Widok

Przechodzenie z mleka 1 na 2

Rumia Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to było u was?
1. Przechodziłyście zaraz jak dzidzia skończyła 6 miesięcy?
2. Robiłyście to z polecenia lekarza?
3. Mleko 2 było kontynuacją mleka 1 czy była to jakaś inna firma?
4. Jak je wprowadzałyście? mieszałyście mleczko 1 z 2?
5. w jakich proporcjach?

Dziękuję za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My właśnie jesteśmy na etapie przechodzenia z bebiko 1 na 2. Zaczęliśmy od mieszania najpierw pół łyżeczki, teraz jest cała i tak stopniowo idziemy..
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
u nas jest tak że jak Maja zbliża się do kolejnego etapu to wprowadzam stopniowo tak jak teraz zmieniam na Bebilon Junior -7miarek wcina więc to wygląda tak: jednego dnia daje 6miarek poprzedniego mleka 1miarka nowego, następnego dnia 2miarki nowego 5miarek starego itd.każdego dnia zwikeszajac nowe az dochodzisz do pełnych miarek samego nowego.Jeśli podczas wprowadzania nie zauwazasz żadnych niepokojących objawów to znaczy ze wszystko okej i córcia moze pić nowe mleczusio :)))
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
Aaa i jedziemy cały czas na tym samym mleku, nie zmieniaj sama mleczka jeśli nie ma takiej potrzeby, jeśł;i dobrze służy dana marka to tej sie trzymaj takie skakanie po mleczkach nie jest wskazane.A i przejscie z mleczka na nastepne to na poczatku tylko spytalam lekarza i mowil tak ja ja tobie wyzej ze jesli dziecko dochodzi wiekowo do nastepnego etapu to smialo wprowadzac samemu ale stopniowo :)
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
my po ukończeniu 6 m-cy przechodzilismy na 2, stopniowo, najpierw jedna łyżeczka przez 2 dni, potem dwie itd., nie zmieniałam mleka, nie konsultowałam z lekarzem
ok dzięki dziewczyny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

do góry