Widok

Prosze o opinie o lekarzach...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytałam ostatnio o doktora Kijuć... i po opiniach i własnych 2 wizytach już wiem, że raczej nie będę chciała do niego chodzić jak zajdę w ciążę (choć z drugiej strony jak powiedziałam mu, że chcę zajść w ciążę, to dostałam skierowanie na badanie krwi i na usg). Będę chodziła na pewno do Medicover'u, bo tam mam opiekę medyczną z pracy i w związku z tym chciałabym poznać opinie na temat lekarzy tam przyjmujących:
Monika Chwastek
Małgorzata Niedźwiedzka
Beata Olszak - Sokołowska
Jacek Szramski
Adam Szulc

Każda opinia się liczy... Będę wdzięczna za pomoc, bo jestem straszną panikarą i jak przyjdzie co do czego, to nie wiem jak zniosę lekarza, który mnie olewa, a zmienianie go w trakcie nie ma większego sensu chyba...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spieszy się, bo im więcej pacjentek obsłuży, tym lepiej zarobi.
Dr.Szulc prowadzi moją ciążę w enelmedzie Plusy -zawsze pod telefonem ,zleca wszystkie badania, delikatny w badaniu Minusy - zawsze mam wrażenie że się śpieszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja byłam na wizycie u Szulca raz w życiu i więcej raczej nie pójdę. Była to wizyta po porodzie, lekarz zbadał bardzo delikatnie, powiedział że wszystko super, wygojone, można współżyć itd. Poszłam na wizytę do innego lekarza i okazało się, że byłam źle poszyta, szwy mam jeszcze nie zagojone i współżycie groziłoby ponownym popękaniem, ponadto mam gigantyczną nadżerkę, stan zapalny. Lekarz zdziwiony, że dr Szulc tego nie widział.
Dr Szulc jest miły, elegancki i szarmancki, ale jeśli tak samo jak do zbadania mnie przykłada się do prowadzenia ciąży, to na pewno bym do niego nie poszła.
ja chodzę do dr Adama Szulca i jak czytam te negatywne opinie(chociaż są sprzed kilku lat) to nie wierzę. Zawsze jest delikatny, mówi wszystko co jest ważne i ponadto już czasami poprzedza co będzie na następnej wizycie, żeby sobie poczytać o badaniach itd. Byłam u niego prywatnie i teraz chodzę też na nfz i nie ma żadnej różnicy w podejściu do pacjenta. Zawsze dokładnie bada i mówi co w danym momencie robi. W mojej przychodni akuratnie jest słabe USG więc mówił, że wypadałoby zrobić je gdzieś dokładniej (niekoniecznie u niego). daje skierowania na wszystkie badania, bardzo dokładnie opowiada zawsze jest miły i uśmiechnięty. Moja siostra też prowadziła u niego ciążę w swissmedzie w Gdansku i jest bardzo zadowolona. Dalej chodzi do niego na wizyty kontrolne. Jak chodzę do niego to jeszcze czasami pyta o siostrę i jej synka. Ja polecam w 100% jestem w 3 miesiącu ciąży bliźniaczej - jest to moja pierwsza ciąża, ale nie pierwszy lekarz, gdzie wcześniejsze wizyty nie należały do przyjemnych.
miałam kontakt z dwoma z tych lekarzy... polecam dr Szulca, a odradzam Sztramskiego... to nazwisko BARDZO źle mi się kojarzy, niemiły, opryskliwy, niestymaptyczny. słaby kontakt z pacjentką...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
DR MARIUSZ ŁUKASZUK!Polecam bardzo bardzo! Znakomity lekarz profesjonalista i pasjonat -czuć, że lubi to co robi, że jest autentycznie zaangażowany, że chce pomóc. Ma indywidualne, pełne szacunku i empatii podejście do pacjenta, nie poddaje się. Prowadził moją niełatwą ciążę, choć czasami było trudno, czułam że jestem w dobrych rękach i wszystko dobrze się skończy. Działały ogromna wiedza Doktora i Jego wrodzony spokój. Zawsze jasno tłumaczył i wyjaśniał wszelkie medyczne zawiłości, wyczerpująco odpowiadał na moje nawet najdziwniejsze pytania. Na wizytę poświęcał tyle czasu ile było potrzeba. Miał mnóstwo cierpliwości i zrozumienia do moich ciążowych obaw. To ważne. Teraz jestem szczęśliwą mamą. Dziękuję Doktorze! Jednym słowem znakomity specjalista w swojej dziedzinie a przy tym niezwykle mądry, życzliwy i pozytywny Człowiek z ogromnym poczuciem humoru. POLECAM!
bzdury
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też prowadzę ciążę u dr Szulca i zupełnie się nie zgadzam z negatywnymi opiniami na Jego temat. Przemiły, zawsze wysłcuha, odpowie na wszystkie pytania, zawsze dokładnie zbada. Można się zgłośić teleofnicznie lub sms z każdym problemem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przyłączam się do zachwytów nad doktorem Łukaszukiem.
Doktor prowadził moją ciążę krótko, bo niestety skończyła się poronieniem. W trakcie rutynowego usg musiał mnie poinformować, że maleństwu nie bije serduszko. Zrobił to z ogromnym wyczuciem, taktem, delikatnością, w taki sposób, że niemalże czułam jak bardzo mu z tego powodu przykro. To ma ogromne znaczenie dla kobiety w takiej sytuacji. W szpitalu spokojnie wytłumaczył co się będzie dalej działo. Miałam ogromne szczęście że spotkałam tego lekarza przez przypadek (bo zastępował akurat doktor Niedźwiecką, która była na zwolnieniu). Polecam, bardzo wrażliwy, wsłuchujący się w potrzeby pacjentki lekarz.
super lekarz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
co wy za głupoty wypisujkecie o dr szulcu bardzo dobry lekarz przynajmniej dla mnie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mi tez ciaze prowadzi dr Szulc i jestem bardzo zadowolona, wrecz jestem zaskoczona, ze mozna sie tak przejmowac pacjentką, jak cos sie dzieje, pisze smsa i zawsze otrzymuje odpowiedz. Kazdej dziewczynie polecilabym tego lekarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja również odradzam. Jest miła, ale jakoś nie wzbudziła mojego zaufania, mam wrażenie, że nie przywiązuje większej uwagi do pacjentki, zleca stanowczo za mało badań, nawet jak się upomniałam, to i tak nie zaleciła.
Na prawdę jestem w wielkim szoku. Ja chodzę do dr Szulca w Medicoverze, jest moim lekarzem prowadzącym i chyba spotkałam innego lekarza niż wy.
Jest przemiły, wszystko wyjaśni, delikatny. Jak miałam jakieś pytanie- dzwonię i uzyskuje konkretną odpowiedź.
Na razie jestem bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Proszę opinie o pacjentach. Tak z nazwiska, z profesji, adresu zamieszkania i dolegliwości, chorób oraz leków, które stosują,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
widocznie ma taki limit na badania od szefa przychodni.
Witam
Czy dr Kijuc pracuje w jakims szpitalu?
Zgadzam sie 1000000000% miałam kontakt na porodówce w 2006 roku całe szczescie czy nie szczescie tylko mnie zszywał dodam na żywca przy porodzie nie krzyczałam a przy zszywaniu pojekiwałam a on do mnie niech pani nie przesadza,że pania boli a ja do dzisiejszego dnia odczuwam ból bezczelny i grubianski Unikajcie go pozdrawiam synus wazył 4430kg
gwiazdeczkaania - jak bedziesz juz cos wiedziala o pediatrach to daj znac - tez bede chciala skorzystac:D

a co do Szulca - to mysle ze takich cwaniakow to rzadko wyrzucaja;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kochane Panie!

Chcialabym sie wypowiedziec o wiekszosci tu wymienionych lekarzy z Medicoveru - mialam dosc czeste wizyty w Medicoverze ze wzgledu na to ze mam dosc duze problemy grzybiczne oraz dlatego, ze badanie USG jest przeprowadzane osobno - co oznacza, ze liczba wizyt mi znacznie wzrosla- i poznalam kilku lekarzy

Dr. Szulc - USG: malo szczegolowy, troche grubianski
Dr. Sztramski - wypisal drogie leki - co sie pozniej okazalo - niepotrzebnie bo troszke z diagnoza przesadzil - no ale lepiej przesadzic niz zlekcewazyc.
Dr. Niedźwiedzka - lekcewazaca, niemila, tak jak juz tu ktos pisal - nawet mnie nie dotknela jak przyszlam z dolegliwosciami (akurat bylo to mocne przeziebienie wiec przydaloby sie chociaz zmierzyc cisnienie albo COKOLWIEK), nieprofesjonalnie zwracala uwage na moje "bledne" stwierdzenia dt. grzybicy - poza tym pytala przy wizycie, po co w ogole do niej przyszlam jak mam przeciez innego lekarza prowadzacego (zaznaczam ze moj lekarz prowadzacy przyjmuje tylko RAZ w tygodniu, a ja sobie nie wybieram niestety dnia, w ktorym sie bede zle czula) - tej Pani serdecznie dziekuje i uwazam ze jako kobieta nie wykazala sie ani kompetencja, ani inteligencja emocjonalna. Nie ma co liczyc na pomoc- predzej bym pewnie zemdlala nim ona by sie podniosla z krzesla i mnie przebadala

co do dr Mariusza Lukaszuka - prowadzi moja ciaze od poczatku i NIGDY W ZYCIU nie zmienilabym go na nikogo innego. Zaplacilabym kazda cene za wizyte! Od czego tu zaczac?
- zawsze mily i spokojny
- odpowie na kazde pytanie, nawet narysuje na karteczce odpowiedz na nurtujace mnie pytania -np. dt. dlugosc szyjki macicy.
- nigdy sie nie spieszy zeby skonczyc wizyte
- jesli nie musi, to nie poleca konkretnej firmy farmakologicznej/produktu- poprostu zaleca kupic w aptece dowolne witaminki, magnez itp.
-wypisuje tylko potrzebne leki w przystepnych cenach - nie meczy receptami za 100zl - co nie oznacza ze lekcewazy jakikolwiek z problemow
-poleca m. in. bezplatne szkoly rodzenia, nie zaprasza na prywatne odplatne wizyty lub dodatkowe odplatne badania/USG
-wyslucha kazdy problem
-daje prywatne namiary zeby szybciej skonsultowac wyniki badan (mialam robione badania moczu w piatek, a ze podejrzewal stan zapalny i nastepny termin dopiero w nastepny czwartek byl mozliwy, to chcial od razu wyniki w poniedzialek dostac, zeby w razie czego nawet do niego podjechac do szpitala i odebrac recepte - zebym nie czekala, zeby mi sie nic nie stalo)
-kazda diagnoza prawidlowa, zlecal dodatkowe (oczywiscie nieodplatne)badania w razie watpliwosci
-ma delikatne, swietne poczucie humoru, duzo pozytywnej energii i czuje sie u niego na wizycie fantastycznie

Mysle ze taka etyka zawodowa to jest wiecej niz sie marzy przyszlej mamie. Zycze Doktorowi zeby zostal takim wspanialym czlowiekiem i specjalista jakim jest!

PS. spotkalam w poczekalni w medicoverze pewnego razu kobiete, ktora mowila ze juz druga ciaze prowadzi i ze nie wyobraza sobie lepszego Ginekologa - wiem teraz dlaczego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry