Widok

Proszę o pomoc tzw. sowy - nie skowronki

Każdy człowiek ma swój indywidualny chronotyp, którego nie można zmienic. Ja niestety jestem silną sową (mój czas czuwania 11:00 - 3:00), żyjącą w dyktaturze skowronkow. Umiem wstać rano, ale do południa jestem nieprzytomna, a później cały dzień mam skopany :( od dziecka wiedziałam, że potrzebuję długo spać, ale dopiero niedawno uświadomiłam sobie, że fakt, że praktycznie od 18 roku życia wstaje rano, rujnuje mi radość życia. Niestety od wielu lat pracuję w biurze (analizy biznesowe, z wykształcenia jestem fizykiem) i nie wiedzę perspektywy zmiany pracy na zgodną z chronotypem i predyspozycjami. Macie jakieś pomysły lub wybrneliscie z takiej sytuacji?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracuj w domu. Tam rób analizy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

znam twój ból. 1/3 społeczeństwa tak ma. Ja jestem komplene nosferatu ;)
Zostaje praca w innych godzinach, niekoniecznie biurowa, lub praca zdalna w domu bo nie da się na siłę przestawić zegara biologicznego, owszem wstaniesz, pójdziesz ale twój mózg nadal śpi a ciało nie odpoczywa, to niszczy zdrowie i fizyczne i psychiczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (73 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Tabletki powiększające piersi (13 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (55 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

do góry