Widok
Witam,
moja 1,5 roczna córka chodzi do tego przedszkola od czterech miesięcy. Posyłam ją na 6 godzin, płacę niecałe 600zł z wyżywieniem, ale teraz jest promocja i opłata może wynosić 500 zł z wyżywieniem za 10 godzin pobytu. Moje dziecko od samego początku lubiło chodzić do tego przedszkola i nadal lubi. Ogólnie jestem zadowolona, Panie opiekunki są bardzo miłe, mówią o wszystkim co się działo w ciągu dnia, jedyne co bym zmieniła, to wyeliminowała słodycze z jadłospisu dzieci, ale to moja prywatna opinia.
moja 1,5 roczna córka chodzi do tego przedszkola od czterech miesięcy. Posyłam ją na 6 godzin, płacę niecałe 600zł z wyżywieniem, ale teraz jest promocja i opłata może wynosić 500 zł z wyżywieniem za 10 godzin pobytu. Moje dziecko od samego początku lubiło chodzić do tego przedszkola i nadal lubi. Ogólnie jestem zadowolona, Panie opiekunki są bardzo miłe, mówią o wszystkim co się działo w ciągu dnia, jedyne co bym zmieniła, to wyeliminowała słodycze z jadłospisu dzieci, ale to moja prywatna opinia.
co to za duren kierowany jakimis nieczystymi silami pisze o panstwie
wyznaniowym. nasza religia jest dobra, a wiec dlaczego dzieci maja byc
odgrodzone o boga. neopoganstwo rozpanasza sie wszedzie i takim
bezmyslnym osobnikom nalezy tlumaczyc co to jest bog, zbawienie, zycie wieczne. dla takiego durnia to chyba neopoganskie halloween jest tymw co wierzy. pojdz biedny czlowieku do kosciola i przepros boga za te swoje glupoty. musisz tez zrozumiec, ze polska jest krajem katolickim a wychowanie w duchu chrzescijanckim jest jedyna prawidlowa droga do zbawienia i moralnego oraz duchowego rozwoju mlodego czlowieka jak nie chcesz tego akceptowac to "ujawnij sie" to zabron swojemu dziecku chodzic na zajecia religii, ale pamietaj, ze potem ty biedaku poniesiesz konsekwencje swojej decyzji. modle sie za takichbezmyslnych i nieodpowiedzialnych ludzi jak ty i podobni tobie.
Calkowicie popieram religie w przedszkolu.
wyznaniowym. nasza religia jest dobra, a wiec dlaczego dzieci maja byc
odgrodzone o boga. neopoganstwo rozpanasza sie wszedzie i takim
bezmyslnym osobnikom nalezy tlumaczyc co to jest bog, zbawienie, zycie wieczne. dla takiego durnia to chyba neopoganskie halloween jest tymw co wierzy. pojdz biedny czlowieku do kosciola i przepros boga za te swoje glupoty. musisz tez zrozumiec, ze polska jest krajem katolickim a wychowanie w duchu chrzescijanckim jest jedyna prawidlowa droga do zbawienia i moralnego oraz duchowego rozwoju mlodego czlowieka jak nie chcesz tego akceptowac to "ujawnij sie" to zabron swojemu dziecku chodzic na zajecia religii, ale pamietaj, ze potem ty biedaku poniesiesz konsekwencje swojej decyzji. modle sie za takichbezmyslnych i nieodpowiedzialnych ludzi jak ty i podobni tobie.
Calkowicie popieram religie w przedszkolu.
Pań jest wystarczająco dużo moim zdaniem...A poza tym jestem miło zaskoczony ilością zajęć dodatkowych w grupie 3 latków, zależało nam z żoną na angielskim, no i jest codziennie, psycholog przychodzi, logopeda i pani od rytmiki tez . Organizacja na plus :) Maja zaczeła budzić mnie rano slowami "Wake up" , Pozdrawiam :)
Nie polecam!!!!
kadra nie wykwalifikowana lub tylko z papierem - bez doświadczenia 99% opiekunek. Brak komunikacji pomiędzy pracownikami- co dziecko może jeść, czego nie. Pani dyrektor prosto w twarz mi powiedziała, że ma ten interes po to by zarabiać.
dzieci dostają batony czekoladowe co jest niedopuszczalne. Na śniadanie tylko płatki, 4 razy w tygodniu na obiad tylko zupa, raz w tygodniu ziemniaki i mięso.
dzieci wchodzą na głowę pracownicom - cyrk na kółkach. Zanim oddasz tam swoje dziecko 3 razy się zastanów i nie rób tego błędu co ja!!!!!
kadra nie wykwalifikowana lub tylko z papierem - bez doświadczenia 99% opiekunek. Brak komunikacji pomiędzy pracownikami- co dziecko może jeść, czego nie. Pani dyrektor prosto w twarz mi powiedziała, że ma ten interes po to by zarabiać.
dzieci dostają batony czekoladowe co jest niedopuszczalne. Na śniadanie tylko płatki, 4 razy w tygodniu na obiad tylko zupa, raz w tygodniu ziemniaki i mięso.
dzieci wchodzą na głowę pracownicom - cyrk na kółkach. Zanim oddasz tam swoje dziecko 3 razy się zastanów i nie rób tego błędu co ja!!!!!
Jestem nauczycielką w tym przedszkolu, i znam historię tej Pani która napisała tak negatywną opinię. W wywiadzie z rodzicami na temat dziecka wynikało, że rodzice nie mogą sobie z nim poradzić. Pani dyrektor poleciła poradnię psychologiczną. Rodzice byli bardzo oburzeni, jednak nie możemy podjąć się opieki nad tak nadpobudliwym dzieckiem, ponieważ zagraża ono większości naszych podopiecznych (maluszkom). Dziecko po okresie próbnym zostało wypisane z przedszkola.
Rodzice, którzy zapisują dziecko mogą obejrzeć dokumenty stwierdzające nasze wykształcenie.
Odnośnie wyżywienia w porozumieniu z rodzicami obiady są jednodaniowe. A bezpieczeństwo w naszym przedszkolu to podstawa.
Rodzice, którzy zapisują dziecko mogą obejrzeć dokumenty stwierdzające nasze wykształcenie.
Odnośnie wyżywienia w porozumieniu z rodzicami obiady są jednodaniowe. A bezpieczeństwo w naszym przedszkolu to podstawa.
Hmm niezadowolony rodzic, ktory nie może poradzic sobie z dzieckiem, pisze niestworzone historie dużymi literami, co jak wiadomo w Internecie oznacza krzyk.
Jaki rodzic takie dziecko :-)
Jeżeli małe dziecko bije inne dzieci, to obawiam się, że w każdym przedszkolu będzie niemile widziany.
W przedszkolu puchatek dzieci są otoczone opieką a nie pozostawione samopas z bijącym je kolegą.
Ludzie mają to do siebie, że pozytywnych opinii nie publikują, natomiast gdy są niezadowoleni, to od razu piszą w Internecie.
Pewnie zaraz Szanowny Niezadowolony wpisze, że mam tam udziały, akcje, albo jestem współwłaścicielem- nie, po prostu moja córka tam chodzi i na kilkadziesiąt dzieci od 2 lat był to pierwszy przypadek wypisania dziecka z przedszkola. Wiem, bo moja chodzi tam od początku czyli od października 2009.
W przyszłości to sam agresywnych amantów przegonię, ale jak na razie jestem zdany na dobry zmysł wychowawczy Pań w przedszkolu.
A dzieciaczkowi nadpobudliwemu można spokojnie pomóc udając się do specjalisty, powodzenia szczerze życzę.
Jaki rodzic takie dziecko :-)
Jeżeli małe dziecko bije inne dzieci, to obawiam się, że w każdym przedszkolu będzie niemile widziany.
W przedszkolu puchatek dzieci są otoczone opieką a nie pozostawione samopas z bijącym je kolegą.
Ludzie mają to do siebie, że pozytywnych opinii nie publikują, natomiast gdy są niezadowoleni, to od razu piszą w Internecie.
Pewnie zaraz Szanowny Niezadowolony wpisze, że mam tam udziały, akcje, albo jestem współwłaścicielem- nie, po prostu moja córka tam chodzi i na kilkadziesiąt dzieci od 2 lat był to pierwszy przypadek wypisania dziecka z przedszkola. Wiem, bo moja chodzi tam od początku czyli od października 2009.
W przyszłości to sam agresywnych amantów przegonię, ale jak na razie jestem zdany na dobry zmysł wychowawczy Pań w przedszkolu.
A dzieciaczkowi nadpobudliwemu można spokojnie pomóc udając się do specjalisty, powodzenia szczerze życzę.
Pani Dyrektor również polecała mi poradnie, psychologów itp.
Dziecko trafiło do innego przedszkola z Wykwalifikowaną kadrą i nikt nie miał z dzieckiem problemów. Natomiast opinie w innych przedszkolach o Puchatku są masakryczne.
W kilku przedszkolach podałam nazwę Puchatek to sam wzrok kadry mówił sam za siebie. Można mieć papier ale doświadczenia to nie zastąpi. Doświadczenia i predyspozycji
Dziecko trafiło do innego przedszkola z Wykwalifikowaną kadrą i nikt nie miał z dzieckiem problemów. Natomiast opinie w innych przedszkolach o Puchatku są masakryczne.
W kilku przedszkolach podałam nazwę Puchatek to sam wzrok kadry mówił sam za siebie. Można mieć papier ale doświadczenia to nie zastąpi. Doświadczenia i predyspozycji
Również polecam Puchatka, chodzi tam mój synek który jest bardzo malutki, Panie są bardzo miłe i zawsze uśmiechnięte, mój syn chodzi chętnie i widać po nim, że mu tam dobrze. W 100% mogę polecić to przedszkole!!!! A co do wypisania dziecka, które bije inne dzieci, jestem jak najbardziej "za". Nikt nie chciałby aby jego dziecko było przez inne bite czy popychane w przedszkolu.
Ale wrzawa!
Pan/i AK zrobił wspaniałą reklamę "Puchatkowi" - statystyka robi swoje - tylko jeden negatyw, a cała reszta pozytywów.
Ja jestem w tej większości.
Zarzuty bez pokrycia:
- obiady - taka decyzja rodziców
- śniadania - to samo
- dzieci wchodzą na głowę nauczycielkom? - jeszcze nie widziałam, ale nie wydaje mi się, żeby tak było.
Uważam, że rodzice nie w każdym przedszkolu moga decydować o tym co jest na śniadanie i na obiad. Ja byłam w mniejszości, bo chciałam aby więcej było "stałych" obiadów. Ale się dostosowałam do innych.
Poza tym starsza grupa zyskała bardzo dużo gdy zatrudniono Panią Darię - ciepłą, sympatyczną oraz inteligentną nauczycielkę, która wzięła się porządnie za dzieciaczki nasze - rozwijają się w oka mgnieniu.
A Pani Irenka u maluszków to jest "przytulanka" dzieci (szczególnie tych najmniejszych) - ukoi największy płacz za rodzicami.
A najlepszym miernikiem tego przedszkola są nasze (chyba wszystkie) dzieci, które raczej zwlekają wyjście do domu :)
Moja córa wręcz wciąga mnie w zabawę w przedszkolu.
Polecam dla wszystkich niezdecydowanych
Pan/i AK zrobił wspaniałą reklamę "Puchatkowi" - statystyka robi swoje - tylko jeden negatyw, a cała reszta pozytywów.
Ja jestem w tej większości.
Zarzuty bez pokrycia:
- obiady - taka decyzja rodziców
- śniadania - to samo
- dzieci wchodzą na głowę nauczycielkom? - jeszcze nie widziałam, ale nie wydaje mi się, żeby tak było.
Uważam, że rodzice nie w każdym przedszkolu moga decydować o tym co jest na śniadanie i na obiad. Ja byłam w mniejszości, bo chciałam aby więcej było "stałych" obiadów. Ale się dostosowałam do innych.
Poza tym starsza grupa zyskała bardzo dużo gdy zatrudniono Panią Darię - ciepłą, sympatyczną oraz inteligentną nauczycielkę, która wzięła się porządnie za dzieciaczki nasze - rozwijają się w oka mgnieniu.
A Pani Irenka u maluszków to jest "przytulanka" dzieci (szczególnie tych najmniejszych) - ukoi największy płacz za rodzicami.
A najlepszym miernikiem tego przedszkola są nasze (chyba wszystkie) dzieci, które raczej zwlekają wyjście do domu :)
Moja córa wręcz wciąga mnie w zabawę w przedszkolu.
Polecam dla wszystkich niezdecydowanych
Bzdura!
Moje dziecko jest alergikiem i ma bardzo dobra opiekę. panie bardzo o niego dbaja i nigdynie podają mu tego, czego nie może jeść. Mało tego, regularnie smarują go w przypadku problemów skórnych. Są przemiłe, dziecko zawsze jest zadbane, zazwyczaj nie ma nawet plam po obiedzie na ubraniu. KOntakt z paniami jest bardzo dobry, a w przedszkolu doużo sie dzieje. Dziecko zaswsze wraca zadowolone i pełne wrażeń. Gorąco polecam to przedszkole.
Moje dziecko jest alergikiem i ma bardzo dobra opiekę. panie bardzo o niego dbaja i nigdynie podają mu tego, czego nie może jeść. Mało tego, regularnie smarują go w przypadku problemów skórnych. Są przemiłe, dziecko zawsze jest zadbane, zazwyczaj nie ma nawet plam po obiedzie na ubraniu. KOntakt z paniami jest bardzo dobry, a w przedszkolu doużo sie dzieje. Dziecko zaswsze wraca zadowolone i pełne wrażeń. Gorąco polecam to przedszkole.
ktoś kto pisze takie bzdury powinien się najpierw zastanowić nad sobą bo chyba z nim jest coś nie tak .
znam przedszkole od ponad 4 lat ,kolejne moje dziecko tam chodzi i nie powiem złego słowa na to przedszkole. wszystko jest na najwyższym poziomie a jak komuś się nie podoba to niech zmieni przedszkole a nie oczernia i pisze bzdury
znam przedszkole od ponad 4 lat ,kolejne moje dziecko tam chodzi i nie powiem złego słowa na to przedszkole. wszystko jest na najwyższym poziomie a jak komuś się nie podoba to niech zmieni przedszkole a nie oczernia i pisze bzdury
Moja córka chodzi tam od 18 miesięcy i placom zanie mops .ale złego słowa niepowiem otym przeczkolu Puchatek.bo naprawdę polecam tam dac swoje dziecko.moja córka najbardziej lubi zajęcia taneczne i występowanie na scenie.i lubi chodzić do tego przeczkola.bo wychowawczynie grup są bardzo mile.i o wszystkim informują rodziców.polecam te Przeczkole innym mamom bo jest dużo dodatkowych zajec
Jak mozna pisac takie bzdury.Znam to przedszkole prawie od samego poczatku.Corka chodzila do niego przez cztery lata,a teraz w szkole jest chwalona za bardzo dobre przygotowanie.Rzadko w ktorom przedszkolu odbywa sie tyle imprez zabaw ,wycieczek przedstawien nie wspominajac o pieknych strojach na wystepach,ktore to przedszkole organizuje we wlasnym zakresie.A co do wykwalifikowanej kadry,to pani ktore ma uwagi chyba nie zna sie natym,bo kto zatrudni osoby bez odpowiednich kwalifikacji, bedac kontrolowanym przez kuratorium.Ja jestem zachwycona opiekunkami,ktore maja fantastyczne podejscie do dzieci.Moja corka w niedziele juz nie mogala sie doczekac kiedy pojdzie do przedszkola.
A jesli chodzi o jedzenie to w ktorym przedszkolu posilki sa gotowane na miejscu tak jak tu.Teraz z regoly jest catering.Wydaje mi sie ze osoby ktore krytykuja to przedszkole albo maja problem ze soba albo sami nie moga sobie poradzic z dzieckiem w do mu.Ja w tym roku juz druga corke poslalam do tego przedszkola i z czystym sumieniem i pelna odpowiedzialnoscia polecam to przedszkole.
A jesli chodzi o jedzenie to w ktorym przedszkolu posilki sa gotowane na miejscu tak jak tu.Teraz z regoly jest catering.Wydaje mi sie ze osoby ktore krytykuja to przedszkole albo maja problem ze soba albo sami nie moga sobie poradzic z dzieckiem w do mu.Ja w tym roku juz druga corke poslalam do tego przedszkola i z czystym sumieniem i pelna odpowiedzialnoscia polecam to przedszkole.
Również polecam przedszkole PUCHATEK!!!!!!!!!! Moja córka od 1,5 roku chodzi do PUCHATKA a od września planuję aby chodził tam również mój syn. Panie zawsze uśmiechnięte, miłe i serdeczne - widać że z powołaniem. Kontakt kadry nauczycielskiej z dziećmi jak i z rodzicami - bez zarzutu.
AK pisze że "na śniadania są płatki z mlekiem, cztery razy zupka i tylko raz ziemniaki z mięsem" - gdyby był Pan na zebraniu to wiedział by Pan dlaczego jest takie menu - to my rodzice tak zadecydowaliśmy.
Uważam że dzieci mają fantastyczną opiekę i dużo fajnej zabawy i nauki w przedszkolu - co potwierdza codzienny uśmiech córki gdy rano mówię jej że idziemy do przedszkola !!
AK pisze że "na śniadania są płatki z mlekiem, cztery razy zupka i tylko raz ziemniaki z mięsem" - gdyby był Pan na zebraniu to wiedział by Pan dlaczego jest takie menu - to my rodzice tak zadecydowaliśmy.
Uważam że dzieci mają fantastyczną opiekę i dużo fajnej zabawy i nauki w przedszkolu - co potwierdza codzienny uśmiech córki gdy rano mówię jej że idziemy do przedszkola !!
Witam, jestem mamą Julci i Vikusi.
Obie dziewczynki uczęszczają do Puchatka, są w dwóch osobnych grupach wiekowych. Przedszkole bardzo mile mnie zaskoczyło, wcześniej mieszkając jeszcze w Gdyni dziewczynki chodziły do placówki, w której właściwie nic nadzwyczajnego się nie działo, żadnych atrakcji, gości i rozwój w zasadzie tylko taki, jaki sama im zapewniłam, niczego nowego się nie nauczyły w parę miesięcy. Mam więc porównanie! Do Puchatka regularnie przyjeżdżają teatrzyki, gościł pan policjant, pani z labradorem, dzieci miały wycieczkę do Oceanarium, a gdy jeszcze było ciepło, organizowane były krótkie wyprawy do lasu. Jeśli tylko pogoda dopisywała, wychodziły każdego dnia na spacer, a co najmniej na podwórko. Odbywają się również zajęcia karate i tańca! Dzieci uczą się mnóstwa rzeczy, wspaniale się rozwijają, moja młodsza córcia Victoria próbuje liczyć na paluszkach po angielsku (ma 2,5 roku), dziewczynki wciąż coś tworzą, malują, wyklejają, uczą się wierszyków i piosenek, w przedszkolu również odbywają się urodziny dzieci z udziałem reszty grupy. Każdego dnia na bieżąco dowiaduję się jak minął dzień dziewczynkom, jeśli coś jest nie tak, również jestem informowana. Co do menu dzieci, odbyło się zebranie rodziców i to rodzice zadecydowali jak to menu ma wyglądać. Jeszcze coś, - moja Vikusia również jest alergikiem, choć jej objawy z czasem znacznie ustępują. W pierwszych dniach naszego pobytu rozmawiałam na ten temat i wiem, że Vikusia nie dostawała do jedzenia czy picia czegokolwiek nie wskazanego dla niej. Polecam to przedszkole z czystym sumieniem, cieszę się rozwojem moich dzieci, tym jak bardzo ciekawi je świat i jak wiele dowiadują się i uczą w przedszkolu. Polecam i pozdrawiam.
Obie dziewczynki uczęszczają do Puchatka, są w dwóch osobnych grupach wiekowych. Przedszkole bardzo mile mnie zaskoczyło, wcześniej mieszkając jeszcze w Gdyni dziewczynki chodziły do placówki, w której właściwie nic nadzwyczajnego się nie działo, żadnych atrakcji, gości i rozwój w zasadzie tylko taki, jaki sama im zapewniłam, niczego nowego się nie nauczyły w parę miesięcy. Mam więc porównanie! Do Puchatka regularnie przyjeżdżają teatrzyki, gościł pan policjant, pani z labradorem, dzieci miały wycieczkę do Oceanarium, a gdy jeszcze było ciepło, organizowane były krótkie wyprawy do lasu. Jeśli tylko pogoda dopisywała, wychodziły każdego dnia na spacer, a co najmniej na podwórko. Odbywają się również zajęcia karate i tańca! Dzieci uczą się mnóstwa rzeczy, wspaniale się rozwijają, moja młodsza córcia Victoria próbuje liczyć na paluszkach po angielsku (ma 2,5 roku), dziewczynki wciąż coś tworzą, malują, wyklejają, uczą się wierszyków i piosenek, w przedszkolu również odbywają się urodziny dzieci z udziałem reszty grupy. Każdego dnia na bieżąco dowiaduję się jak minął dzień dziewczynkom, jeśli coś jest nie tak, również jestem informowana. Co do menu dzieci, odbyło się zebranie rodziców i to rodzice zadecydowali jak to menu ma wyglądać. Jeszcze coś, - moja Vikusia również jest alergikiem, choć jej objawy z czasem znacznie ustępują. W pierwszych dniach naszego pobytu rozmawiałam na ten temat i wiem, że Vikusia nie dostawała do jedzenia czy picia czegokolwiek nie wskazanego dla niej. Polecam to przedszkole z czystym sumieniem, cieszę się rozwojem moich dzieci, tym jak bardzo ciekawi je świat i jak wiele dowiadują się i uczą w przedszkolu. Polecam i pozdrawiam.
Ja mogę się wypowiedzieć ;) Mnie to nie martwi, gdyż kadra jest ta sama. W tej najmłodszej grupie są dwie panie, te same, chyba p. Andżelika a tej drugiej nie znam imienia, w grupie mojej córy jest p. Monika i p.Maja które służą zawsze pomoca :) W tej grupie najstarszej jest tak samo ta sama pani od kiedy pamietam, o przedszkolu dowiedzialem się od znajomej, i tak samo mówiła że u starszaków wychowawca jest niezmienny, jak i panie które widuje sie na co dzien. Jak przyprowadzam dziecko tj. przed 9:00 zawsze także widuję tą samą panią która prowadzi angielski.
Moim zdaniem warto przejśc się i samemu zobaczyć, porozmawiać z dyrektor. Wiadomo, forum to forum, każdy pisze co chce, jest anonimowy.
W razie co, to jest mój mail marek_t78@o2.pl
Moim zdaniem warto przejśc się i samemu zobaczyć, porozmawiać z dyrektor. Wiadomo, forum to forum, każdy pisze co chce, jest anonimowy.
W razie co, to jest mój mail marek_t78@o2.pl
Moje dziecko chodzi od ponad roku do puchatka, przez ten czas w grupie sredniakow faktycznie zminila sie jedna wychowawczyni - b o druga zaszla w ciaze! ot cale zmiany...w najmlodszych dzieciaczkach i straszakach sa te same panie,a u wspomnianych tygryskow jedna z dwoch sie zmienila i teraz od wakacji jest wciąż ta sama Pani, notabene bardzo fajna.
Zresztą wszystkie wychowawczynie są serdeczne i rzetelne.
Zresztą wszystkie wychowawczynie są serdeczne i rzetelne.
Moj synek chodzi do tego przedszkola od ponad roku, nie było ani jednego dnia żeby płakał przy rozstaniu.
Bywały zmianyw kadrze to prawda, jednak dzieci absolutnie na tym nie ucierpialy. wychowawczynie serdeczne, mile i cieple, zawsze zyczliwie odpowiadaja na wszystkie pytania. Synek bardzol ubi chodzi do przedszkola, jedzenie gotowane na miejscu - moj niejadek nie wiele je, jednak to nie wina przedszkola:) Duzo zajęc dodatkowych, ciekawe wystepy, organizacja wyjsc wycieczek, aktualizacja zdjec ze wszystkiego na bieząco. Dodatkowo warto zaznaczyc że właścicielka - dyrektorka- zaangazowana w życie przedszkola - zawsze pomocna.
szczerze polecam wszystkim wachającym się, choć dzieci jest coraz wiecej wiec pewnie cieżko o miejsce, przedszkole ma ciasny korytarz, lazienke, ale przeciez nie tam dziecko przebywa caly dzień:))
slyszam wczesniej kilka złych opinii, ale przyznam ze postrzegam siebie jako bardzo wymagająca mamę , a przedszkole puchatek w rumi spełnia moje oczekiwania zupełnie:)
Bywały zmianyw kadrze to prawda, jednak dzieci absolutnie na tym nie ucierpialy. wychowawczynie serdeczne, mile i cieple, zawsze zyczliwie odpowiadaja na wszystkie pytania. Synek bardzol ubi chodzi do przedszkola, jedzenie gotowane na miejscu - moj niejadek nie wiele je, jednak to nie wina przedszkola:) Duzo zajęc dodatkowych, ciekawe wystepy, organizacja wyjsc wycieczek, aktualizacja zdjec ze wszystkiego na bieząco. Dodatkowo warto zaznaczyc że właścicielka - dyrektorka- zaangazowana w życie przedszkola - zawsze pomocna.
szczerze polecam wszystkim wachającym się, choć dzieci jest coraz wiecej wiec pewnie cieżko o miejsce, przedszkole ma ciasny korytarz, lazienke, ale przeciez nie tam dziecko przebywa caly dzień:))
slyszam wczesniej kilka złych opinii, ale przyznam ze postrzegam siebie jako bardzo wymagająca mamę , a przedszkole puchatek w rumi spełnia moje oczekiwania zupełnie:)
Tak ja tam prowadze moja corke bo lubi tam chodzic .i warto naprawde poslac swoje dzieci.opiekunki naprawde sa lubiane przez dzieci kture tam ich pilnuja duzo zajec.moja corka jest zadowolona i jak mi sie uda to w pulowie lipca wruci tam z powrotem jak mi mops je da....bede sie starac zeby tam jeszcze poszla dopuki do szkoly niepujdzie....i warto kto chce dac dziecko do przedszkola to polecam te puchatka.bo niemozna se wyobrazic lepszej opieki nisz tam jest .to co ludzie kadaja to jest bzdura .niewiem jak tak mozna pisac skoro sie nic onim niewie
Jestem rodzicem Majki, jak to przeczytałem to nie mogę uwierzyć żę ktoś może tak kłamać. Przecież jest dwudaniowy obiad! Deser i podwieczorek! My jako rodzice sami ustalamy na zabraniu jadłospis. A co do kadry- od dawien dawna jest ta sama. Nie wiem dlaczego ktoś wymyśla takie bzdury. Dyrektor się stara, rozmawia z nami, możemy decydować w wielu sprawach, Maja jeździ na wycieczki, uczy się, ogląda przedstawienia. No ale cóż, zazdrość może w oczy kole, nie wiem. Ludzie są okropni.
A ja tam polecam przejść się i samemu zobaczyć. Panie sa bardzo miłe, dzieci też zadowolone. Dzieci mają dużo zajęć i się nie nudzą. Chodzą na spacery, nie kiszą się cały dzień w jednym pokoju.
Kto nie potrafi trafić tu jest adres:
http://www.przedszkole-puchatka.pl/
Pozdrawiam
Kto nie potrafi trafić tu jest adres:
http://www.przedszkole-puchatka.pl/
Pozdrawiam
Polecam przedszkole Puchatek w Rumi. Moja córcia chodziła tam do grupy żlobkowej. Panie opiekujące się dziecmi są z powołania, natychmiast informują o niepokojących objawach dotyczących zdrowia dziecka. Mimo iż okres adaptacyjny naszej coreczki byl bardzo trudny, to panie opiekujace sie byly zawsze zyczliwe, serdeczne i wspieraly nie tylko nasze dziecko ale i mnie - mamę, ktora przezywała ten okres strasznie:)) Nie moge nie wspomniec o Pani dyrektor, ktora jest wspaniala osoba, dbajaca o dobro dzieci i rozwoj przedszkola, jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu. Pozdrawiam cala zaloge Puchatka!!
Bardzo polecam, przedszkole na medal, kadra młoda, ale doświadczona, pełna pasji, pomysłów. Podchodzą do każdego dziecka indywidualnie. Dużo się dzieje. Każdy dzień bogaty w szereg zajęć, program zróżnicowany. Dzieci codziennie wychodzą na spacery, synek zadowolony, zawsze z uśmiechem wstaje, nawet w soboty goni nas, bo chce iść do przedszkola :) Naprawdę polecam MK
Witam, w zupełności zgadzamy się z MK. Nasza córeczka uczęszczała do Puchatka przez 2 lata. W tym roku poszła do szkoły. Świetnie sobie radzi, jest dobrze przygotowana. Przedszkole bardzo miło wspominamy. Gdy mieliśmy jakieś uwagi czy wątpliwości, zawsze byliśmy uważnie wysłuchani, a problem szybko i konkretnie rozwiązany. Najważniejszym w życiu dziecka jest kochająca rodzina i to, jakie nawyki i zasady wynosi z domu, więc, drodzy rodzice, zanim stawiać wysokie wymagania do przedszkola, zacznijmy najpierw od siebie:). Pozdrawiamy serdecznie wszystkich i polecamy przedszkole Puchatek.
Witam, bardzo polecam Przedszkole Puchatek, Jestem mamą 2,5 rocznej Michalinki która jest w grupie zajączków. Jeśli chodzi o wypowiedzi o zmianie kadry to odkąd Michasia uczęszcza do grupy tj. 5 miesięcy to obie Panie przesympatyczne z resztą opiekunki nadal tam pracują bez żadnych zmian :) Michalina chodziła wcześniej do przedszkola w Gdyni i niestety nie mamy dobrych wspomnień dlatego wygląd tego przedszkola, czystość jaka tam panuje oraz opieka i to, że dzieci są w osobnych grupach ze względu na wiek to jest dla mnie nie do porównania z tym co było w innym przedszkolu. Kiedy odprowadzałam córkę to aż miło było wchodzić słysząc grupę która śpiewa przy grze gitary, grupę która uczy się angielskiego i śpiewa po angielsku. Jest dużo zajęć które później można tez zobaczyć na zdjęciach które są opublikowane na facebooku. I koniecznie trzeba wspomnieć tez o Pani Dyrektor która jest bardzo ciepłą i przesympatyczną osobą która naprawdę dba o dobro dzieci. Można byłoby pisać i pisać. W 100% polecam przedszkole :) Pozdrawiam
warto wejść na stronkę przedszkola :)
http://www.przedszkole-puchatka.pl
http://www.przedszkole-puchatka.pl
Szczerze polecam to Przedszkole! Moja córcia, po 2 latach uczęszczania do Puchatka poczyniła ogromne postępy, jako 3 latka była dzieckiem zamkniętym w sobie, praktycznie nie mówiła, była nieśmiała i płaczliwa, postanowiłam że zapiszę ją do Przedszkola, i to byla najlepsza decyzja, już jako 4 latka miała swój pierwszy wielki występ na scenie- zero tremy!! Odważna! W Przedszkolu nauczyła się podstaw baletu, tańca nowoczesnego i klasycznego, występy na konkursach, festynach to teraz dla niej przyjemność!! Z takim startem jestem pewna że będziemy rozwijać jej talenty i nie raz nas zaskoczy. Aż się łezki w oczach kręciły jak widziałam ją w pięknych strojach na scenie, które Pani Dyrektor sama projektuje i szyje :)) Kontakt z kadrą bardzro dobry, zawsze byłam poinformowana o wszystkim, jestem pewna że córcia poradzi sobie świetnie w szkole- nauczyła się pisać literki, cyfry, liczyć, wysławiac się poprawnie, zna dużo słówek po angielsku i potrafi powiedzieć pare zdań w obcym języku. Poznała też podstawy hiszpańskiego.
Polecam to przedszkole, dzieci naprawde poczyniają tam ogromne postępy co jest zasługą kadry która do wszystkiego podchodzi z zaangażowaniem!! Widać że to Przedszkole to ich pasja! Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuje całej załodze Puchatka za te 2 lata!! Będziemy Was odwiedzać! :)
Polecam to przedszkole, dzieci naprawde poczyniają tam ogromne postępy co jest zasługą kadry która do wszystkiego podchodzi z zaangażowaniem!! Widać że to Przedszkole to ich pasja! Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuje całej załodze Puchatka za te 2 lata!! Będziemy Was odwiedzać! :)
My również dołączmy do podziękowań za trud i zaangażowanie Pani Dyrektor i całej kadry pedagogicznej w wychowanie Przedszkolaków. Moje dzieci są otwarte na nowe wyzwania, odważne i chętne do dalszej nauki. Oleńka mimo że ma dużo nowych koleżanek i ukochaną Panią w pierwszej klasie w nowej szkole to często wspomina Panie z Przedszkola.
Również będziemy Was odwiedzać i wspierać duchowa na kolejny przepięknych występach. POWODZENIA !!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie :-))
Również będziemy Was odwiedzać i wspierać duchowa na kolejny przepięknych występach. POWODZENIA !!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie :-))