Widok

Problem z kupą:/

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę Was o wszelkie rady...Moja niespełna dwuletnia córka od jakiegoś czasu zaczęła wstrzymywać kupę...napina się zaciska pośladki i koniec...Radziłam się lekarza ale On zalecił dietę w postaci jabłek, winogron, suszonych śliwek i do tego syrop lactulosum...tylko lekarz nie daje sobie wytłumaczyć że problem nie polega na tym że ona ma zatwardzenie bo jakby zrobiła kupę wtedy kiedy jej się chce to byłaby ok a tak jak ją wstrzymuje kilka dni no to już niestety robi się twarda i jest problem...już tak się zastanawiam czy to może jakiś bunt dwulatka i samo przejdzie ale to już dość długo trwa:/Czy któraś z Was miała taki problem? Proszę pomóżcie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozrzedza kupkę. kupka jest taka rozciapana plastelina że mała nie daje rady jej powstrzymać - kupka się wyślizguje wręcz małej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no forlax to jest machina:):) no miękko idzie:)
ojej ale wątek odkopałam :) a jaka moja radość że nie mamy już tego problemu :) a myślałam że to się nie skończy :) powodzenia innym zatroskanym kupkami
Dziewczyny - jak ten forlax podawać 2,5-latkowi? tzn. w jakiej ilości?

bo u nas od jakiegoś czasu jest właśnie takie wstrzymywanie kupy na siłę :/
Mi Pani w aptece powiedziała że pół saszetki na 3/4szklanki wody. U nas działa rewelacyjnie :)
najlepiej zacząć od pół saszetki dziennie jak nie działa to można całą saszetkę dziennie. nie musi być do wody bo nie każde dziecko to wypije ale np. do soku. I nie odstawiać gwałtownie tylko stopniowo zmniejszać dawkę. Ja córce dawałam 1/3 saszetki codziennie a później co drugi dzień co trzeci itd.
powodzenia
dzięki :]

póki co (tfu tfu) Dziec się odblokował(od wczorajszego wieczoru) ;) mam nadzieję, że tak już zostanie :)))

ale na wszelki wypadek dobrze wiedzieć co i jak z Forlaxem :]
forlax jest rewelacyjny
my byliśmy u lekarza gastroenterologa bardzo dobrego i właśnie to przepisał, moja mała męczyła się strasznie przez pół roku, próbowałam wszystkiego ( oleje, biogaia, dieta, błonnik, otręby itp ....) i wystarczyła jedna wizyta i od razu lepiej, dziecko jak nowe, a były straszne płacze i kupki nie było po 10 dni czasem.
Pół saszetki daję na pół szklanki my soku jabłkowego i na początku dawaliśmy codziennie (córka ma 2,5 latka) po 2 tygodniach już raz na tydzień, a teraz sporadycznie jak widzę, że kupka się robi kulkowa i twardsza. Na ulotce faktycznie jest, że dla starszych dzieci, ale lekarz nam mówił, że ten lek nie jest szkodliwy i można go długo stosować. trzeba tylko dużo przy nim pić !!!
U nas ten lek spowodował, że córka, która panicznie się bała robić kupki, z dnia na dzień właściwie przestała się bać, nie ma już wiecznego płaczu, stękania z powodu bólu i strachu, kupka jest normalna codziennie :)
no a u nas skonczy sie szpitalem wlasnie z tym problemem, forlax przestal dzilalac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry