Widok

Pranie materaca z łuska gryki.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Prałyście może pokrowiec od materaca z łuską gryki? Młodna kilka razy obsikała go i wolę zeby nie leżała na takich wysuszonych siuśkach.

Mozna w ogóle prać? Macie jakieś w tym doświadczenia?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam z gryki ale bałam się pokrowiec ściągac do prania - moja znajoma zciągnęła i potem nie nałozyła go tak jak był na pocztaku - na suwak - strasznie ciązko było go naciągnąc i wreszcie w desperacji musiała końce naciągac i zszywac nitką
Swój tylko "zapierałam" po prostu gąbka z płynem i potem płukana gąbka w czystej wodzie - spiera się Najlepiej jak szybko schnie, np. na słońcu na balkonie czy podwórku to sięnei robią zacieki. Mozesz tez podsuszyć suszarką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Materac jest suchy, zapierałam go już 2 razy gąbką, ale tych siuśków zaschniętych na gryce nie pozbędę sie takim zapieraniem :/ więc pomyślałam, że wypiorę.

Czytałam własnie na innych forach, ze pokrowiec z gryką sie kurczy w praniu, raptem kilka opinii, ze smiało mozna prać i nic się nie dzieje. Może ręcznie przepiorę w misce i powieszę na słońce.
image
Ja prałam, nawet ostatnio. W sumie nie był ani zasikany ani brudny, tylko spodziewam się drugiej dzidzi i nie chciałam, żeby mały spał na zakurzonym. Pokrowiec wrzuciłam do pralki na "ręczne", 30 st. i małe obroty, z tego co pamiętam chyba 400. I wszystko ok. Trochę zafarbował, ale liczyłam się z tym. Pamiętaj tylko, żeby dobrze wysuszyć.
Powodzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Postanowil zaryzykowac. Chcialam tylko odswiezyc z kurzu wiec wrzucilam na 20 stopni z proszkiem i plynem dla niemowlat i wirowanie 400. Pozniej wywiesilam na sloncu.Ladnie sie wypralo,nie ma zaciekow nie skurczyl sie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

łuszczyca głowy leczenie (3 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

do góry