Widok
My składaliśmy dokumenty do obu tych przedszkoli, z 29 jako pierwszego wyboru. Mamy do niego bliżej. Po prostu. Dziecko jest bardzo zadowolone, panie bardzo zaangażowane., wszystkie. Sale fajne, zabawki również, czas mają zorganizowany, nie nudzą się. Latem przedszkola te pracują na zmiany (miesiąc jedno, miesiąc drugie), więc jeśli Twoje dziecko będzie całe lato chodziło do przedszkola, to będzie mogło oba odwiedzić ;) Ja bym się skupiła na tym, które jest Ci wygodniejsze, bardziej po drodze. Bo chyba poza tym, niewiele od siebie odstają (z tego, co zdążyłam się zorientować). My jesteśmy z 29 bardzo zadowoleni. Synek latem chodził również do 48 (wiadomo, bez oferty edukacyjnej, bo to wakacje), bardzo mu się tam również podobało (zabawki, place zabaw i w ogóle), ale i tak chętnie zawsze wracał do swojego przedszkola :) Podejrzewam, że dzieci z 48 mają podobnie (tylko w drugą stronę ;)).
48 jest dużo Pań które robią magisterkę i w zwiazku z tym jest bardzo dużo pracy z dziećmi bo na jej podstawie pisża zaliczenia, magisterki. Codziennie coś twórczego robią. POza tym jest mnóstwo zajęć z zapraszanymi gośćmi, wyjść do zakłądów pracy np. krawcowa (lokalna). Dzieci raz w m-cu chodza na czytanie do biblioteki. A przedszolaki z 29 też odwiedzają na wspólne zabawy. Jednak moja chodzi do 48 i jestem super zadowolona i uważam że dziecko rozwija sie manualnie, jest samodzielne. Mam rówieśnika w rodzinie w 29 i tam już słabo. POza tym dziecki były własnie latem i grupy bytły podzielone na przedszkola i tam było widać że dzieci już nie są tak samodzielne.
do przedszkola 48 chodziły obie moje córki. najlepszy wybór jakiego z mężem dokonaliśmy posyłając je do tej placówki. polecam wszystko w tym przedszkolu, zaczynając przede wszystkim od kadry. tam każde dziecko traktowane jest indywidualnie. nie jest anonimowym członkiem grupy. dzieci zostały przygotowane bardzo dobrze do szkoły. bardzo polecam