Widok

Prezent dla babci i dziadka

Rodzina i dziecko Prezenty Temat dostępny też na forum:
Szukam pomysłu na prezenty świąteczne:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my szykujemy, co prawda na dzień babci i dziadka, bo w święta u nas losuje się prezenty i robimy symbolicznie, dla moich dziadków drzewo genealogiczne - coś w tym stylu: http://allegro.pl/drzewo-genealogiczne-rodziny-od-coloraf-prezent-i2729077712.html
jesteśmy na etapie wybierania usługodawcy
To chyba zależy od wieku dziadków i ich zainteresowań, trybu życia.

Tak uniwersalnie to może dobrą kawę/herbatę na wagę w ozdobnej puszce, jakiś gruby fajny koc na zimowe wieczory, ciekawą książkę, zestaw eleganckich kubków, ramkę na zdjęcia, dobrej jakości ręczniki pasujące kolorystycznie do łazienki.
Ja na święta co roku staram sie sama zrobić jakąś ozdobę albo dekorację a do tego tylko winko albo jakieś czekoladki. W zeszłym roku trafionym pomysłem był duży słoik miodu :)

Masze babcie bardziej cieszą się z upominków niż z prezentów, bo jak same twierdzą nic prócz zdrowia im nie potrzeba
soki 100% malina, aronia czy inne takie - samemu sie nie kupi a smak i walory zdrowotne bezcenne ;)

zalezy od wieku dziadkow, kijki do nordic wolking - niektorym ciezko sie oswoic z mysla o "laseczce" a tak to na spacery jak znalazł - nowoczesne i przydatne.

tez uwazam ze dobra ziarnista kawa czy herbata sypana to fajowy prezencik.
zestaw do spieniania mleka,czy syropow do kawy/herbaty
praliny szwajcarskie itp. np u sowy(slyszałąm ze dobre i ładnie pakuja) czy ze sklepu

zalezy wszystko od typu czlowieka, moja babcia lubi wszystko z rozami, wiec rozne ozdobne rzeczy do mieszkania w jej guscie,
no i kocha mydelka wiec takie z mydlarni zawsze mile widziane.
ale to juz dziadkowie po 80-tce
ale i z aparatu cyfrowego bardzo sie cieszyli,
bombki rozne takze ich ciesza.
My dajemy kalendarz na sciane ze zdjeciami malego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my sprezentujemy czajnik elektryczny i toster w kolorze metalicznej purpury:)
tak ostatnio chodza za mna żarówki LED drogie to i nie do czytania ale jako oswietlenie pokoju czemu nie.
i moze taki prezent tez dobry jak sie zna jakie maja gwinty w lampach.
w gdyni na świętojańskiej babeczka ma taki sklepik gdzie sprzedaje ręcznie malowane anioły z napisem anioł babci i dziadka był przesłodki i może się skusze cena ok 40zł na drewnie malowany jak a4- w zeszłym roku dziadkowie dostali takie pudełko na herbatę z lidla drewniane i zapas herbaty w różnych smakach a jeszcze wcześniej herbatę sypaną w puszkach i śliczny obraz papieża (są religijni)
image
Ja przeważnie kupowalam jakie komplet swiateczny witamin a aptece,maja rozne swiateczne takie zestawy dla Dziadkow:)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
o jeszcze moze bilety do teatru/ filharmonii /opery /kina ,
do filharmonii sama chcialabym dostac bilety:D fajnie by bylo hehe
ja dałam fotoksiążkę ze zdjęciami mojego małego byli szczęśliwi:) a rok temu kupiłam szklany słoik ozdobny taki świąteczny zakręcany ozdobiłam go kokardą złotą i suszonymi limonkami i cytrynami które sama wysuszyłam a do środka słoika włożyłam własnoręcznie zrobiony peeling do ciała z cukru trzcinowego :) to był prezent dla mamy a dla taty kupiłam koszulkę polo taką niedrogą i dałam do wydruku '' najlepszy tata i dziadek na Świecie :)
miałam mało kasy na prezenty ale myślę że byli zadowoleni :)
To zależy jaka jest Wasza babcia ;-) Moja wciąż "żyje". Nie jest babcią klasyczną. Dostanie od nas to - http://prezentmarzen.com/masaz-relaksacyjny-w-warszawie/ Budżetu nie mieliśmy wysokiego, ale na pewno będzie zadowolona ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja prezent zapakowałam w pudelko ozdobne http://opakowaniaozdobne24.eu/ i powiem wam, że był to trafiony pomysł :)
Super pomysły na prezent znalazłam na stronce e-hunters.pl. łowcy okazji W zakupach grupowych mają poduszeczki z dowolnym haftem -super babcia i za jedyne 35 zł. Mają wiele rabatów taniej nawet o 80% . Ciekawe prezenty w naprawdę atrakcyjnych cenach sami sprawdźcie!
Dla moich rodziców, od małej- zamówiliśmy z foto4u kubki ze zdjęciem wnusi :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry