Widok

Przedszkole 29 czy 48 w Gdyni?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,

stoję przed wyborem przedszkola, czy mamy mgłyby się wypowiedzieć na temat tych dwóch? Które wybrać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
48 zdecydowanie.
Również w pierwszej kolejności brałabym 48 :)
29. Synek w tym roku kończy w nim edukację.
A możecie jakoś uzasadnić wybór?
My składaliśmy dokumenty do obu tych przedszkoli, z 29 jako pierwszego wyboru. Mamy do niego bliżej. Po prostu. Dziecko jest bardzo zadowolone, panie bardzo zaangażowane., wszystkie. Sale fajne, zabawki również, czas mają zorganizowany, nie nudzą się. Latem przedszkola te pracują na zmiany (miesiąc jedno, miesiąc drugie), więc jeśli Twoje dziecko będzie całe lato chodziło do przedszkola, to będzie mogło oba odwiedzić ;) Ja bym się skupiła na tym, które jest Ci wygodniejsze, bardziej po drodze. Bo chyba poza tym, niewiele od siebie odstają (z tego, co zdążyłam się zorientować). My jesteśmy z 29 bardzo zadowoleni. Synek latem chodził również do 48 (wiadomo, bez oferty edukacyjnej, bo to wakacje), bardzo mu się tam również podobało (zabawki, place zabaw i w ogóle), ale i tak chętnie zawsze wracał do swojego przedszkola :) Podejrzewam, że dzieci z 48 mają podobnie (tylko w drugą stronę ;)).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
48 jest dużo Pań które robią magisterkę i w zwiazku z tym jest bardzo dużo pracy z dziećmi bo na jej podstawie pisża zaliczenia, magisterki. Codziennie coś twórczego robią. POza tym jest mnóstwo zajęć z zapraszanymi gośćmi, wyjść do zakłądów pracy np. krawcowa (lokalna). Dzieci raz w m-cu chodza na czytanie do biblioteki. A przedszolaki z 29 też odwiedzają na wspólne zabawy. Jednak moja chodzi do 48 i jestem super zadowolona i uważam że dziecko rozwija sie manualnie, jest samodzielne. Mam rówieśnika w rodzinie w 29 i tam już słabo. POza tym dziecki były własnie latem i grupy bytły podzielone na przedszkola i tam było widać że dzieci już nie są tak samodzielne.
Widzisz, ja mam dokładnie odwrotne wrażenie, jeśli chodzi o samodzielność i sprawność dzieci.
Czyli podejrzewam jak wszędzie, wszystko zależy od miejsca siedzenia ;) i od dzieci, bo są one różne, na różnym etapie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam porównanie z przedszkolem w Elblągu bo akurat 2009 to u nas w rodzinie wysyp maluchów i tam NIC nie robią. Dzieci nawet nie zawsze rysują w tygodniu. Także nasze Gdyńskie przedszkola to i tak super opieka.
a w 29 dużo jest wyjść, imprez, zapraszanych gości? Bo faktycznie w 48 wydaje się być dużo tego/
Moje dziecko chodzi do 48 i jesteśmy super zadowoleni. Dyrektorka jest świetna, b. miła i kompetentna. B. zaangażowana. Nauczycielki tez b. dobre. Dzieci uśmiechnięte, zadowolone. Dużo się dzieje w przedszkolu. Jedzenie smaczne. Ogólnie moim zdaniem wszystko na plus.
48 to morska przygoda w dokładnie w tym duchu wychowywane są tam dzieci. Nawet pasowanie na starszaka odbywa sie na Darze Pomorza. Dla mnie wychowanej w trojmiescie to najlepsze dla mojego dziecka ze od malego zyje i czuje sie zwiazane z morzem.
do przedszkola 48 chodziły obie moje córki. najlepszy wybór jakiego z mężem dokonaliśmy posyłając je do tej placówki. polecam wszystko w tym przedszkolu, zaczynając przede wszystkim od kadry. tam każde dziecko traktowane jest indywidualnie. nie jest anonimowym członkiem grupy. dzieci zostały przygotowane bardzo dobrze do szkoły. bardzo polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry