Widok

Probem-LALKA.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny chciałabym kupić córce lalkę, którą mogłaby się opiekować. Mała ma 3 latka i zastanawiam się nad tą:
http://allegro.pl/natalia-z-misiem-lalka-interaktywna-41cm-kurier-i3738571114.html
Ale to chyba taka skromna wersja. Widziałam kiedyś lakę która płakała i trzeba było jej dać butelkę albo smoczek... nie znam się na lalkach kompletnie ;/ pomóżcie...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No i co Nascimento, zdecydowalas sie na cos?
Kup corce porzadne sanki, ruch na swiezym powietrzu to zdrowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie gada :) Tylko płacze, śmieje się i sapie przez sen :) I nie tam że naciśnij brzuszek albo rączkę :) Ona śmieje się jak się ją podrzuca, płacze jak zabierzesz smoczek albo flachę i zasypia ze smoczkiem albo butelką. A, i ciamka jak się karmi łyżeczką :D
hehe - Martek, moja podobnie z tymi reklamami i niezdecydowaniem. Na szczęście bobasa chce na pewno - powtarza od dawna.
Dzięki za link - rzeczywiście jest śliczna. I jeśli nie gada jak dorosła kobieta, musze ją kupić ;-).
znalazłam naszą http://www.smerfusie.pl/i3084_lalka_agatka_magiczne_sny.html
Właśnie przeglądałam allegro i takiej jaką mamy nie ma już, ale ona już u nas ze 2,5 roku mieszka :) Przez ten czas nawet jedno oczko straciła :D Ta do której link podałam jest w sumie bardzo podobna. My mieliśmy jeszcze łyżeczkę i miseczkę do karmienia do tego. Ale faktycznie, mówiący bobas to trochę pomyłka..

Moja córka należy do wyjątkowo niezdecydowanych dzieci :) Jedyne co chce na pewno to domek dla barbie i to dostanie. Barbie jakieś ma, i barbiopodobne (jeszcze po mnie :D) i nawet się bawi. A jak ogląda minimini i są reklamy to przy każdej jednej pyta się czy jej kupię coś takiego. A jak się jej spytać czy chce to albo to, to raz powie że tak, a następnym razem, że nie.
Martek - a możesz powiedzieć jaka to dokładnie Agatka? Ja właśnie też chce kupić lalkę-bobaska, koniecznie ma być ze smoczkiem, płacząca i której oczka się zamykają i śpi...wszystko dokładnie wypisane w liście do Mikołaja.
Ale jak oglądała w sklepie chyba lalki Natalia, to zdziwiłam się na maxa, że te bobaski gadają kobiecym głosem i dużo gadają - żałosne to. Przecież to ma być niemowlę. I nie chcę się naciąć na coś takiego. Musi to być bobasek i odgłosy babasowe ;-).

A co do twojego pyt. - nie możesz zapytać córki? Na pewno w tym wieku już sama wie, czy taką lakę chce. A skoro nie chce już bobaska, to może nie chcieć już i takiej większej lalki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś w tym stylu mamy http://allegro.pl/interaktywna-lalka-bobas-dolly-akcesoria-45cm-i3695282860.html
Mieliśmy taką Agatkę ze smoczkiem, butelką, płacząca, śmiejącą się i wydającą odgłosy spania, jak pomlaskała smoczka albo wypiła mleko :) Fajna, naprawdę, Misia się nią bawiła długo. Chociaż ostatnio powiedziała że już jej nie chce :D

Teraz mam za to inny problem, chciałam jej pod choinkę kupić taką lalkę, ale już dziewczynkę, z długimi włosami, itp, taką koleżankę a nie dzidziusia. Do tego łóżeczko i ew. jakieś ubranka do przebierania.
Ale.. czy to warto? Koleżanki młodej z przedszkola i sąsiadka z którą się często bawi, mają te wszystkie monster high, te kucykoponowe lalki, barbie... W tej sytuacji chyba "normalna" lalka choćby nie wiem jak fajna, nie zrobi takiego wrażenia.. Mam dylemat normalnie. Czym się teraz bawią 4,5-latki?
ostatnio dla 3-latki kupowałam podobną jest całkiem ok , nasza śpiewała i coś mówiła , 3latka bardziej wypasionej chyba nie potrzebuje ..
Bardzo fajna lalka.
U nas, kiedy Mała zaczęła chodzić około roczku, kupiłam w Auchan lalkę z wózkiem (ok. 50 pln). Taką

image

Bardziej zależało nam na tym wózku :). Sama lalka bardzo prosta - miękki, szmaciany tułów z wszytą baterią. Lalka płacze i śmieje się. Ma butelkę ze smokiem... Córka bawi się nią do dziś a ma już prawie 3 lata. Zawija ją w rożek, zakłada pieluszkę , nosi, przytula, głaszcze po głowie...
Myślę, że dużo zależy od wyobrazni dziecka. Ekstra funkcje i bajery są wspaniałe ale to już od Ciebie zależy co kupisz.
Oglądałam fajne lalki w Auchan i Carrefurze, w bardzo dobrej cenie ale jakoś "miałam węża w kieszeni" ponieważ "stara" "tija" (dzidzia) ma się bardzo dobrze.
Poczekam jeszcze aż Córka podrośnie i lepiej będzie rozumiała "przynieś ścierkę" żeby powycierać siusiu lalki ha ha ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry