Widok

Przedszkola Państwowe - PRZYMORZE

Przymorze Małe Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
było już pytanie o przedszkola na Zaspie, ja zapytać chcę o przedszkola na Przymorzu.
Które polecacie, a które odradzacie?
Najbardziej ze względu na bliskość zamieszkania interesują mnie przedszkola
- koło klubu osiedlowego Piastuś
- na Piastowskiej, koło żłobka
- na Jagiellońskiej koło szkoły podst.
Ale chętnie też posłucham opinii o innych przedszkolach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkamy na przymorzu na dąbrowszczakow od strony kolobrzeskiej i nie mam pojecia gdzie zapisac synka. Prosze poradzcie ktore przedszkola sa fajne
Moja córka chodziła w tym roku do 4-latków do tego przedszkola i ja jestem bardzo zadowolona, ukłony dla Pani Izy i Pani dyrektor też jest sympatyczna:) Gdy chorowała to aż płakała że nie może pójść do przedszkola, nie wiem jak jest w innych ale w tym roku do tego samego przedszkola będę zapisywała swoją drugą córcię do 3-latków. Cena było 2,50 a teraz chyba podrożało do 2,70.
No i do których przedszkoli skladacie?
to moze wlasnie zostaly 2 miejsca ale zostaly to jest pocieszajace a jacek i agatka to kolo piastusia tak zobaczymy 2 kwietnia choc pewnie bedzie sie sysytem zawieszal takie oblezenie bedzie hehe
lub jeszcze jakiś inny warunek spełniać rodzic lub dziecko niepełnosprawne lub inne takie...
dziewczyny moja córka chodzi do jacka i agatki, nie prawda że były wolne miejsca na koniec wakacji . po wstępnej rekrutacji zostały dla trzy latków dwa wolne miejsca, najwięcej wolnych miejsc bo aż 12 czy 13 było w tym przedszkolu koło macdonalds i jeszcze jest mało chętnych w misiu na śląskiej

o fantazji i tym na jagiellońskiej można zapomnieć jak ma się ślub...
Moja corcia chodzi do przedszkola Fantazja-jest super!!! Polecam!!!! Super panie-a szczegulnie pani Ewa z grMisie-3latki-nauczyciel z powolania!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe ;) poznać możemy się wcześniej i bez tego ;P

moja sąsiadka też chce zapisać swojego syna do Jacka i Agatki - bo chodzi do żłobka obok :] i zna opinie mamusiek z przedszkola ;)

to pocieszyłaś mnie z tymi wolnymi miejscami :D :D :D
no wlasnie niewiem czy do tej fantazji skladac tez myslalam o jacku i agatce ale podobno w zeszlym roku bylo miejsc tam duzo wolnych i mojej kolezanki znajomej ktora ma 3jaczki tam sie dostala pod koniec wrzesnia bo tyle miejsc bylo
moze ktoras cos wie na ten temat prosze o opinie.
mam nadzieje ze sie obie dostaniemy na jagielonska i sie poznamy w realu hehe pozdrawiam

alke w tym roku na przymorzu duzo 3 latkow nawet widac w sklepach po ciuchach rozm 98-104 oblegany
dzięki Jolek :]

Wikunia - to mamy podobne typy ;) w odpowiedniej kolejności:
- Jagiellońska 12, przedszkole nr 34 im. Marii Konopnickiej http://www.przedszkole34gdansk.pl/index.php?category=3

- Kołobrzeska 71, przedszkole nr 57 "Tęczowe" http://przedszkole57.gda.pl/

- Piastowska 102, przedszkole nr 51 "Jacek i Agatka" http://www.jacekiagatka.net.pl/ (Wiem, że o Fantazji można mooooocno pofantazjować ;))
dzięki za info o 5 h
a ty do jakich składasz na przymorzu bo ja do 34, fantazji hi hi marzenia hehe,
i na kolobrzeską 71 nie pamietam numeru te kolo dąbrowszczakow 30
Do AGUSIA GDA- tam nie ma przedszkola ,tylko ośrodek dla dzieci autystycznych.Dokładny adres to Dąbrowszczaków 28.
Pozdrawiam jolek
hej a gdzie to jest na chlopskiej, to jest 5 h dziennie i swoje wyzywienie to fajna alnernatywa gdybysmy sie nie dostali , kurcze mam nerwa przed tymi zapisami synek bylby prze szczesliwy w przeczkolu tak lubi dzieci no i by zaczął moze gadac
moja córka chodzi już 2 rok do przedszkola 62 panie miłe przytulne przedszkole z chęcią chodzi
ja co prawda jeszcze swojego synka do przedszkola nie posyłam,bo ma 1,5roku,ale chętnie widziałabym prywatne przedszkole na osiedlu.Niech "podziała" trochę zanim zacznę się nim interesować :)
Ja polecam Tęczowe jako mama dziecka, które uczęszczało do tego przedszkola 3 lata. Córka z chęcią chodziła już od pierwszej grupy jako 3-latka do przedszkola. Nie było nigdy żadnych problemów, nauczycielki bardzo miłe i kompetentne, panie w szatni i kuchni również życzliwe i sympatyczne. Pomagają przy ubieraniu, nawet w najstarszej grupie odwieszają ubranka na wieszaczki jeśli zajdzie taka potrzeba. Wydaje mi się, że dużo zależy od nas rodziców i od charakteru dziecka. Uważam, że moje dziecko zostało dobrze przygotowane do szkoły, ma sporą wiedzę, nawet ponad program i cieszę się, że córcia wyniosła stamtąd wiele wartościowych znajomości, bo mimo, że drogi dzieci rozeszły się, to więzi podczas spotkań na podwórku nadal są zażyłe i przyjazne. Nie ma co biegać i szukać rewelacyjnego przedszkola, bo generalnie krzywdy się dzieciom w takich instytucjach nie robi. Przynajmniej nie w Tęczowym, chociaż wszędzie znajda się rodzice, którym woda będzie za mokra a trawa za zielona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopsa :]
czy ktoś oddaje dziecko do punktu przedszkolnego Zielona Bandera (Fundacji Familijny Poznań/Gdańsk)?
podbijam :]

Jolek - jak z tym przedszkolem "F"? istnieje? :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry