Widok
Problemy z cerą.POMOCY!!!!!!
Dziwczyny pomocy!!!!!!!!!!!! to co się dzieje z moją cerą przechodzi najgorsze koszmary dzień w dzień coraz to nowe pryszcze,kosmetyczka powiedziała że na oczyszczanie już za póżno i poradziła tylko piling enzymatyczny,maseczkę oczyszczającą i opalanie na wysuszenie.Stosuję derm.....maseczki i piling ale corano wstając białe błyszczące pryszcze znowu mnie straszą .może macie jakieś cudowne środki,dzięki za każdą podpowiedź.!!!!!!
wiktoria - spytaj kosmetyczke o takie normalne oczyszczanie - niezbyt silne. Ja mam za tydzien slub i bylam dzisiaj wlasnie na oczyszczaniu. Nawet jakby cos bylo nie tak, to moja cera ma kilka dni zeby "dojsc do siebie". Nic sie na szczescie chyba nie bedzie dzialo, a twarz wyglada lepiej.
Bylam w salonie w Gdansku- Wrzeszczu.
Bylam w salonie w Gdansku- Wrzeszczu.
Wiktoria polecam Ci do codziennego picia herbatkę kwiatową firmy biofix dokładnie nazywa się "wiosenna orzeźwiajaca", ma w swoim składzie bratek który dobrze oczyszcza cere problemową, a jeżeli to nie pomoze to jeszcze możesz spróbować "bratek fix" herbapolu tylko to trzeba pić 3 razy dziennie. No chyba że chcesz zaszaleć to polecam olejek Clarinsa "Lotus" cena niestety 160 zł ale cudnie działa na cere :)
Ja mogę Ci polecić panią Anie z salonu Madame w Witawie, byłam u niej na oczyszczaniu na tydzień przed ślubem, i musze przyznać ze moja cera wygląda cały czas dobrze mimo że od ślubu juz prawie miesiąc, a mam bardzo problemowa cerę. Najlepiej skorzystać z zabiegu oczyszczającego z algami na drugi dzień nie ma śladu po oczyszczaniu.
sluchaj a moze Ty masz uczulenie na slonce,ktore objawia sie takimi malymi bialymi wypryskami,ktore wygladaja jak zwykle pryszcze....sprobuj popic przez 3 dni wapno 3 razy dziennie i zobacz czy sie cos poprawi-tak czy inaczej i tak Ci wapno nie zaszkodzi jakby to nie mialo byc to...Jakby nie zeszlo to zadzwon pod numer 301 27 55 to jest gabinet kosmetyczny w gdansku i umow sie z pania wiesia-gabinet ie jest moze ladny ale pani wiesia dziala cuda i napewno cos Ci doradzi-buzka!!!!
Wiktoria, ja mam kosmetyczkę z Gdyni - z Os.Zielonego - p. Ania tel. 662 36 90. Sama wybrałam się do niej w celu oczyszczenia buźki przed ślubem, a właściwie próby jak długo po takim oczyszczaniu będzie się moja skóra goić (wcześniej z takich zabiegów nie korzystałam). Okazało się, że ok. tygodnia, więc w sierpniu spokojnie wybiorę się jeszcze raz. Chyba skorzystam też z mikrodemabrazji (chyba tak to się nazywa) - ma złuszczać i wygładzać skórę, oczywiscie spłycając zmarszczki, a nawet usuwając jakieś zmiany skórne, wybarwienia po słoneczku itd. Myślę, że powinnaś się do niej wybrać, ona najlepiej Ci wszystko doradzi - za późno z pewnością nie jest !!!
Ojej, już nie pamiętam!!! Pamietam że spodziewałam się większej kwoty! To specjalistyczne złuszczanie kosztuje bodajże 120,-, zwykłe oczyszczanie było chyba połowę (jak nie więcej) tańsze... Przez tel powinni podać cenę. A czy byłam zadowolona - tak !!! Potem zrobiłam tam sobie paznokietki (naturalny maniciure za 20,-), teraz pójdę na depilację, a za 3 tyg już na kolejne zabiegi upiększające!! Zastanawiam się też nad samym makijażem, ale nie widziałam jeszcze nic na żywo, choć wiem że wykonują...
fakt, pani Ania z os. Zielonego jest dobra - ale ja nie mam porownania, w zyciu nie chodzilam do kosmetyczki, dopiero pzrzed slubem do niej, tez polecam :-). na oczyszczaniu bylam przed Wielkanoca, pozniej przed samym slubem juz nie, ale bylo wszystko w porzadku.
