Widok

Pralko-suszarka - warto?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Niestety chyba powoli nadchodzi kres życia mojej pralki. Ma blisko 12 lat więc już swoje przeszła. Zastanawiam się nad kupnem pralko-suszarki. Zaraz będzie nowa dzidzia i prania będzie jeszcze więcej. Nie ukrywam, że perspektywa braku wiecznie rozłożonej stendy w i tak nie za dużym mieszkaniu jes bardzo kusząca :)
Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat takiego urządzenia. Czy się sprawdza? Jaka firma? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam osobno suszarkę siemens i też polecam.Mi odchodzi dużo prasowania dzięki suszeniu często wiele ubrań już nie wymaga prasowania więc i koszty energi związanej z używaniem żelazka odchodzą,ręczniki ,koce z suszarki bajka .Kurtki w tym puchowe,spodnie zimowe,wiele wymieniać,polecam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam suszarke i goraco polecam, ubrania sa suchutkie, wyjete jeszcze cieple i poskladane od razu wygladaja niemal jak wyprasowane, jedynie nogawki spodni sie nieco gniota, bo sie skrecaja.
Co do urzadzen 2w1 to jest czasem problem z zapachem, bo pralka zostawia jakies osady, od ktorych ubrania niezbyt dobrze pachna. W osobnej suszarce nie ma tego problemu, ubrania pachna plynem do plukania. Do tego sa mieciutkie. Ja mam suszarke panasonic, susze na programie mix tkanin + gentle dry i ubrania sie nie niszcza , nawet z jakimis aplikacjami. Koszt suszenia 1 pralki to ok. 1 zl (wyliczylismy), jak dla mnie warto eydac te 20-30 zl na m-c, zeby miec spokoj z suszeniem prania w pokoju ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawdziwy ,,pożeracz energii". Ja używałam funkcji suszenia w sytuacjach ,,awaryjnych", np. nieplanowanego wyjazdu. Z reguły suszyłam pranie w sposób tradycyjny, ale niektóre rzeczy, jak np. kołdry, koce, poduszki, pluszaki albo welurowe śpiochy warto przed rozwieszeniem podsuszyć w pralko-suszarce (np. 10-15 min.). To podnosi ,,włos" i sprawia, że tkaniny nie tracą na spężystości, a welurowe ubrania dłużej wyglądają jak nowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również chętnie poczytam opinie o takim urządzeniu. Czy faktycznie pranie jest suche po wyjęciu? Mocno pogniecione? Też nie cierpię suszenia zwłaszcza w okresie jesień zima kiedy trzeba to robić w pokoju
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry