Widok
Program - planowanie stołów.
Hej dziewczyny...stało się choc zapierałam sie rękoma i nogami....robie winietki i musze rozmieścic jakoś gości. ;/ Własnie natknęłam się na stronkę : http://notatnik.wyjdzzamnie.pl Jest tam możliwośc rozplanowania sobie gości na sali weselnej. Nameczyłam sie strasznie a potem przeczytałam że zapisac można mój plan jedynie po wykupieniu wersji Gold za ponad 30 zł. ;/ No cóż.....jak to w życiu bywa, nic nie jest za darmo. Mam jednak pytanie (zanim zabiore się za wykupienie tej wersji) Może któraś z Was natknęłą sie na jakąś darmową wersję podobnego programu?
dokładnie, ale myśle że jeszcze więcej niezadowolonych osób jest kiedy gośie siadają "gdzie się uda". Byliśmy ostatnio na weselu i trafiły nam się miejsca z jednej strony starsi ludzie, a z drugiej małe dzieci ehh... z ludźmi w naszym wieku musieliśmy rozmawiac i razem siedzieć kiedy nie było naszych "sąsiadów". To tez jest męczące...
My będziemy sadzać ludzi nie rodzinami a wiekiem. ciotki z ciotkami, kuzyni z kuzynami:) żeby się poznali i mieli o czym pogadać:)
My będziemy sadzać ludzi nie rodzinami a wiekiem. ciotki z ciotkami, kuzyni z kuzynami:) żeby się poznali i mieli o czym pogadać:)
z doświadczenia znajomych wiem że czasami obarażają się Ci którzy są na końcu stołu:):):):) więć uważaj kogo tam poasadzisz hehe:)
Hej,
ku przestrodze Mixowania;)
mi ostatnio właściciel hotelu powiedział ze jedno z mniej udanych wesel u niego odbyło się gdy goście zostali pomieszani przy stołach (po połowie z każdej roziny) - intencja była taka aby się poznali - i już po obiedzie sami się pozamieniali rodzinami tak by siedzieć razem - podobna opinie słyszałam od Pani manager z innej sali
Rozmowy były apropo okrągłych stołów :)
ku przestrodze Mixowania;)
mi ostatnio właściciel hotelu powiedział ze jedno z mniej udanych wesel u niego odbyło się gdy goście zostali pomieszani przy stołach (po połowie z każdej roziny) - intencja była taka aby się poznali - i już po obiedzie sami się pozamieniali rodzinami tak by siedzieć razem - podobna opinie słyszałam od Pani manager z innej sali
Rozmowy były apropo okrągłych stołów :)
potwierdzam , mieszanie rodzin nie jest dobre, bylam na jednym weselu gdzie tak mielismy sie niby integrowac no i wszyscy zmieniali miejsca, to samo dzielenie na mlodych , srednich i starszych , tzn dziadkowie niech siedza razem beda mieli o czym rozmawiac- jak to bylo w '39 itp. ;) ale 40-50 latkowie chca sie bawic z mlodymi , ze swoimi dziecmi (20 latkami ) a nie siedziec tylko w gronie rownolatkow (przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest). W zeszlym roku kuzyn mojego P podzielil tak na mlodych i starszych , no i starsi zaraz po obiedzie kombinowali jakby tu sie przysiasc do tych mlodszych. Kwestie rozsadzania naprawde trzeba dobrze przemyslec
Również szukałam darmowego, ale z darmowych są tylko wersje demo i można tam wpisać 20 osób.
Niektóre zagraniczne serwisy mają podobne programy, ale są dużo droższe a dokładnie np 10 funtów za 6 miesięcy lub 15 funtów za 12 miesięcy.
Jeśli dobrze rozumiem to tutaj możesz korzystać ile chcesz więc z tą ceną nie jest najgorzej, ale jak znajdziecie coś za darmo to się podzielcie.
Niektóre zagraniczne serwisy mają podobne programy, ale są dużo droższe a dokładnie np 10 funtów za 6 miesięcy lub 15 funtów za 12 miesięcy.
Jeśli dobrze rozumiem to tutaj możesz korzystać ile chcesz więc z tą ceną nie jest najgorzej, ale jak znajdziecie coś za darmo to się podzielcie.
jozia - to po naprawcowaniu się należy wcisnąć na klawiaturze przycisk "Printscreen" (nad strzałkami, po prawej stronie od backspace)
a potem otworzyć nawet worda (a lepiej jakiś program do pracy ze zdjeciami lub obrazkami) i tam wkleić...
jasne - nic w tym nei zmienisz - ale pracę swoją zapiszesz...
mnie usadzanie gości najlepiej idzie (poza excelem) za pomocą wyciętych karteczek z nazwiskami (pary wycinam razem) + wycietych prostokoątów-stołów i przekładam ręcznie
a potem otworzyć nawet worda (a lepiej jakiś program do pracy ze zdjeciami lub obrazkami) i tam wkleić...
jasne - nic w tym nei zmienisz - ale pracę swoją zapiszesz...
mnie usadzanie gości najlepiej idzie (poza excelem) za pomocą wyciętych karteczek z nazwiskami (pary wycinam razem) + wycietych prostokoątów-stołów i przekładam ręcznie

Laski chyba znalazłam sposób na to żeby ten GOLD był taniej... nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam wszystkie moje kroki
wg mnie:
- rejestrując konto zaznaczyłam opcję z pomocnikiem
- wybrałam swoją datę ślubu
- 3 dni po rejestracji dostałam wiadomość od pomocniczki, w którym była informacja że koszt to 16 zł (dlatego że korzystam z jej rad)
- wpłaciłam i dzisiaj wchodzę a tam GOLD
Nie wiem czy na wszystkich to działa ale trzeba spróbować
wg mnie:
- rejestrując konto zaznaczyłam opcję z pomocnikiem
- wybrałam swoją datę ślubu
- 3 dni po rejestracji dostałam wiadomość od pomocniczki, w którym była informacja że koszt to 16 zł (dlatego że korzystam z jej rad)
- wpłaciłam i dzisiaj wchodzę a tam GOLD
Nie wiem czy na wszystkich to działa ale trzeba spróbować