Widok

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)
Założyłam ten wątek bo zdaje się zjawisko o którym będzie mowa jest dość powszechne. Mianowicie znalazłam jakiś czas temu, ten oto temat na kafeterii:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2149959&start=0

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"zalogowamie swiadczy o odwadze?? dobre
niektorzy nie maja tyle wolnego aby siedziec i zakladac konto na forumczasu ,co baby w ciazy na wymuszonych zwolnianiach lekarskich"

To twoje słowa....wymuszone zwolnienia=lewe L-4.
nie wierzę, nabijasz się? to nie moje słowa! sprawdź sobie nr IP
Kochana, Lucy vel Alinka, to nie ta sama osoba co ~Falka.. czytajcie uważnie! ;)

tylko alinka z małej litery!!!
nie pomylcie mnie kiedyś :)) bo jeszcze mi się oberwie
chamstwo chamstwem ale jest jeszcze cos takiego jak nasze nastawienie typu "to mi się należy bo jestem w ciazy" może nad tym też powinnyśmy popracować?? Sama źle znosilam ciążę wiec wiem co to kolejka, czy przejazdzka autobusem z w 9m-cu.., kiedys bylo inaczej, chyba wiecej "szacunku" dla brzuszków...nie mowie ze to dobrze ze panuje jakas taka smieszna znieczulica.. ale kazdy kij ma dwa konce...

pozdrawiam i milego dnia!
Czytam to co piszecie i jestem zaskoczona... Ilekroć widzę ciężarną ustępuję jej miejsca, przepuszczam w kolejce. Raczej często mi się to zdarza i przyznam, że nigdy nie spotkałam się z dezaprobatą osób z kolejki stojących za mną kiedy mówię, żeby pani w ciąży weszła przede mnie. Cóż, gdybym była świadkiem takiej sytuacji jak piszecie pewnie ostro bym opieprzyła marudów, chociaż sama w ciąży nie jestem.
Temat zupełnie inny - ciężarne powinny być pod ochroną, ale młode mamusie z wózkami zachowują się jak święte krowy. Dwie z wózkami, idące obok siebie w osiedlowym sklepiku czy nawet supermarkecie i zajęte rozmową, blokujące całe przejście i nie reagujące na "przepraszam" to niestety norma i utrapienie. Dopiero w tym momencie widać podejście "mi się należy bo ja mam dziecko".
"Alinka", Ty jesteś Alina ;))

raz mi się oberwało, dlatego teraz się odcinam od tych wypowiedzi ;)))
pozdrawiam
ja kiedyś chodziłam o kulach - dwóch, terz mi nikt nigdy nie ustąpił miejsca, ani w autobusie ani nigdzie, a jak miałam nogę w gipsie jako nastolatka i jechałam autobusem to jeszcze mi się oberwało że starszym nie ustępuję miejsca, tak więc przyzwyczajona jestem i nie sądzę że zmieni się coś od kiedy jestem w ciąży :) co nie znaczy że nie chciałabym zostać miło potraktowana jak będę dzwigać dużego brzucha ;)
co do mamusiek z wózkami to powiem szczerze że też bardzo mnie wkurzają, w wielu przypadkach zachowują się jak święte krowy,
mam cichą nadzieję że sama nigdy taka nie będę
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
oi matko nie wiem jakim cudem udało mi się napisać terz,
aż głupio dla tego od razu się poprawiam, oczywiście miało byc też ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Byłam świadkiem jak babeczka w ciąży na poczcie poprosiła panią z okienka, czy by jej nie obsłużyła poza kolejnością. Pani z okienka odmówiła... Wpuścili ją ludzie z kolejki.

A mamy z wózkami, no cóż zdarzają się takie, które mają problem z oceną szerokości chodnika w stosunku do szerokości dwóch wózków jadących koło siebie, ale bez przesady, ile jest takich mam, może 10%. Ogólnie mamy z wózkami są OK ;-).
lucy vel alinka..
hehhehhehhee to jednak ta sama osoba..smieszna zresztą:P
nadal twierdze,ze to facet:PPP
A mnie wkurza parkowanie samochodów na chodnikach tak że z wózkiem nie idzie przejechać,codziennie jakiś palant albo paniusia tak sobie parkuje,patrzy tylko żeby dupę schować a całą resztę ma gdzieś.A co mnie obchodzi jej zaparkowany na chodniku samochodzik?raz dzwoniłam na straż miejską,nie można było się dodzwonić,no to na policję,ta przyjęła zgłoszenie ale nie przyjechała.To jakaś porażka w tym kraju.Teraz powiedziałam że wycieraczki będę łamać za takie chamstwo.
Oj, czasem nie da się inaczej zaparkować. :-(
zgadzam się :/
a jeżeli jest dopuszczalne parkowanie na chodniku to nie masz za wiele możliwości interwencji,
cóż nasze Państwo nie bardzo jest przystosowane do potrzeb mam z wózkami, niepełnosprawnych jak również posiadaczy samochodów
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a wciecie so mnie wkurza, jak wejda do autobusu gdzie jest napisane wozek x1 cztery mamuski z wozkami. i wielce obrazone na caly swiat jak ktos chce sie przedostac do wyjscia. czytac pewnie nie nie potrafia ze tylko 1 wozek wchodzi do autobusu. najgorzej jest z dojazdem na te zadupiaste osiedla gdanska kowale, piec wzgorz itd raz jechalam do znajomej, to w autobusie bylo kongo. 4 wozki ani wyjsc ani przejsc, na dodatek mamuski jakies znerwicowane, niemile.
ach szkoda gadac!
Ja rozumiem,wiem jak jest ciężko z zaparkowaniem,bo sama jeżdzę ale jak można zostawić pół metra na przejście pieszym,a co jak jedzie niepełnosprawny?Jak inaczej nie można to się nie parkuje.
wkurzające ale mnie to nie dziwi, jak spieszy Ci się do domu czy np. do lekarza, chcesz wejść do autobusu a tu już jest jedna babka z wózkiem, to co będziesz czekać na następny 20 min ? a jak przyjedzie i też już będzie babka z wózkiem to będziesz czekać za przeproszeniem do usranej śmierci ?
to są sytuacje nierozwiązywalne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo i Bigbeat zobaczycie jak się jeżdzi wózkiem jak miejsca brakuje na przejazd i zobaczymy czy te samo zdanie będziecie mieli o takich chamach.Bo jak dla mnie to chamstwo,brak kultury podobnie jak parkowanie na kopertach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry