Widok

Przedszkole Dobry Port na Chełmie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pyt o przedszkole jak w tytule- czy ktoś wie jaka opieka tam jest? Jaka atmosfera? I ile chcą za miesiąc opieki? Bo na stronie nic nie ma.... a w necie też nie znalazłam żadnej informacji.

Czekam na opinie.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja chodzi na 5godz, czesne 295zł, w pełnym wymiarze godzin chyba 590 albo jakoś nie całe 600, za wyżywienie to jeszcze nie wiem, w zeszłym roku było 3,50 za śniadanie, 6,50 za obiad, a całodzienne 10,50 (śniadanie, obiad, podwieczorek). To tyle z opłat.

Moja córka jest w grupie starszaków, panie cudowne, chyba najlepsze im się trafiły, ale generalnie to dobra placówka, rodzice mają dużo do powiedzenia, zajęcia dodatkowe to taniec, gimn. korekcyjna (płatne dodatkowo), oczywiście angielski rytmika i religia w planie.
Od wczoraj jest nowa dyrektorka, także zobaczymy jak to będzie, oby jeszcze lepiej niż było.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
tu masz trochę :))

"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzie? Nic nie widać ;-)
image
image
ale numer ;) ....
spróbuję jeszcze raz

http://forum.trojmiasto.pl/PRZEDSZKOLE-DOBRY-PORT-t297332,1,125.html
http://forum.trojmiasto.pl/opinia-o-przedszkolu-t279826,1,160.html
http://gdansk-chelm.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=66436
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
hehe, faktycznie, p. Krysia trochę z innej epoki była i takie też miala zasady i metody wychowawcze, moja przyjaciółka pracuje w drugim przedszkolu które nadzoruje ta pani i rzeczywiście nie ma najlepszej opinii, ale dało się panią dyr "ujarzmić", zwłaszcza w drugim semestrze. Teraz nowa dyrekcja, zobaczymy jakie przyniesie za sobą zmiany, oby tylko na lepsze :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Sylwia, jednak skorzystamy z innego przedszkola
image
image
Dziewczyny,
Może są jakieś nowe opinie na temat tego Przedszkola?
Zastanawiam się, czy nie zapisać tam mojej córki.
Mam pytania do Mam Maluchów tam uczęszczających:
Czy opiekunki mają "serce" do Maluchów?
Czy posiłki są przygotowywane na miejscu?
Czy szeroko pojęte "zaplecze" - salki, toalety, ilość przestrzeni jest dostosowane do potrzeb Dzieci?
Jak liczne są grupy?
Czy przedszkole działa także w okresie wakacyjnym?
Jakie są opłaty i czy są organizowane zajęcia dodatkowe?

No i co z Waszymi Maluchami po przedszkolu? Państwowa 8-ka? Bo chyba nie ma innej alternatywy na Chełmie, prawda?
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podbijam wątek, napiszcie coś o przedszkolu Dobry Port jak tam teraz wygląda bo myśle o przeniesieniu tam dziecka z innej placówki. Prosze o pomoc w wyborze!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja polecam, mam dwoje dzieci w placówce, jestesmy bardzo zadowoleni z opieki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
34 dzieci w najmłodszej grupie, a ksiądz na ambonie ogłasza nabór do wszystkich grup. Bez komentarza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mylisz sie. W kuratorium powiedzieli mi,ze w grupie przedszkolnej nie moze byc wiecej niz 30 dzieci

A nie 25?

Zgode od 26 dziecka wzwyz wyraza opiekun grupy...

Hahah, kurstorium to jedno, a realia to drugie. Kuratorium nie zwraca uwagi na tą sytuację, ale dobrze bym sie zastanowiła zapisując dziecko do tak licznej grupy, mając do wyboru inne placówki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiele placówek obchodzi prawo. Np w jednym ze żłobków jest zapisane ponad 40 dzieci. Prawo mówi że od 30 w górę musi być pielęgniarka. W urzędzie miasta powiedziano mi, że ów żłobek funkcjonuje jako żłobek (20 dzieci) i klub dziecięcy (20-25 dzieci) więc mogą obejść prawo bo formalnie to dwie osobne placówki... Ja do dziś nie wiem czy moje dzieci był w żłobku czy klubie dziecięcym...

Moje dziecko chodziło do Klubiku, a teraz do przedszkola tam i zawsze z miłą chęcią idzie i lubi tam być. To chyba najlepsza opinia dla tej placówki.

Będzie nowa Pani dyrektor i nowa kadra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda wielka szkoda..ale wszystko sie kiedyś kończy..oby odnowiony personel dał rade..bo ciężko będzie zastąpić miłe Panie, a przede wszystkim Panią Dyrektor!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To był dobry czas. Najlepszy okres w tym przedszkolu kiedy była Pani Asia i taka wspaniała kadra. Pamiętam jeszcze czasy gdy były poprzedniczki Pani Asi. Wolę tych pań nie wspominać. Mam nadzieję że nowa Pani dyrektor będzie jak Pani Asia, a nie jak jej poprzedniczki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd wiadomość, że będzie nows Pani Dyrektor? Szkoda wielka.

Faktycznie jest informacja na ich stronie, ale to wielka strata dla tej placówki. Zanim się nowe Panie wdrożą to sporo czasu minie, a tak to Pani dyrektor wszystkie dzieci i rodziców znała. Drugiej takiej nie bedzie.

Wiadomo już kto będzie dyrektorem?

Pewnie pani która napisała wiadomość że "będzie nowa" zna szczegóły i wie kto będzie nowym dyrektorem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oto nowa sytuacja..zaprowadzam dziecko do przedszkola przed sniadaniem..dzieci duzo-bardzo duzo..napewno dwa razy tyle ile liczy grupa..w jednej sali: maluszki z klubiku, maluchy , sredniaki, starszaki-sa wakacje wiec łączona grupa...i dwie panie wychowawczynie probujace ogarnac dzieciaki..a ida nastepne dzieci z rodzicami..slychac bylo jeszcze pania w kuchni..ale czy to nie lekka prezesada ze wszyscy razem i w takiej ilosci..oby od wrzesnia wszystko wrocilo do normy...oby..

Maluszki z Klubiku są w Klubiku i nikt ich nie miesza. Te co zostały przeniesione do góry chodzą już normalnie do przedszkola.
Ale faktycznie mnie też martwi ilość dzieci w stosunku do personalu. Mam nadzieje, że sytuacja się unormuje od września, kiedy to mają być już 3 normalne grupy wiekowe i więcej personelu. Jutro ma być Pani dyrektor, więc będzie się można podpytać.

Radzę pytać Właściciela, a nie p. Dyrektor.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewa z maluchów?

Nie za bardzo rozumiem pytania. Mój brzdąc właśnie chodzi do Maluchów. Teraz przynajmniej są podzielone dzieci już na 3 grupy i każda grupa ma przydzielone Panie. Pani Dyrektor nie ma jeszcze.

Kiedy będzie Pani dyrektor?

Ksiadz Proboszcz obecnie jest Dyrektorem-Właścicielem....=bez komentarza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest już dyrektor przedszkola?

Jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest to poprzedniczki naszej kochanej Pani Asi. Ale znalazł dyrektorke.... masakra....

Takiego klimatu jak był za czasów p. Asi i pań które odeszły razem z nią już nigdy w tym miejscu nie będzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz rację nie będzie, coś się kończy a coś zaczyna. Zawsze jest wybór innego przedszkola.
Ale popieram zmiany te nie wyszły placówce na dobre.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdecydowanie nie wyszły na dobre! Co tydzień na mszy proboszcz ogłasza nabór do przedszkola i klubiku. Kadra od kiedy się zmieniła nie ma już tego samego klimatu. Aktualnie rządzi p. Dyrektor i pani z biura, samozwańcza wicedyrektor.

Inne tematy z forum Chełm

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

do góry