Widok
Problem z pralką- samsung
mam problem z pralką Samsung, nie pobiera mi wogóle płynu do płukania z pojemniczka, przez pojemniczek przeznaczony na ten płyn podczas płukania nie przechodzi wogóle woda :/ Może Ktoś miał taki problem ze swoja pralką? Wszystkie filtry przeczyściliśmy, ciśnienie wody jest też ok i nic, dalej to samo
Niestety jest to wada fabryczna pralek Samsunga:( Ja mam problem, że przy płukaniu z kolei woda pobierając proszek z komory dostaje się do komory z płynem do płukania i zakleja ujście. Trzeba przynajmniej raz w tygodniu wyjąć całą kieszeń i dobrze oczyścić z zalegającego proszku, który nie pozwala pobierać płynu do płukania, spróbuj mnie to pomogło:)
szczerze, to ja odradzam Samsunga. wygląda fajnie i ma różne bajery, ale jak ma porządnie prać, to zawsze coś szfankuje.
ja nie mam takiego problemu jak dziewczyny, ale w moim Samsungu co rusz jest problem z czujnikiem zamknięcia drzwiczek, trzeba w nie porządnie uderzyć, żeby załapały (już raz była serwisowana, a ma 2 lata).
przy wirowaniu często pranie nie chce się ułożyć i pralka włącza jakiś sygnał alarmowy z komunikatem na wyświetlaczu. strasznie to wkurzające. nie wspomnę już o cyrku jaki jest przy wirowaniu na najwyższych obrotach - pralka dosłownie jeździ po cąłej łazience!!!
ja nie mam takiego problemu jak dziewczyny, ale w moim Samsungu co rusz jest problem z czujnikiem zamknięcia drzwiczek, trzeba w nie porządnie uderzyć, żeby załapały (już raz była serwisowana, a ma 2 lata).
przy wirowaniu często pranie nie chce się ułożyć i pralka włącza jakiś sygnał alarmowy z komunikatem na wyświetlaczu. strasznie to wkurzające. nie wspomnę już o cyrku jaki jest przy wirowaniu na najwyższych obrotach - pralka dosłownie jeździ po cąłej łazience!!!
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Christopher Morley
Ja mam palkę już ponad 2 lata, także już takiej dokładnie na ich stronie nie ma a nie ma mnie w domu więc dokładnie modelu nie podam, mogę podać po 12 czerwca:)
Mam pralkę z serii Silver Nano 6kg - 1200 obr. podobną do tej poniżej:
http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/washers-dryers/standard/WF7602S8V/XEO/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=
Mam pralkę z serii Silver Nano 6kg - 1200 obr. podobną do tej poniżej:
http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/washers-dryers/standard/WF7602S8V/XEO/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=
Jeśli chodzi o tą małą wadę szuflady na proszek to ja jestem bardzo zadowolona z pralki nigdy nie zdarzyło się żeby coś szwankowała, ubrania są zawsze pięknie wyprane. Wiem,że w tych nowych modelach jest zupełnie inne rozwiązanie podajnika proszku i płynu więc można domniemywać że problem został rozwiązany:)
joali, ja mam dokładnie tą, do której link podała Agusia, 1200 obrotów i malutka, w sensie z tych nie głębokich.
z tych które podałaś, to chyba wybrała bym gorenje. to jest już wyższa pólka i nic Ci się nie powinno dziać, a jak widzisz, kilka z nas ma z tą pralką różne przeboje.
z tych które podałaś, to chyba wybrała bym gorenje. to jest już wyższa pólka i nic Ci się nie powinno dziać, a jak widzisz, kilka z nas ma z tą pralką różne przeboje.
Christopher Morley
Christopher Morley
też mam samsunga też był problem z pobieraniem płynu no ale ja inżynier;) nie wytrzymałam wyjęłam szufladę i ją dokładnie obejrzałam...okazało się że jak zdjęłam ten niebieski kawałek plastiku który przykrywa "odpływ" płynu do płukania to nie było zrobionej dziury....przemyślałam zrobiłam dziurę śrubokrętem i działa;) poza tym problemy takie jak dziewczyny opisały nei domykające się drzwiczki, skacze po całej łazience a raczej wychodzi z szafkiw której jest zamontowana no ale śliczna jest;) szczególnie drzwiczki w kształcie owalu...heheh aaa ostatnio musiałam wymienić w niej pompę:) cudowna pralka a ma dopiero 4 lata...
asia, urzekło mnie z jakim optymizmem piszesz o tej pralce, mimo tych cyrków, które sprawia :))
też bym chciała być dla mojej pralki milsza, ale cholera nie mogę!! no poprostu krew mnie zalewa jak słysze te pikanie, wycie, i inne tego typu muzyczki :)
czekam aż się skubana sypnie i wcale nie będę jej żałować.
też bym chciała być dla mojej pralki milsza, ale cholera nie mogę!! no poprostu krew mnie zalewa jak słysze te pikanie, wycie, i inne tego typu muzyczki :)
czekam aż się skubana sypnie i wcale nie będę jej żałować.
Christopher Morley
Christopher Morley
No ja liczylam ze sie rozsypala wlasnie;-) ale ze mam jakies dziwne ubezpieczenie w koncie i pan przyszedl i naprawil za darmo.... tylko za pompe zaplacilam no i stoi dalej i ladnie wyglada;-) bo funkcji uzytkowych to ma malo no a to piszczenie przy nie zamknietych drzwiczkach tez mnie doprowadza do szalu....
O widzę, że mój wątek sprzed prawie roku "odżył" :)
Moja pralka ma prawie 4 lata, w sumie tylko raz sie zepsuła i to jeszcze na gwarancji, gorzej z jej zachowaniem podczas prania, jest niegrzeczna po prostu :) Za głośno chodzi i wiruje, spaceruje po całej łazience, pika, pika, pika..., ciągle coś jej nie pasuje i znowu pika :) no i nie pobiera płynu do płukania z podajnika, a jak już pobierze raz na 10 prań to woda zalega w podajniku...pozatym wszystko ok :)
Moja pralka ma prawie 4 lata, w sumie tylko raz sie zepsuła i to jeszcze na gwarancji, gorzej z jej zachowaniem podczas prania, jest niegrzeczna po prostu :) Za głośno chodzi i wiruje, spaceruje po całej łazience, pika, pika, pika..., ciągle coś jej nie pasuje i znowu pika :) no i nie pobiera płynu do płukania z podajnika, a jak już pobierze raz na 10 prań to woda zalega w podajniku...pozatym wszystko ok :)
niezapominajko "poza tym wszystko ok", a czy coś jeszcze zostało? :)) bo tam prawie wszystko się psuje.
jali, ja mam swoją pralkę 2 lata, raz była serwisowana, ale krótko po tym i tak to samo zaczęło się sypać. tańczyła przy wirowaniu od samego początku, mimo regulacji nóżek, a inne usterki to tak po 12 miesiącach.
jali, ja mam swoją pralkę 2 lata, raz była serwisowana, ale krótko po tym i tak to samo zaczęło się sypać. tańczyła przy wirowaniu od samego początku, mimo regulacji nóżek, a inne usterki to tak po 12 miesiącach.
Christopher Morley
Christopher Morley
Moja oprócz problemów czasami z podajnikiem proszku o których pisałam powyżej działa rewelacyjnie bez najmniejszych problemów:) Pralka ma 2,5 roku.
Co do wędrowania pralki po łazience sprawdźcie czy pralka jest dobrze wyważona-wypoziomowana. Jeśli jest choć najmniejszy luz w ustawieniu poziomu będzie tak się zachowywać. Przyczyną może być także zbyt mały wsad prania.
Co do wędrowania pralki po łazience sprawdźcie czy pralka jest dobrze wyważona-wypoziomowana. Jeśli jest choć najmniejszy luz w ustawieniu poziomu będzie tak się zachowywać. Przyczyną może być także zbyt mały wsad prania.