Widok

Problem z kredytem frankowym

Cześć, jestem w kryzysie. W 2010 roku wzięłam pokaźny kredyt na dom. Wszystko stoi, problemów nie ma, tylko wiecie, jak się zaczęła ta cała akcja z coraz większym kredytem, odsetkami, to zaczęłam płacić większe raty, a i tak sporo zostało mi do spłaty. Czy coś mogę z tym zrobić? Jakoś to wszystko zaskarżyć? Macie jakieś propozycje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Cwaniaczku...analfabeto.
Ignorancie bajdurzysz w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia.
Twoim durnym tokiem rozumowania..to dlaczego banki udzielały ( polskie!) takich kredytów? Ba, nie miały nawet tyle chf, mogły tak samo pyłem kosmicznym handlować a umowy miały wprost znamiona hazardu. Słyszałeś coś o wyrokach, że te psudeokredyty są unieważniane???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jak kombinowalas zeby bylo taniej to teraz sie nie dzie ze wyszlo drozej. Bylo wziac kredyt w zlotowkach jak mieszkasz w Polsce. Frankowicze jak wychodzilo taniej to nie zglaszaliscie tego faktu bankom, to teraz nie placzcie skoro wahadelko poszlo w drugo strone. Widzialy galy co braly cfaniaczki.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tu Ci nikt nie pomoże. Czemu nie chcesz iść do jakiegoś doradcy finansowego lub kogoś kto się fizycznie na tym zna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idźcie do fenixa,nie wiem, czy tylko koleżanka, czy ty też. Prawnicy stamtąd mogą Was wyciągnąć z problemów. Jedyna uwaga - musicie być naprawdę w potrzebie. byle komu upadłości się nie robi..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety, ale to forum zdominowali spece od algorytmów poznawczych i teorii konsumpcjonizmu, których związek z realnym życiem zakończył się na poziomie utopionych u jakiegoś dewelopera pieniędzy, które odkładali przez całe życie. Dlatego dziś ich życie bardziej przypomina wegetację i próbę jakiegoś dożycia do końca w sumie nieudanej egzystencji na tym świecie.

Co do kredytów, to jest to dla nich pojęcie obce.
Ich zdolność kredytowa zamyka się w wartości tego, co dziś na sobie mają.
Tej wartości nie można tez określić miarą przyszłych przychodów, bo ich potencjał intelektualny wyklucza osiągnie przychodów z pracy w przyszłości.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Normalnie jestem zdruzgotana. Nie można się na tym forum już o nic zapytać? Nie chodzi o reklamę, dziewczyna jest w problemie i bardzo jej zależy na pomocy. Idą święta, ja już naprawdę nie wie, co mam robić... A wy takie coś..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wżucaj już reklame, już czas. Potem za dużo czytania będzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może zapytaj na warszawskich forach. Albo od razu dawaj reklamę i się nie kryguj ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie pytałam, ale nie wiem... Jestem z Wawy, okolic i nie mam tu takich wiesz, solidnych poleceń. A taka, co niby coś tam robi, to nie jest mi potrzebna, bo ja muszę mieć kogoś skutecznego. Dzięki za odzew.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cześć, masz spory problem, bo banki tak łatwo nie odpuszczają. Wiem jednak, że można coś z tym zrobić, tylko trzeba na przykład podejść do tego z prawnikiem. Kancelaria jakaś na pewno się tym blisko Ciebie zajmuje. Musisz to sprawdzić, bo tylko tak coś zdziałasz. Sama na pewno nie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Grajdołki (30 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry