Widok

Problem z włosami-kulki we włosach-tłuste

Moda i uroda Zdrowie Temat dostępny też na forum:
dziewczyny może miał ktoś taki kłopot i pomoże. Od jakiegoś czasu mam dziwne kulki we włosach, myślałam, że to łupież, kupił nizoral ale nie pomogło, te kulki są na skórze głowy i na końcach włosów wyglądają jak cebulki i jak je zgniatam tą są takie tłuste. Trochę poczytałam i myślę, że to coś ala łojotok. Kupiłam wczoraj w aptece szampon Pharmaceris na łojotokową skórę głowy ale w sumie nie wiem do końca czy to jest to.
Te kulki pojawiają się najbardziej następnego dnia po umyciu włosów. Włosy zawsze mi się przetłuszczały i zawsze musiałam myć codziennie więc nie widzę jakiejś znacznej różnicy w przetłuszczaniu:-( co to może być? :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jednak ktoś pomoże:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy to wizyta u dermatologa.

Z szamponów to przychodzi mi do głowy tylko taki strasznie śmierdzący z apteki, to chyba ten http://www.ceneo.pl/12234554 . U nas był taki problem, że włosy nie dawały się niczym umyć. Po umyciu wyglądały dalej jak niemyte.
image
proponuje pójść z tym problemem do dermatologa. To jest łojotokowe zapalenie skóry. Lekarz przepisz szampon i płyn do dezynfekcji. Uciążliwe ale da się wyleczyc.
Polecam Dr.Kobylińska Izabela na Jelitkowskim Dworze
łzs wyleczyć się nie da, co najwyżej można osiągnąć dłuższą remisję i nie dopuścic do rozprzestrzenienia na pozostałą skórę. dermatolog koniecznie. a na własną rękę wypróbuj szampon z apteki STIEPROX i myj głowe codziennie przez ok 2 tyg, potem dwa razy w tyg. i przerzuc sie naturlane kosmetyki.
Obawiam się że to jaja wszy :((
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokładnie o tym samym pomyślałam
Jeżeli to łojotok to potrzebujesz dobrego szamponu leczniczego, możesz go kupić np. tutaj: http://www.realbeauty.pl/986-dixidox-szampon-przeciwlojotokowy-1-1.html , a jeżeli to wszy najlepiej sprawdza się nafta :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry