Widok

Praca w banku millennium

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proszę o opinie na temat pracy w banku millenium na stanowisku opiekun klienta w placówce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem w stanie wiele powiedzieć, ale z pewnością praca w banku taka prosta nie jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca jak w każdym innym oddziale banku - ogromna presja na plany, które są nierealne do wykonania, mobbing, nadgodziny za które się nie płaci, wielka łaska o jeden dzień urlopu i klienci, którzy (bardzo często miałam wrażenie), że przychodzą wyłącznie po to aby się "kulturalnie" z kimś pokłócić.
A płaca - bez rewelacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za powyższe. A jak wygląda system wynagradzania? Jakie proporcje podstawy i prowizji?

Nie wiem czy dostałaś tą pracę, czy jeszcze nie i na ile Ci na niej zależy.
Na rozmowie kwalifikacyjnej musisz oczywiście mówić, że zależy Ci na małej podstawie i jak największej prowizji ;-)
Podstawa - to zależy jaką sobie wynegocjujesz, a premia - systemy prowizyjne zmieniają się baardzo często, realna premia to 200-1 000 zł netto.

Jeszcze nie dostałam tej pracy ale byłam na rozmowie i czekam na info co dalej z tym fantem ;) Jak w rzeczywistości wygląda sprzedaż produktów bankowych? Trzeba dzwonić po klientach i wciskać na siłę czy czyhać na klientów w placówce? ;) Jakie są konsekwencje nie wyrabiania planów?

Konsekwencją nie wyrabiania planów jest zwolnienie z pracy - serio, nie żartuję, a w tak zwanym międzyczasie mobbing.
Trzeba dzwonić po klientach wciskać, trzeba wciskać tym, co są w oddziale, a jak nie pomaga dzwonienie ani wciskanie w oddziale to trzeba chodzić po ulicy z ulotkami lub po najbliższych firmach. Inna opcja - wciskanie własnym znajomym, rodzinie.
Poza tym trzeba tłumaczyć się przełożonym z KAŻDEJ rozmowy z klientem - czemu nie zaproponowałaś mu tego czy tamtego, a czemu klient nie zdecydował się na to czy na tamto i wypełniać różne zestawienia, tabelki, prognozy sprzedaży itp.
Generalnie praca dla ludzi o silnych nerwach
A tak na marginesie - nie zastanawiało Was nigdy dlaczego w banku obsługują Was tylko młode osoby? prawda jest taka, że jak zaczynasz tą pracę jako młoda osoba to nie wytrzymasz długo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie jest tak jak napisałeś,chociaż zdarzają wyjątki od reguły ale trzeba mieć stalowe nerwy .

O kurka, no to nieźle... dzięki za info! Czyli jednym słowem nie jest kolorowo :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry