Widok

Problem z zasypianiem i spaniem - zabkowanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy ktoras z Was tak miala? Moja corka ma 10 miesiecy i ani jednego zeba, od jakis 2 tyg. ma problemy z zasypianiem (wczesniej bez problemu zaypiala sama a teraz glownie przy cycu). W nocy budzi sie co chwile i nie moze ponownie zasnac, szamocze sie po calym lozku az w koncu sie zmeczy i zasnie przy cycu, ale nie na dlugo bo zaraz znowu pobudka. Zwalam wszystko na zeby bo nic innego nie przychodzi mi do glowy, robilam tez bad. na posiew i byl ok, czy Wasze maluchy zachowywaly sie podobnie podczas zabkowania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia u nas było i jest tak samo ;)
wprawdzie mała ma 6 miesięcy ale właśnie wyszedł jej pierwszy ząbek ;)
Nie może sama zasnąć, stęka, zasypia przy cycu ale na krótko i w nocy pobudki co chwila :(
pocieszam się, że jak wyjdą ząbki to się trochę polepszy :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
No cóz mojemu pierwszy ząb wyszedł w wieku 8 miesięcy i do tej pory nie miałam spokojnej nocy ;P
Ja podaje wieczorem Ibufen na noc jak już sie zęby przebijają i najbardziej boli.
image
dobrze ze nie jestem sama;-)
U nas zęby to był dopiero hicior.
Wychodziły woooolno, i to np 3 na raz!!!!!!!

W nocy pobudki z okrzykami indiańskimi, potem już dałam sobie siana i jak widziałam,że zaczyna się zasypianie mordownia- dawałam dawkę Paracetamolu na noc.

A z Dentinoxem na placu przygotowanym do nacierania, to chyba spałam co noc:)
image

image

Niestety u nas też gdy zaczęły wychodzic a było to na przełomie 5-6 m nocki stały się koszmarne,wcześniej nie było różowo bo moje dziecko od urodzenia źle zasypiało i spało zarówno w dzień jak i w nocy ale potem to były jazdy,że szok.
Ratowałam się Nurofenem, Dentinoxem i jeszcze taki żel był Orajl żel czy coś w tym rodzaju,chyba już go nie ma w aptekach.
Bardzo niemiłe uczucie powodował na początku i też mała krzyczała po posmarowaniu ale po chwili mijało a przynosiło ulgę.

Tak się rozbrykała,chciała spac tylko przy cycu,że do roku spała ze mną od 24-1 w nocy bo tylko dzięki temu mogłam trochę się kimnąc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No mojemu też idą wolno i po kilka naraz :(
Ale trzeba jakos przez to przejsc :)
image
a u mnie horror się zaczął. Niespokojne noce i dnie, problem z zaśnięciem, zjadanie wszystkich i wszystkiego ( jakby chciała gryźć ) brak apetytu, luźne kupki. Dziś dziąsełko pękło, będzie lewa dolna jedynka, a gdzie reszta :/
wrrrr :/
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
U nas to "wrrr". trwało równy rok!!!!!:)
image

image

a czy mozna tak czesto dawac paracetamo/nurofen?
Z ibuprofenami czyli Nurofen,Ibum,Ibufen należy ostrożnie pomimo,że to leki bez recepty (ja z nich zrezygnowałam prawie całkowicie) bezpieczniejszy jest Paracetamol ale w ogóle to nie ma co przesadzac z tymi p/bólowymi bo może wystarczy tylko posmarowanie dziąseł.

Niestety ząbkowanie to koszmar dla malucha i mamy ale każdy musi to przejsc:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My dopiero teraz jesteśmy na etapie ząbkowania, i wiadomo, dziecko starsze, troszkę inaczej przeżywa ten ból niż maluszek. Ale jeszcze ani razu nie dałam nic przeciwbólowego. W dzień nie mamy problemów z zębami, przy zasypianiu też. Jak idą zęby to Lena budzi się w nocy ok 1-2 i płacze, a raczej się drze, ze 20 minut. Smaruję dziąsła dentinoxem i noszę dla ukojenia i przytulenia się.
imageimage
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

do góry