Widok

Problem z kupą:/

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę Was o wszelkie rady...Moja niespełna dwuletnia córka od jakiegoś czasu zaczęła wstrzymywać kupę...napina się zaciska pośladki i koniec...Radziłam się lekarza ale On zalecił dietę w postaci jabłek, winogron, suszonych śliwek i do tego syrop lactulosum...tylko lekarz nie daje sobie wytłumaczyć że problem nie polega na tym że ona ma zatwardzenie bo jakby zrobiła kupę wtedy kiedy jej się chce to byłaby ok a tak jak ją wstrzymuje kilka dni no to już niestety robi się twarda i jest problem...już tak się zastanawiam czy to może jakiś bunt dwulatka i samo przejdzie ale to już dość długo trwa:/Czy któraś z Was miała taki problem? Proszę pomóżcie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozrzedza kupkę. kupka jest taka rozciapana plastelina że mała nie daje rady jej powstrzymać - kupka się wyślizguje wręcz małej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no forlax to jest machina:):) no miękko idzie:)
ojej ale wątek odkopałam :) a jaka moja radość że nie mamy już tego problemu :) a myślałam że to się nie skończy :) powodzenia innym zatroskanym kupkami
Dziewczyny - jak ten forlax podawać 2,5-latkowi? tzn. w jakiej ilości?

bo u nas od jakiegoś czasu jest właśnie takie wstrzymywanie kupy na siłę :/
Mi Pani w aptece powiedziała że pół saszetki na 3/4szklanki wody. U nas działa rewelacyjnie :)
najlepiej zacząć od pół saszetki dziennie jak nie działa to można całą saszetkę dziennie. nie musi być do wody bo nie każde dziecko to wypije ale np. do soku. I nie odstawiać gwałtownie tylko stopniowo zmniejszać dawkę. Ja córce dawałam 1/3 saszetki codziennie a później co drugi dzień co trzeci itd.
powodzenia
dzięki :]

póki co (tfu tfu) Dziec się odblokował(od wczorajszego wieczoru) ;) mam nadzieję, że tak już zostanie :)))

ale na wszelki wypadek dobrze wiedzieć co i jak z Forlaxem :]
forlax jest rewelacyjny
my byliśmy u lekarza gastroenterologa bardzo dobrego i właśnie to przepisał, moja mała męczyła się strasznie przez pół roku, próbowałam wszystkiego ( oleje, biogaia, dieta, błonnik, otręby itp ....) i wystarczyła jedna wizyta i od razu lepiej, dziecko jak nowe, a były straszne płacze i kupki nie było po 10 dni czasem.
Pół saszetki daję na pół szklanki my soku jabłkowego i na początku dawaliśmy codziennie (córka ma 2,5 latka) po 2 tygodniach już raz na tydzień, a teraz sporadycznie jak widzę, że kupka się robi kulkowa i twardsza. Na ulotce faktycznie jest, że dla starszych dzieci, ale lekarz nam mówił, że ten lek nie jest szkodliwy i można go długo stosować. trzeba tylko dużo przy nim pić !!!
U nas ten lek spowodował, że córka, która panicznie się bała robić kupki, z dnia na dzień właściwie przestała się bać, nie ma już wiecznego płaczu, stękania z powodu bólu i strachu, kupka jest normalna codziennie :)
no a u nas skonczy sie szpitalem wlasnie z tym problemem, forlax przestal dzilalac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry