Widok

Pralko-suszarka - warto?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Niestety chyba powoli nadchodzi kres życia mojej pralki. Ma blisko 12 lat więc już swoje przeszła. Zastanawiam się nad kupnem pralko-suszarki. Zaraz będzie nowa dzidzia i prania będzie jeszcze więcej. Nie ukrywam, że perspektywa braku wiecznie rozłożonej stendy w i tak nie za dużym mieszkaniu jes bardzo kusząca :)
Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat takiego urządzenia. Czy się sprawdza? Jaka firma? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również chętnie poczytam opinie o takim urządzeniu. Czy faktycznie pranie jest suche po wyjęciu? Mocno pogniecione? Też nie cierpię suszenia zwłaszcza w okresie jesień zima kiedy trzeba to robić w pokoju

To prawdziwy ,,pożeracz energii". Ja używałam funkcji suszenia w sytuacjach ,,awaryjnych", np. nieplanowanego wyjazdu. Z reguły suszyłam pranie w sposób tradycyjny, ale niektóre rzeczy, jak np. kołdry, koce, poduszki, pluszaki albo welurowe śpiochy warto przed rozwieszeniem podsuszyć w pralko-suszarce (np. 10-15 min.). To podnosi ,,włos" i sprawia, że tkaniny nie tracą na spężystości, a welurowe ubrania dłużej wyglądają jak nowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam suszarke i goraco polecam, ubrania sa suchutkie, wyjete jeszcze cieple i poskladane od razu wygladaja niemal jak wyprasowane, jedynie nogawki spodni sie nieco gniota, bo sie skrecaja.
Co do urzadzen 2w1 to jest czasem problem z zapachem, bo pralka zostawia jakies osady, od ktorych ubrania niezbyt dobrze pachna. W osobnej suszarce nie ma tego problemu, ubrania pachna plynem do plukania. Do tego sa mieciutkie. Ja mam suszarke panasonic, susze na programie mix tkanin + gentle dry i ubrania sie nie niszcza , nawet z jakimis aplikacjami. Koszt suszenia 1 pralki to ok. 1 zl (wyliczylismy), jak dla mnie warto eydac te 20-30 zl na m-c, zeby miec spokoj z suszeniem prania w pokoju ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam osobno suszarkę siemens i też polecam.Mi odchodzi dużo prasowania dzięki suszeniu często wiele ubrań już nie wymaga prasowania więc i koszty energi związanej z używaniem żelazka odchodzą,ręczniki ,koce z suszarki bajka .Kurtki w tym puchowe,spodnie zimowe,wiele wymieniać,polecam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny bardzo dziękuję za opinie :) Tylko mi zależy przede wszystkim na opiniach 2w1 bo niestety w naszym przypadku ze względu na ilość miejsca, dwa sprzęty nie wchodzą w grę :( Nie mam aż takich obaw dot. ilości zużywanej wody czy prądu. To jest koszt, który jestem w stanie ponieść w zamian za brak stendy, która u nas stanowi już w sumie element wystroju ;) Obawiam się tego czy są bardzo pogniecione ubrania, zwłaszcza, że mąż codziennie w koszuli oraz tego nieprzyjemnego zapachu, określanego często jako "chemiczny".

my też mamy bardzo mało miejsca, ale wcisnęliśmy suszarkę na pralkę i jest ok. Może i u Was jest możliwa taka opcja?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem czy to czytalas .Stary temat o pralko suszarkach.
http://forum.trojmiasto.pl/pralko-suszarka-czy-warto-jaka-polecacienie-polecacie-t564374,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nusia85 niestety nie ma szans :(
jk dziękuję - już czytam :)

Od miesiąca posiadam pralko-suszarkę . Również miałam obawy, czy się sprawdzi. Jestem bardzo zadowolona. Pościele i ręczniki po suszeniu muszę jedynie na pół godz rozwiesic żeby "odparowaly" i można chować do szafy. Jak dla mnie zakupy bardzo udany :)

Mak a mogłabyś zdradzić jaki model wybrałaś? :)

Pewnie:) electrolux eww1685swd (zależało nam na mniejszej niż normalnie głębokości pralki) dodatkowo była(nie wiem może nadal jest) promocja przy zakupie 300 zł na karcie przedpłacowj od electrolux.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dziękuję :) jutro jedziemy oglądać

Hej, ja mam samsunga 2w1.. SUPER SPRAWA! żałuję że tak późno kupiłam..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

No u nas też w końcu padło na Samsunga. Może dziś przyjedzie i zobaczymy co to za cudo ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do forumek, ktöre zastanawiają się nad zakupem pralko-suszarki. Naprawdę polecam! Po kilku dniach użytkowania jestem zachwycona. Pranie trochę długo ale ostatnio mieliśmy małą na 4,5 kg a teraz 7 kg więc tu jest różnica. Ale najważniejsze, że suszy super!!! Pranie wcale nie jest pogniecione bardziej niż normalnie, miękkie i cieplutkie ;) Mam dwie bluzki, których po praniu nie trzeba było prasować i po suszeniu jest tak samo więc zakup udany :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Larisa35 możesz napisać jaką konkretnie kupiłaś?

Też planuję wymianę mojej 12 -letniej pralki Siemens , choć działa całkowicie bezawaryjnie - jestem w szoku ...trochę się obawiam czy nowa tez tyle da radę wytrzymać. Wypatrzyłam ten model pralko-suszarki Samsung https://mediamarkt.pl/agd/pralko-suszarka-samsung-wd80j6410ax i chyba się zdecyduję .Larisa proszę napisz jaki Ty wybrałaś model.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej, kupiliśmy Samsung WD70K5 :)

Hej, i jak Ci się sprawdza? Ja dostałam ten sam model wczoraj i dzisiaj z nią walczę. Wstawiłam pościel i ręczniki na program do tego przeznaczony i jakoś po godzinie stanęło. Jak już udało mi się ogarnąć, włączyłam samo płukanie z wirowaniem i to poszło ok. Następnie wstawiłam samo suszenie bawełny na czas 1,5 h i znowu po paru minutach stanęło. Nie wiem o co chodzi, tak ma być? Czas na wyświetlaczu w ogóle się nie zmienia a minęło już dobre pół godziny :/ No i często wyskakiwał błąd, że coś z drzwiami nie tak.

Jakiej firmy masz pralko suszarkę :-)

polecam Bosch HomeProfessional fajna jest

U mnie Samsung staje jak za duzo naladowalam do bębna

Też zastanawiam się nad pralko-suszarką. Mieszkamy w bloku, więc w zimie jest problem z suszeniem ubrań, bo na balkonie nie da się powiesić. Zostają dwa sznurki w łazience... Myślałam, żeby się przejść do RTV Euro AGD, bo tam chyba mają duży wybór takiego sprzętu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie polecam pralko suszarki, cykl trwa strasznie długo. Lepiej kupić osobno pralkę i suszarkę, jeśli nie ma miejsca można ustawić suszarkę na pralce za pomocą łącznika. Polecam taki zestaw: Pralka https://www.mediaexpert.pl/agd/pralki-i-suszarki/pralki/pralka-electrolux-ew6sme326x?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=fd185653133c8f9e0b33040ff252b481 i szuszarka https://www.mediaexpert.pl/agd/pralki-i-suszarki/suszarki/suszarka-beko-mdh8634rxs?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=fd185653133c8f9e0b33040ff252b481

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

do góry