Widok

Praca w domu - ankieter, ktos tak mial?;)

Praca Temat dostępny też na forum:
Zalapalam sie na prace w domu jako ankieter. Myslalam ze bedzie ok. Ale dostalam ankiete. Ponad 20 pytan, kilka z 9 mozliwymi odpowiedziami... a tak to min 5 odpowiedzi. Do tego dluga formulka przedstawienia sie. Boje sie ze nikt nie zechce wziac w tym udzialu i nic nie zarobie. Rozmowy sa nagrywane, wiec zeby mi zaplacili musze sie trzymac scenariuszu (ktory wg mnie, juz na poczatku zacheca do odlozenia sluchawki);/ .
Czy macie moze jakies rady jak zniechecic rozmowce do rozlaczenia sie? Dodam ze nic nie wciskam, nie zbieram danych jak mail itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca w domu - ankieter

imię i nazwisko oraz adres zamieszkania też do tej ankiety twój rozmówca musi podać ??
Jeżeli masz od rozmówcy wyciągnąć dane osobowe, to nie licz na to, że będzie chciał odpowiadać na pytania.
Jeśli nie, to po prostu staraj się, żeby twój głos brzmiał "optymistycznie", tak żeby rozmowa z Tobą kojarzyła się z relaksem;)
Z porad technicznych:
- staraj się, żeby głos był w miarę możliwości niski, żeby nie brzmiał piskliwie i szczebiotliwie,
- sprawiaj wrażenie opanowanej, zrelaksowanej profesjonalistki,
- nie mów za szybko, ale też nie za wolno; MUSI być WYRAŹNIE, w razie potrzeby potrenuj do dyktafonu, żebyś sama usłyszała, jak brzmisz,
- z kobietami - życzliwie, grzecznie, acz bez poufałości; z mężczyznami - z lekką nutką kokieterii, ale bardzo lekką, zaledwie wyczuwalną, ale interesującą, jak dobre perfumy;)
Powodzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

do góry