Ludzie dostają tyle za 40h pracy.
mój mąż ma 22h i ma ok 2000 na rękę. Do tego umowa o pracę na czas nieokreślony (luksus w tych czasach), wszystkie socjale, wakacje, ferie itp. Minus, że ma daleko.
Fakt, że praca ciężka i odpowiedzialna, ale jak ktos to lubi i się w tym spełnia.

W tej pracy trzeba siię przemęczyć przez pierwszych parę lat a potem jest już coraz lepiej.A jak można się zahaczyć jeszcze w kolejnej szkole to już cud miód;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak już padł temat zarobków..w wielu firmach pracownicy biurowi mają na rękę ok 1300 na cały etat..(niby firmy renomowane) i pracy mają tyle,że nie mają czasu podrapać się za uchem, a na cotygodniowym spotkaniu kierownik mówi: w urzędzie pracy ostatnio zarejestrowano xx nowych bezrobotnych"...no cóż polskie realia...
no może jedna 13-ka ale ja bylam na wsi w szkole i tam mieli w marcu i w sierpniu może to bylo tylko ten jeden raz. Ale mieli tez dodatek za prace na wsi bo niby trudniejsza młodziez he a bym powiedziała, że chyab w dzisiejszych czasach to trudniej jest w miescie:) Ni no pewnie kasa nie jest rewelacyjna ale w porównaniu do innych prac to nie jest aż tak źle:)
lipunia, zebys wiedziała że korki ratuja przynamniej mnie:)
temat rzeka...prawda jest taka ze ludzie ciezko pracuja za głodowe pensje (nie pisze tu juz o nauczycielach tylko wogole) a taki poseł??? popracuje 4 lata i kilkadziesiat tysiecy odprawy...to jest sprawiedliwość dopiero!
image
jak nie miałam jeszcze dziecka to też biegałam na korepetycje codziennie i wracałam do domu wieczorkiem,ale teraz jak mam synka to nie wyobrażam sobie,żebym i w dzień i po przedszkolu jeszcze była poza domem
zawsze mozesz wziasc sobie ze 2 osoby, które przyjda do Ciebie:)
image
wiesz, chodzi jednak bardziej o czas dla dziecka,ja i tak się boję tego powrotu do pracy, tych stosów sprawdzianów,które mi będą zajmowały całe wieczory, do lekcji tez się trochę trzeba przygotować, no ale to już jakoś będzie:)
jak przeczytałam Twojego posta beti...i przypomniało mi sie testy, zeszyciki, cwiczenia, zeszyty.....i wszystko posprawdzac...to wkoncu sie ucieszyłam , ze niemusze sie teraz tym zajmowac:)
image
nie piszcie,że dlatego,ze godzin mniej to usprawiedliwia takie zarobki, bo nie można porównywać tych godzin szkolnych do godzin w innym miejscu. Praca w szkole jest specyficzna, obciąża bardzo, jeszcze w domu czlowiek trawi to co się dzieje i problemy, trzeba sie przygotowywać, dokształcać, dużo czasu poza zajęciami spędza się zajmując rzeczami z tym związanymi. Moja mama jest emerytowaną nauczycielką. Uważam,że ten zawód bardzo wpływa na psychikę. Tego nie zrozumie nikt kto w szkole nie pracuje, zwłaszcza wiele lat. oczywiście są plusy i kazdy wie,że za kokosami to trzeba innej pracy szukać ale argumentować w końcu to tylko tyle godzin-ale obciążenie psychiczne jest takie,że 40 godzin nikt by nie wytrzymał.
Koleżanka miala jakis tam czas temu przypadek,ze uczniowi sie cos nie spodobało, to skoczył na parapet i groził,ze wyskoczy. Wiecie jak ona do końca dnia sie czuła? To jest zoo plus hałas, plus różni ...Zwłaszcza duże twory molochy gdzie jest i podstawówka i gimnazjum to jest kongo. Polecam jak możecie dawać dzieci do mniejszych szkół i lepsza atmosfera i spokojniej.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
"Tego nie zrozumie nikt kto w szkole nie pracuje, zwłaszcza wiele lat." dlatego własnie betrisa..nie ma co na siłe ludziom tłumaczyc...
i tak wiedza lepiej jaka to "łatwa praca"
image
hmmm ale w innych pracach tez sa stresy i to spore...ja pracuje za 1300 mam duzo pracy biurowej na glowie i obsluge klientow....wiec tez stresuje a do tego czest po godzinach bo nie zdazysz zrobic a musisz bo masz terminy;/ kazda praca ma plusy i minusy niestety aale jedno najwazniejsze zarobki w PL porazka zadko kto ma dobrze platna prace niestety choc sie zdaza.......
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
nie twierdzę,że w innych pracach nie ma stresów, każda ma swoją specyfikę i dobre i złe strony. Ale masakra generalnie z tą kaską,przez to wszystko człowiek musi sobie dorabiać gdzie się da,żeby jakoś dychać,a rodzina, dzieci na tym cierpią niestety.
nie znam firmy w której można by mało pracować i dużo zarabiać ....
Jeśli pensja jest przyzwoita to najczęściej oczekuje się dyspozycyjności czyli pracy min 60h w tygodniu ...
to na bank jest stresująca praca ale jeszcze nie widzialam i nie pracowałam w takiej co by nie byla. Ale wiem,że jakbym jednak miała w zawodzie pracowac to tylko w podstawówce tam te dzieci jeszcze nie sa az tak zmanierowane i dajace w kosc jak np w gimnazjum. Bo dla mnie to gimnazjum to jest jedna wielka pomylka szkolnictwa no ale cóz tylko wspolczuc tym co w nich pracuja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
informatycy, niektórzy nawet sobie zdalnie pracują i zarabiają sporo;) się da ale tu już trzeba mieć specjalistyczne wykształcenie
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
mam takie :P
I wiem ile zarabia się w tej branży ...

Ale kosztem wielu godzin spędzonych przy monitorze, bardzo często także dyspozycyjności i pogarszającego się wzroku.

Przykład - dość znanej firmy - mającej swoją siedzibę koło lotniska - mało kto tak wychodzi z pracy przed 18tą ...
no tak a u nas to niestety specjalistów mało:)nie no zarcik taki:)ale fakt to już coś ale ci to maja "leb jak sklep",że tak się wyraże:) hehe:))
tam są YDP i I.....? mój mąż tam chciał ale grosze chceli mu płacić;) teraz pracuje do 8-16.30 i calkiem calkiem w innej, mial szanse na zdalną nawet fajne warunki ale troszkę niepewna sprawa

Inne tematy z forum Praca

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

do góry