Widok

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)
Założyłam ten wątek bo zdaje się zjawisko o którym będzie mowa jest dość powszechne. Mianowicie znalazłam jakiś czas temu, ten oto temat na kafeterii:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2149959&start=0

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No muszę Wam to opisać. Po tym jak obiecałam sobie, że NIE SKORZYSTAM z kasy dla ciężarnych w Tesco - skorzystałam. Nie wiem dlaczego, ale ludzi było przy niej więcej niż przy innych i to nie żadnych chorych czy ciężarnych. Postanowiłam to zrobić grzecznie, a nie tak jak ostatnio na pyskacza. Podeszłam do Pana czekającego już przy kasjerce i mówię: Czy mogłabym teraz z tym wejść? (miałam tylko jedną rzecz w dłoni) Nie powoływałam się na nic, bo i tak brzuch dwa tygodnie przed terminem sterczy jak wulkan. Pan kiwnął głową. Podziękowałam i skorzystałam z pierwszeństwa. Za chwilę usłyszałam, że Pan jest Niemcem i gada tylko po niemiecku i jeśli coś zrozumiał, to tylko z moich gestów. Wniosek? Wpuścił, bo nie nasz albo wpuścił, bo nie zrozumiał. :-)
Bigbeat, niestety, poza obleganą trasą nadmorską miejsc dla rolkarzy brak :( a co do wjeżdżania w cokolwiek - dziecko, pieszy, rolkarz, drzewo - lepiej po prostu omijać lub hamować ;P
dzisiaj zostałam przepuszczona do kasy z pierwszeństwem ;)

znów byliśmy w Auchanie :) ta sama kasa co 1,5 tygodnia temu... jedna Pani właśnie płaciła, druga miała zakupy zajmujące całą taśmę :P stanęłam za nią, mój Mąż coś tam do mnie mówił, a ja na to "tym razem nie będę korzystała z pierwszeństwa, nie będę się wpychała - jest tylko jedna Pani"

Pani odwróciła się, zmierzyła mnie całą :P znów się odwróciła (pewnie musiała to przemyśleć) po czym odwróciła się i zapytała - Pani tylko z tym?(wskazując na moje 5 produktów)
potwierdziłam
To proszę - niech Pani stanie przede mną :P

widać, że to była Mama jakiegoś malucha - kupowała m.in. zabawki :)
;P...
tak a propos kas... ja mieszkam blisko Tesco i siłą rzeczy dość często tam kupuję (choć nie lubię) i po pierwsze kasa dla cięzarnych jest często nieczynna, a po drugie... teraz może troszkę widać mój brzuszek, ale kiedy był zupełny początek ciąży i czułam się dużo gorzej, niż teraz, nikt by mi miejsca nie ustąpił... nie miałam siły się użerać, albo mówić - tak tak na pewno jestem w ciązy, tylko stałam i więdłam w kolejce...a już w tramwaju... trzeba mieć refleks niestety, bo inaczej można paść stojąc w szarpiącym pojeździe..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry