Widok

Prezent na komunie! Help me!

Prezenty Temat dostępny też na forum:
Za 2 mce mamy komunię mojej chrześnicy. Czas pomyśleć o prezencie. Co się teraz kupuje dziewczynką na prezent komunijny, jakie kwoty pieniężne się przeznacza na ten cel? 500-700 zł, nie wiem, nie jestem fanką kupowania laptopów i innych bzdetów.Proszę dajcie mi jakieś ciekawe pomysły. Dzięki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

Mój mąż kupuje siostrzeńcowi telefon. Już postanowił że będzie to między innymi prezent elektroniczny. Chce zamówić z mobalu.pl smartfon Xiaomi lub Samsung (jeszcze się nie może zdecydować). Poza tym jeszcze na pewno jakaś Pamiątka I Komunii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kupowałam lancuszek z krzyzykiem i uwazam ze to dobry prezent
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój syn dostał jeden prezent od całej rodziny. Wszyscy złożyli się na jego wymarzonego drona z rcmplanet.eu, a do tego dostał pamiątkowy medalik i Biblię z grawerem. Myślę, że to dobry pomysł taki jeden duży prezent.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie czeka komunia na początku maja i zupełnie nie wiem co kupić.

Witam , w ubiegłym roku z mężem byliśmy na Komunii Św. naszej chrześniaczki (OBOJE JESTEŚMY CHRZESNYMI). We wakacje przed poświęceniem medalików kupiłam jej złoty medalik i łańcuszek , a w dzień uroczystośći kupiłam ładną ramkę w którą włożyłam 500zł. i telefon dotykowy ,który miałam rok wcześniej kupiony. . .i czekał na ten dzień i też nie jakiś za wielkie pieniądze. - byle dotykowy.
Ogólnie kierowaliśmy się jej potrzebami....
W rodzinie kupili np śpiwor- na biwak -się przyda, plecak Adidasa, deskorolkę - bardzo chciała, mozna namiot.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może jakiś łańcuszek z grawerem, żeby była pamiątka z tego dnia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam chrześniaka i to z dość konkretnymi zainteresowani, więc dostał to https://rcmplanet.eu/czolg-zdalnie-sterowany-waltersons-sherman-m4a3-1-24,id4389.html. Dobry pomysłem jest medali, biblia z grawerem czy też oprawiony z skórę pamiętnik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przecież nie musisz kupować sama jakiegoś mega drogiego prezentu. Można się dogadać z kimś innym, np. chszestnym i kupić coś fajnego. My właśnie tak zrobiliśmy i kupiliśmy taką konsole- http://mobile2.pl/pl/p/Microsoft-Xbox-360-4GB-Kinect-Kinect-Adventures-Kinect-Sports-Season-Two/1088 dziecko było bardzo zadowolone ;-) Poza tym grając dziecko musi się trochę poruszać, a nie będzie siedziało nieruchomo i tylko ćwiczyło kciuki ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
telefon komórkowy ,cos ze złota,zegarek,gra np monopoly,scrable,rolki,rower,aparat cyfrowy,biblia,pieniądze
zwykli goscie daja u mnie srednio na komunie po 200 zł lub 300 zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
co ? my w tamtym roku na wesele dostalismy 2 tys od mojego chrzestnego,3 tys od mojej chrzestnej ,a maż od chrzestnej 1500 i od chrzestnego 1500 zł od gosci srednio po 300,400 zł,i wcale nie pochodzimy z jakis mega bogatych rodzin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja w tym roku kupiłam zegarek ,złota bransoletke i złote kolczyki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bez przesady ze 500 czy 700 zł to jakies chore pieniadze,zalezy roznie jest w roznych czesciach polski ale w moich okolicach na komunie chrzestna daje 800,1000 zł ,chrzestny tak samo i to jest standard po 300 zł to daja zwykli goscie,rozumie jak moj grzesniak zarzadał tel komórkowy za 1700 to uznałam to juz za przesade i mu nie kupiłam bo sama zarabiam 2 tys miesiecznie ale 700 zł?bez przesady a wogole to co to za tekst dziecko nie zasługuje nawet na 100 zł? twoje relacje z rodzicami dziecka to inna sprawa ale samo dziecko nie jest niczemu winne,wstyd ze tacy ludzie wypisuja takie brednie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14
Mnie również w tym roku czeka Komunia - Chrześniaka. Długo myślałam i zdecydowałam się na kupienie trampoliny:) Kupiłam również Biblię dla dzieci, którą zapakuję w śliczne spersonalizowane pudełeczko. Wszystkie prezenty udało mi się znaleźć na allegro.. polecam:) zobaczcie sami:
http://allegro.pl/opakowanie-pudelko-prezent-z-twoim-tekstem-komunia-i2318337839.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja siostra dostała w prezencie od rodziców bukiet różyczek http://allegro.pl/roza-szydelkowa-i232810972 7.html Była nimi naprade zachwycona. Polecam wszystkim :)
A może bon na konie? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/uslugi-inne/jazda-konna-oryginalny-prezent-dla-twojego-dziecka-ogl4899031.html
Ja jakiś czas temu chrześnicy wspólnie z chrzestnym daliśmy: złoty łańcuszek z medalikiem, fajny ładny zegarek, oczywiście pamiątkę i po 100zł od każdego. Wyszło nas po ok. 250zł na głowę. Myślę, że to wystarczająco, to komunia a nie jakiś bal z prezentami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My idziemy do chrześniaka mojego męża, damy 300 zł. i dokupimy Biblie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
500-700zł??? To my na wesele średnio dostawaliśmy po 300 max, od chrzestnej 700zł ale to wesele. Ja za rok mam komunie chrzesniaka i 200zł mysle dac 300zl to max!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Anka, a może wspólny prezent - o ile rodzeństwo jest zgodne. I w zależności od finansów: Konsola do gier, stół do piłkarzyków lub tenisa, trampolinę (o ile mają ogródek lub działkę), teleskop soczewkowy, mikroskop. Z tańszych prezentów: zestaw gier planszowych (np. Monopoly + Scrabble + Twister), duży zestaw klocków lego, ładne wydania książek dla dzieci. Jeśli dla każdego z osobna poza takimi standardowymi prezentami jak rolki, hulajnogi dobrym pomysłem może być zestaw do hokeja na trawie dla chłopca i elektroniczna mata do tańczenia dla dziewczynki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry