Widok

Problem z włosami-kulki we włosach-tłuste

Moda i uroda Zdrowie Temat dostępny też na forum:
dziewczyny może miał ktoś taki kłopot i pomoże. Od jakiegoś czasu mam dziwne kulki we włosach, myślałam, że to łupież, kupił nizoral ale nie pomogło, te kulki są na skórze głowy i na końcach włosów wyglądają jak cebulki i jak je zgniatam tą są takie tłuste. Trochę poczytałam i myślę, że to coś ala łojotok. Kupiłam wczoraj w aptece szampon Pharmaceris na łojotokową skórę głowy ale w sumie nie wiem do końca czy to jest to.
Te kulki pojawiają się najbardziej następnego dnia po umyciu włosów. Włosy zawsze mi się przetłuszczały i zawsze musiałam myć codziennie więc nie widzę jakiejś znacznej różnicy w przetłuszczaniu:-( co to może być? :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jednak ktoś pomoże:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy to wizyta u dermatologa.

Z szamponów to przychodzi mi do głowy tylko taki strasznie śmierdzący z apteki, to chyba ten http://www.ceneo.pl/12234554 . U nas był taki problem, że włosy nie dawały się niczym umyć. Po umyciu wyglądały dalej jak niemyte.
image
proponuje pójść z tym problemem do dermatologa. To jest łojotokowe zapalenie skóry. Lekarz przepisz szampon i płyn do dezynfekcji. Uciążliwe ale da się wyleczyc.
Polecam Dr.Kobylińska Izabela na Jelitkowskim Dworze
łzs wyleczyć się nie da, co najwyżej można osiągnąć dłuższą remisję i nie dopuścic do rozprzestrzenienia na pozostałą skórę. dermatolog koniecznie. a na własną rękę wypróbuj szampon z apteki STIEPROX i myj głowe codziennie przez ok 2 tyg, potem dwa razy w tyg. i przerzuc sie naturlane kosmetyki.
Obawiam się że to jaja wszy :((
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokładnie o tym samym pomyślałam
Jeżeli to łojotok to potrzebujesz dobrego szamponu leczniczego, możesz go kupić np. tutaj: http://www.realbeauty.pl/986-dixidox-szampon-przeciwlojotokowy-1-1.html , a jeżeli to wszy najlepiej sprawdza się nafta :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry