Widok

Praca w banku millennium

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proszę o opinie na temat pracy w banku millenium na stanowisku opiekun klienta w placówce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem w stanie wiele powiedzieć, ale z pewnością praca w banku taka prosta nie jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca jak w każdym innym oddziale banku - ogromna presja na plany, które są nierealne do wykonania, mobbing, nadgodziny za które się nie płaci, wielka łaska o jeden dzień urlopu i klienci, którzy (bardzo często miałam wrażenie), że przychodzą wyłącznie po to aby się "kulturalnie" z kimś pokłócić.
A płaca - bez rewelacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za powyższe. A jak wygląda system wynagradzania? Jakie proporcje podstawy i prowizji?

Nie wiem czy dostałaś tą pracę, czy jeszcze nie i na ile Ci na niej zależy.
Na rozmowie kwalifikacyjnej musisz oczywiście mówić, że zależy Ci na małej podstawie i jak największej prowizji ;-)
Podstawa - to zależy jaką sobie wynegocjujesz, a premia - systemy prowizyjne zmieniają się baardzo często, realna premia to 200-1 000 zł netto.

Jeszcze nie dostałam tej pracy ale byłam na rozmowie i czekam na info co dalej z tym fantem ;) Jak w rzeczywistości wygląda sprzedaż produktów bankowych? Trzeba dzwonić po klientach i wciskać na siłę czy czyhać na klientów w placówce? ;) Jakie są konsekwencje nie wyrabiania planów?

Konsekwencją nie wyrabiania planów jest zwolnienie z pracy - serio, nie żartuję, a w tak zwanym międzyczasie mobbing.
Trzeba dzwonić po klientach wciskać, trzeba wciskać tym, co są w oddziale, a jak nie pomaga dzwonienie ani wciskanie w oddziale to trzeba chodzić po ulicy z ulotkami lub po najbliższych firmach. Inna opcja - wciskanie własnym znajomym, rodzinie.
Poza tym trzeba tłumaczyć się przełożonym z KAŻDEJ rozmowy z klientem - czemu nie zaproponowałaś mu tego czy tamtego, a czemu klient nie zdecydował się na to czy na tamto i wypełniać różne zestawienia, tabelki, prognozy sprzedaży itp.
Generalnie praca dla ludzi o silnych nerwach
A tak na marginesie - nie zastanawiało Was nigdy dlaczego w banku obsługują Was tylko młode osoby? prawda jest taka, że jak zaczynasz tą pracę jako młoda osoba to nie wytrzymasz długo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie jest tak jak napisałeś,chociaż zdarzają wyjątki od reguły ale trzeba mieć stalowe nerwy .

O kurka, no to nieźle... dzięki za info! Czyli jednym słowem nie jest kolorowo :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry