Widok

Problem z pracodawcą

Polacy gremialnie narzekają na swoich pracodawców, gdy jednak sami staną się pracodawcami sami zachowują się nie lepiej.

Jak poczułbyś się w sytuacji, gdy umówiłeś się na określoną kwotę, a po sumiennym wykonaniu pracy w dniu wypłaty otrzymujesz 26 % ? A pracodawca twierdzi, że tak mu wychodzi z rozrachunku. A 26% to i tak dużo, bo przecież mógł nie dać nic. W sumie dobre panisko, mógł przecież powiedzieć: nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobisz ?

Nic dziwnego, że do takiej firmy zgłaszają się cwaniacy i obiboki, które liczą na to, że coś z firmy wyniosą lub podprowadzą innym, a sumienne wykonywanie pracy było im nie w głowie, lecz trochę poniżej. Może też na stanowisku księgowego pracodawca zatrudnił trefnego księgowego, który należne wam procenty wytransferował na własne konto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakładajcie firmy i pokazujcie wysokie standardy. Płaćcie pracownikom 200 zł za godzinę.

Zakładanie firm w tym kraju nie jest zabronione. Masz firmę w 1 dzień.

Dlaczego tego nie robicie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ostatnie wydarzenia pokazały, że można odnieść sukces. Zakładasz firmę w jeden dzień a następnego na koncie pare baniek. To jest właśnie ta umiejętność robienia biznesu i nikt takimi ,,tajemnicami" się nie podzieli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wysokie standardy zademonstrowali złodzieje i oszuści, szczególnie ci od przekrętów Vatowskich, którzy okradli Polaków na sumę pnad 300 mld. Gdybyśmy dodali inne firmy z innymi przekrętami, to straty przekroczyłyby bilion.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czekaj, czekaj Holmes, to teraz mówimy o pracodawcach czy polityce?
Pisałeś, że tacy źli są ci pracodawcy.
Pytam więc ile firm / działalności gospodarczych w życiu założyłeś, ilu ludzi zatrudniałeś, ile im płaciłeś itd.?

Słucham odpowiedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

~ P

Głupiś, człowieku, bardziej głupi niz ustawa przewiduje, więc nie dziwią mnie twoje kłopoty z kojarzeniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak myślałem.

Trójmiejski plebs jest świetny tylko w jednym - narzekaniu na zły świat.
Nie są w stanie nic zaplanować, zrealizować. Zero inicjatywy, zero perspektyw.

Żal mi ciebie i tobie podobnych starcze z Havla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mów za wszystkich, bo też nie znasz wszystkich przypadków i nie wiesz jak jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...

Firma Stocznia Rybacka Spawmet lata 95 (3 odpowiedzi)

Szukam pracowników firmy Spawmet z Gdańska z lat 94-97. Potrzebuje informacji gdzie przechowywane...

Własna firma? (47 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry