Widok

Problem nadmiernego rumienienia się

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może też tak macie albo znacie na to jakieś sposoby? to raczej nie problem natury dermatologicznej,ale nie wiem co z tym robić?

Bardzo często się rumienię, nawet przy zwykłych sytuacjach, jak nie jestem zawstydzona czy coś w tym stylu.
Może znacie ten " ból" ? może coś możecie poradzić?

będę ogromnie wdzięczna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znam ten bol, ale nie pomoge ;) ewentualnie polecam dobry podklad, tylko to "dziala"u mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mogę zdecydowanie polecić krem ZIAJA redukujący, wyciszający rumień na dzień i na noc, od momentu od kiedy zaczęłam go stosować ten problem zniknął, zdecydowanie POLECAM !!!
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Eucerin - krem przeciw zaczerwieniom. Ma delikatnie zielony kolor i świetnie nadaje się pod podkład. Na to właśnie jakiś dobry podkład i puder. Mam cerę naczynkową i trądzik różowaty. Różne cuda już stosowałam i niestety jedynie to co napisałam wyżej jako tako mi pomaga. Nawet zdecydowałam się na laserowe zamykanie naczynek, ale nie zauważyłam wyraźnych efektów. Taką niestety mam urodę.
Powodzenia!
a jakie podkłądy polecacie?

wypróbuję te kremy przez Was polecane, tylko muszę skończyć moje aktualne, teraz kupiłam sobie zielonkawy Dermedic, i podkłąd do cery naczynkowej Pharmaceris.

a z czego u Was wynika to rumienienie się?
Ja krem Ziai uzywalam -zero efektow, na co dzien uzywam Revlon Colorstay, jest ok, na imprezy mieszam z dermacolem.
Ja sie czerwienie pod wplywem stresu, ciepla, zmeczenia i bez przyczyny tez, taka moja uroda, mam skore po tacie, moj synek podobnie sie rumieni jak ja, wiec to rodzinne.
zaraz sobie zgoogluje co to jest dermacolor, co to za podkład?

a jak reszta? kiedy się rumienicie?
ja tak jak nusia, ale na mnie ten krem działa rewelacyjnie
http://m.allegro.pl/przedmiot,dermacol-make-up-cover-super-kryjacy-podklad,3115856018.html
Tu jest Dermacol, okrutnie kryje, sam jest dla mnie troche za ciezki, dlatego mieszam go z Revlonem. Na imprezach cieplo+tance +alkohol powoduje, ze blizej mi do puprury, wiec musze kryc sie bardziej ;)
taka cera która się rumieni to naczynkowa jest bardzo wrażliwa ,ja reaguje tak na stres ,zmiany temp.,alkohol ,gorące potrawy .Mam to po mamie .Przede wszystkim trzeba bardzo szczegolnie dbac o taka cerę- stosowac kremy z bardzo wysokim filtrem ,chronic przed zimnem ,do mycia nie uzywac zwyklej wody tylko najlepiej termalnej .Takie rumienienie się moze przejsc w przewlekłe i doprowadzic do trądziku rózowatego ,którego sie nabawiłam.Dlugo sie z tym zmagałam i nawet nie wiedzialam ze to tradzik, dopiero niedawno ruszyłam do dermatologa .Teraz smaruję twarz antybiotykiem i żelem Finacea na noc .Nie wiem tylko czy jednoczesnie moge stosowac inne kremy i podklady bo nie dopytalam o to.Nie mam sposobu jak zamaskowac te rumieńce ,też szukam idealnego podkładu ktory mi to zakryje .Przeczytałam multum opini o tych wszystkich specyfikach i zgłupiałam.Chciałabym zeby to był podkład i kryjąca baza w jednym.Wiem że te zielone najlepiej kryją,ale na to trzeba jeszcze zwykły podkład połozyc a to dla mnie juz za duzo roboty ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dermatolog mi jeszcze powiedziała ze takie rumienienie sie lubi isc w parze z dolegliwosciami żoładka np.wrzody lub bakteria helicobacter i warto wówczas przejsc sie przebadac u internisty w tym kierunku
wow, moniss- nawet tak głęboko się nie zagłębiałam, zeby aż wrzody zołądka się z tym łączyły-ale pewnie racja.

u mnie to bardziej na tle psychiki, ale czasem są to tak trywialne rzeczy pomoc osobie starszej, ustąpienie miejsca w autobusie i już rumienie się, mimo, że nie jestem zawstydzona, grr, nie nawidzę tego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jeszcze dodam, że nigdy latem nei używałam podkładu a w tamtym roku byłam zmuszona, a Wy latem też używacie podkładu?
Maminka czuwaj żeby nie przerodziło się w erytrofobię to Twoje czerwienienie. Jak to mam niestety i nie jest za ciekawie w moim życiu :/
Lekarz polecił mi witaminę "PP" na rumienienie się. W moim przypadku zadziałało. Polecam
ola a co to jest?
a ta witamina PP jest na receptę, prawda?bo chyba już keidyś o tym słyszałam
Poczytaj w internecie. To jest fobia ktorej mozna sie nabawic przez czerwienienie. Czujesz lęk przed kontaktami z ludzmi ze sie non stop przed nimi bedziesz czerwienic. W lekkim stopniu erytrofobi unikasz wystapien publicznych lub spotkan w wiekszym gronie ludzi. Gorzej jest jak ogranicza sie wszelkie kontakty i nie wychodzi z domu:/ to fobia ktora lepczy juz psychiatra. U mnie zaczelo sie od niewinnych rumiencach a skonczylo na erytrofobii przez ktora o malo nie wpadla w depresje
Ola współczuję, poczytałam już sobie.
a jak teraz u Ciebie? coś lepiej?
Maminka dziękuje, męcze się 3 lata z tym , rok chodziłam na terapie do psychologa i niby lepiej ale nie jest tak normalnie jak kiedys

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry