Widok

Prezent na komunie! Help me!

Prezenty Temat dostępny też na forum:
Za 2 mce mamy komunię mojej chrześnicy. Czas pomyśleć o prezencie. Co się teraz kupuje dziewczynką na prezent komunijny, jakie kwoty pieniężne się przeznacza na ten cel? 500-700 zł, nie wiem, nie jestem fanką kupowania laptopów i innych bzdetów.Proszę dajcie mi jakieś ciekawe pomysły. Dzięki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18
Hmm tak czytam i czytam i się zastanawiam czy to Komunia ŚW. czy Mikołaj?? Ja swojemu Chrześniakowi kupiłam złoty łańcuszek z krzyżykiem, nie kosztował mało, bo złoto obecnie jest dość drogie ale to chyba jest najtrafniejszy prezent na tego typu okazję, szczególnie od Chrzestnej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wszystkich , podepnę się pod ten wątek , mnie też czeka Komunia chrześniaka i mam ogromny problem z prezentem po 1 - jak wiadomo nie wiem co kupić - mam mały kontakt, nie spotykamy się często , a po 2 mój chrześniak ma siostrę bliźniaczkę , wiec w grę wchodzą 2 prezenty... Jakbyście mogli coś doradzić nie chciałabym za bardzo wyróżniać chłopca ze względu na metkę chrzestna , mniej więcej chciałabym "dać" po równo. ktoś pomoże ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Anka, a może wspólny prezent - o ile rodzeństwo jest zgodne. I w zależności od finansów: Konsola do gier, stół do piłkarzyków lub tenisa, trampolinę (o ile mają ogródek lub działkę), teleskop soczewkowy, mikroskop. Z tańszych prezentów: zestaw gier planszowych (np. Monopoly + Scrabble + Twister), duży zestaw klocków lego, ładne wydania książek dla dzieci. Jeśli dla każdego z osobna poza takimi standardowymi prezentami jak rolki, hulajnogi dobrym pomysłem może być zestaw do hokeja na trawie dla chłopca i elektroniczna mata do tańczenia dla dziewczynki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
500-700zł??? To my na wesele średnio dostawaliśmy po 300 max, od chrzestnej 700zł ale to wesele. Ja za rok mam komunie chrzesniaka i 200zł mysle dac 300zl to max!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
My idziemy do chrześniaka mojego męża, damy 300 zł. i dokupimy Biblie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jakiś czas temu chrześnicy wspólnie z chrzestnym daliśmy: złoty łańcuszek z medalikiem, fajny ładny zegarek, oczywiście pamiątkę i po 100zł od każdego. Wyszło nas po ok. 250zł na głowę. Myślę, że to wystarczająco, to komunia a nie jakiś bal z prezentami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może bon na konie? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/uslugi-inne/jazda-konna-oryginalny-prezent-dla-twojego-dziecka-ogl4899031.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja siostra dostała w prezencie od rodziców bukiet różyczek http://allegro.pl/roza-szydelkowa-i232810972 7.html Była nimi naprade zachwycona. Polecam wszystkim :)
Mnie również w tym roku czeka Komunia - Chrześniaka. Długo myślałam i zdecydowałam się na kupienie trampoliny:) Kupiłam również Biblię dla dzieci, którą zapakuję w śliczne spersonalizowane pudełeczko. Wszystkie prezenty udało mi się znaleźć na allegro.. polecam:) zobaczcie sami:
http://allegro.pl/opakowanie-pudelko-prezent-z-twoim-tekstem-komunia-i2318337839.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
bez przesady ze 500 czy 700 zł to jakies chore pieniadze,zalezy roznie jest w roznych czesciach polski ale w moich okolicach na komunie chrzestna daje 800,1000 zł ,chrzestny tak samo i to jest standard po 300 zł to daja zwykli goscie,rozumie jak moj grzesniak zarzadał tel komórkowy za 1700 to uznałam to juz za przesade i mu nie kupiłam bo sama zarabiam 2 tys miesiecznie ale 700 zł?bez przesady a wogole to co to za tekst dziecko nie zasługuje nawet na 100 zł? twoje relacje z rodzicami dziecka to inna sprawa ale samo dziecko nie jest niczemu winne,wstyd ze tacy ludzie wypisuja takie brednie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14
ja w tym roku kupiłam zegarek ,złota bransoletke i złote kolczyki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
co ? my w tamtym roku na wesele dostalismy 2 tys od mojego chrzestnego,3 tys od mojej chrzestnej ,a maż od chrzestnej 1500 i od chrzestnego 1500 zł od gosci srednio po 300,400 zł,i wcale nie pochodzimy z jakis mega bogatych rodzin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
zwykli goscie daja u mnie srednio na komunie po 200 zł lub 300 zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
telefon komórkowy ,cos ze złota,zegarek,gra np monopoly,scrable,rolki,rower,aparat cyfrowy,biblia,pieniądze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przecież nie musisz kupować sama jakiegoś mega drogiego prezentu. Można się dogadać z kimś innym, np. chszestnym i kupić coś fajnego. My właśnie tak zrobiliśmy i kupiliśmy taką konsole- http://mobile2.pl/pl/p/Microsoft-Xbox-360-4GB-Kinect-Kinect-Adventures-Kinect-Sports-Season-Two/1088 dziecko było bardzo zadowolone ;-) Poza tym grając dziecko musi się trochę poruszać, a nie będzie siedziało nieruchomo i tylko ćwiczyło kciuki ;-)

Ja mam chrześniaka i to z dość konkretnymi zainteresowani, więc dostał to https://rcmplanet.eu/czolg-zdalnie-sterowany-waltersons-sherman-m4a3-1-24,id4389.html. Dobry pomysłem jest medali, biblia z grawerem czy też oprawiony z skórę pamiętnik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może jakiś łańcuszek z grawerem, żeby była pamiątka z tego dnia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam , w ubiegłym roku z mężem byliśmy na Komunii Św. naszej chrześniaczki (OBOJE JESTEŚMY CHRZESNYMI). We wakacje przed poświęceniem medalików kupiłam jej złoty medalik i łańcuszek , a w dzień uroczystośći kupiłam ładną ramkę w którą włożyłam 500zł. i telefon dotykowy ,który miałam rok wcześniej kupiony. . .i czekał na ten dzień i też nie jakiś za wielkie pieniądze. - byle dotykowy.
Ogólnie kierowaliśmy się jej potrzebami....
W rodzinie kupili np śpiwor- na biwak -się przyda, plecak Adidasa, deskorolkę - bardzo chciała, mozna namiot.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie czeka komunia na początku maja i zupełnie nie wiem co kupić.

Mój syn dostał jeden prezent od całej rodziny. Wszyscy złożyli się na jego wymarzonego drona z rcmplanet.eu, a do tego dostał pamiątkowy medalik i Biblię z grawerem. Myślę, że to dobry pomysł taki jeden duży prezent.

Inne tematy z forum Kobieta

Kreatywne zajęcie dzieciom czasu (4 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym mieć dla siebie godzinę dziennie. Dzieciaki nie dają mi jednak takiego...

kolezanki z nerwica poszukiwane:) (672 odpowiedzi)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (97 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

do góry