baaardzo mila obsluga, full wypas maseczek i zabiegow, wlacznie ostatnio z jakims masazem goracymi kamieniami finskimi ;-)
baaardzo mila obsluga, full wypas maseczek i zabiegow, wlacznie ostatnio z jakims masazem goracymi kamieniami finskimi ;-)
Wiktoria, podpisuje sie pod tym co napisala Olga. Masz jeszcze przeszlo miesciac do slubu wiec spokojnie mozesz sobie delikatne oczyszczanie zamowic. Ja ide na oczyszczanie tydzien przed i poani kosmetyczka sama mi taka date zaproponowala. A na pryszczyki w kolorze white polecam Aknemicin Plus, niestety na recepte, ale skuteczny, lekko wysuszajacy i serie IWOSTIN do cery tradzikowej oraz maseczke Garnier' a oczyszczajaco-rozgrzewajaca z ogorkiem :) Moglabym na ten temat pisac dzien i noc bo sama od czasu do czasu borykam sie z tym problemem, zwlaszcza latem :) Powodzenia
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
mam pytanie odnośnie aknemicin:)
czy stosowalas masc czy zawiesine?! i jakie tak na prawde ma to dzialanie w praktyce glownie?:)!
tez naleze do grona osob "problemowych" i chciala by,m tego sprobowac ale ciekawa jestem skutkow stosowania?!:)
pozdrawiam i dziekuje za rade:)
SaLmA napisał(a):
> Wiktoria, podpisuje sie pod tym co napisala Olga. Masz jeszcze
> przeszlo miesciac do slubu wiec spokojnie mozesz sobie
> delikatne oczyszczanie zamowic. Ja ide na oczyszczanie tydzien
> przed i poani kosmetyczka sama mi taka date zaproponowala. A
> na pryszczyki w kolorze white polecam Aknemicin Plus, niestety
> na recepte, ale skuteczny, lekko wysuszajacy i serie IWOSTIN do
> cery tradzikowej oraz maseczke Garnier' a
> oczyszczajaco-rozgrzewajaca z ogorkiem :) Moglabym na ten
> temat pisac dzien i noc bo sama od czasu do czasu borykam sie z
> tym problemem, zwlaszcza latem :) Powodzenia
>
>
czy stosowalas masc czy zawiesine?! i jakie tak na prawde ma to dzialanie w praktyce glownie?:)!
tez naleze do grona osob "problemowych" i chciala by,m tego sprobowac ale ciekawa jestem skutkow stosowania?!:)
pozdrawiam i dziekuje za rade:)
SaLmA napisał(a):
> Wiktoria, podpisuje sie pod tym co napisala Olga. Masz jeszcze
> przeszlo miesciac do slubu wiec spokojnie mozesz sobie
> delikatne oczyszczanie zamowic. Ja ide na oczyszczanie tydzien
> przed i poani kosmetyczka sama mi taka date zaproponowala. A
> na pryszczyki w kolorze white polecam Aknemicin Plus, niestety
> na recepte, ale skuteczny, lekko wysuszajacy i serie IWOSTIN do
> cery tradzikowej oraz maseczke Garnier' a
> oczyszczajaco-rozgrzewajaca z ogorkiem :) Moglabym na ten
> temat pisac dzien i noc bo sama od czasu do czasu borykam sie z
> tym problemem, zwlaszcza latem :) Powodzenia
>
>
Jesli chodzi o Aknemicin Plus, to mialam zawiesine w takiej nieduzej buteleczce z aplikatorem. Stosowalam go glownie na noc, na miejsca skarzone "wysypem" . Efekt byl rano taki, że pomniejsze wypryski znikaly, "grube ryby" zostaly maksymalnie wysuszone i mozna bylo je delikatnie usunac. Mnie osobiscie pomagal i zdarzalo sie lekkie wysuszenie skory, ale wtedy w ruch wchodzil krem gleboko nawilzajacy. Slyszalam rozne opinie forumek, ze wybarwia ubrania, ale ja oczywiscie stosowalam tak, ze niczego mi nie wybarwil. Ze swojej strony polecam :)
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
wiktoria - ja śmiem twierdić, że powinnaś zdążyć nawet do dermatologa!! (tzn prywatnie - bez kolejki w przychodni ;) bo z tymi pryszczydłami to nigdy nic nie wiadomo :( można zaaplikować jakiś antybiotyk - to w ciągu miesiąca przejdzie .. zresztą i tak najpierw lepiej spytać lekarza a potem do kosmetyczki - zabiegi można robić od 1 miesiąca do 1 tydodnia nawet i dzień przed jakaś maseczka :-)