Widok

Prezent na komunie! Help me!

Prezenty Temat dostępny też na forum:
Za 2 mce mamy komunię mojej chrześnicy. Czas pomyśleć o prezencie. Co się teraz kupuje dziewczynką na prezent komunijny, jakie kwoty pieniężne się przeznacza na ten cel? 500-700 zł, nie wiem, nie jestem fanką kupowania laptopów i innych bzdetów.Proszę dajcie mi jakieś ciekawe pomysły. Dzięki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18
Porządna Biblia dobrej jakości, albo coś związanego z tym wydarzeniem. Przynajmniej jako część prezentu może być.
Podobno podczas chrztu jako rodzice chrzestni przyrzekliście przekazywanie wiary dziecku, więc może w tym kierunku. x D w przeciwnym razie jest to materialistyczna celebracja
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

@jerry
Zwracasz innym uwagę (i to jeszcze z wykrzyknikami) a sam popełniłeś ortografa. Karma wraca :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja bym kupiła oryginalną ikonę i dała pieniądze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepiej coś o historii kościoła - tak, żeby po przeczytaniu świadomie opuściła sektę i potrafiła innym wyjaśnić podłoże tej decyzji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chcę kupić prezent urodzinowy dla kolegi. Idealne wymiary maty to 5,5 stopy x 12 cali.

W szczególności szukam maty, po której piłka potoczyłaby się zgodnie z prędkością.

Jeśli masz rekomendację zestawu, który zawierałby również kij i piłkę, który byłby idealny https://192168ll.link/ .

Z góry dziękuję!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A to rowerów się już nie daje na komunię?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chodzi o prezent na komunię to zegarek! w tym budżecie spokojnie się coś znajdzie https://e-zegarek.pl/zegarki-damskie

Mam teraz ten sam problem, bo 14 maja ma komunię mój chrześniak i mogę podzielić się fajnym blogiem gdzie znalazłam chyba 4 posty na ten temat i naprawdę mądre propozycje. Zobaczycie jeden z postów i myślę, że poszukacie reszty - https://prezentoweporady.pl/madre-prezenty-na-komunie/
Proponuje ksiazke o logicznym mysleniu i umiejetnosci oceny przekazywanych tresci. No albo moze dostac quada, bo zjadla ciasteczko bedace swoim ojcem, synem i golebiem. Do wyboru.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

kartka i nic wiecej. ponadto mysl dla rodicow
Większość komentarzy jest sprzed 11 lat
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem tradycjonalistką. Moja córka ma komunię w tym roku. Od chrzestni dostanie kolczyki za ok. 1000 zl (zloto podrożało)a chrzestny chce kupic rower 1300 zl. Ja swój z komuni mam do dziś.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym nie szedł to akt poddaństwa obcemu państwu Watykańskiemu . Jak wiemy funkcjonariusze tego państwa czerpią korzyści seksualne i majątkowe z naiwności ludzi wciskając im bajki jako prawdę. Nie idź na komunię !!!! Myśl rozsądnie!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co to jest status "społwczny" jerry ?
Kupuje dziewczynkom, nie dziewczynką !

A może sztabka złota jako inwestycja na przyszłość? Ja jako kochający dziadek w zeszłym tygodniu dałem wnuczce na przyjęcie komunijne właśnie taki prezent, a wszystko dzięki 13 i 14 emeryturze.
Ja bym sprawił dziecku apkę do apostazji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli to ode mnie by zależało - polecam produkty na https://lovilo.pl - rewelacyjny sklep, bardzo bogaty asortyment i ciekawe pamiątki.

Fajnym pomysłem jest podarowanie ramki z życzeniami. To przepiękny prezent na Pierwszą Komunię i cudowna pamiątka, którą Twoja chrześnica będzie mogła umieścić na półce w swoim pokoju. W internecie znajdziesz wiele ciekawych projektów szczególnie na Allegro. :) Powodzenia :)

Inne tematy z forum Kobieta

Kreatywne zajęcie dzieciom czasu (4 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym mieć dla siebie godzinę dziennie. Dzieciaki nie dają mi jednak takiego...

Hiszpańska mucha (44 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Zmarszczki na czole (130 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

do góry