Widok

Przedszkole Rumia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zastanawiam sie oddaniem coreczki do przedszkola na kilka godzin dziennie za kilka miesiecy, Czy mozecie polecic jakies fajne przedszkole z zajeciami dodatkowymi w Rumi. Najlepiej zeby to byla mała przytulna placowka. Z góry dziekuje za info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iwona Marcysia nie wiem czy pamietasz ale nasze dzieciaki z tego samego dnia:)
ja mimo ze jeszcze drugiego nie mam tez sie zastanawiam nad poslaniem malego do przedszkola chociaz na kilka h jak pojawi sie drugi bobas.
podbijam moze ktos poleci cos rozwijajacedo dla 19mscznego dziecka po wakacjach juz 2letniego.
Hop Hop
niestety w Rumii bieda jeśli chodzi o przedszkola prywatne- przynajmniej ja tak uważam. Najlepsze opinie ma przedszkole "Pod Topolą", słyszałam tez fajne opinie o przedszkolu obok hotelu Marengo Kniaź, tylko ulicy przypomnieć sobie nie mogę. My chodzimy do "Bajki", ale to juz państwówka ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
' Pod topolą' to też państwówka i nie jest to małe, przytulne przedszkole, ale mozna przyznać, że jest na wysokim poziomie, niestety dostać się tam jest trudno.
Prywatnych przedszkoli jest w Rumi dużooooooo. Trzeba tylko okreslić czego oczekujemy, jaką sume jestesmy w stanie wydać no i miejsce zamieszkania, też jest wazne :)
ja nie twierdzę, ze w Rumii jest mało przedszkoli prywatnych, tylko mało jest takich, które proponują naprawdę fajne zajęcia dla maluszków.
no własnie chodzi o to żeby nie było bardzo drogo, no i żeby to dziecko wyniosło cos z tego przedszkola bo róznie to bywa.
Mi głownie chodzi o to aby coreczka przez kilka godzin(3-4godziny dziennie) poprzebywała z innymi dziecmi, pobawiła sie, jakas rytmika, gimnastyka,zajecia plastyczne.
a zadowolona jestes z Bajki ?
tak, bardzo, jedynym minusem dla mnie jak na razie strasznie malutka szatnia :) A usmiech Amelki bezcenny :)
Mogę polecić przedszkole Puchatek w Rumi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14
http://forum.trojmiasto.pl/domowe-przedszkole-w-rumii-opinie-t253704,1,16.html

Tutaj dużo linków do rumskich przedszkoli :)
Znajomej córka odkąd skończyła 6 miesięcy chodzi do Krainy Bajek. Teraz ma dwa latka i potrafi już pięknie mówić, śpiewa sporo różnych piosenek i recytuje krótkie wierszyki, byłam w szoku że tyle potrafi ale z drugiej strony mała jest dość rezolutna. Sama teraz zastanawiam się nad przedszkolem/żłobkiem bo zaraz swoją malutką będę musiała gdzieś posłać, pochodzę po placówkach i podzielę się z Wami spostrzeżeniami. Znajoma polecą ta Krainę Bajek podobno świetna lokalizacja dom z ogródkiem gdzieś przy lesie, wybieram się tam w poniedziałek, dam znać co i jak :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam dzisiaj tak jak pisałam wyżej w Krainie Bajek i muszę przyznać, że podobało mi się. Fajny klimat, dość przytulnie, nie przełądowane grupy dziećmi i faktycznie miejsce fajne bo z dala od ulicy. Ogródek jest kameralny, nie za duży. W salach kolorowo, starsze dzieci miały akurat gimnastykę. Nie wiem szczerze mówiąc na co zwracać szczególną uwagę podczas takiego "zwiedzania" - nowa jestem w tym temacie ;) może macie jakieś wskazówki? Generalnie fajna placówka, Panie sympatyczne, dzieciaki nie siedziały bezczynnie przy zabawkach, kolorowo i przytulnie. Następny punkt który będę odwiedzać to Maluszkowo, napiszę swoje uwagi po wizycie. Pytanie tylko czy chcecie, bo widzę ze temat ucichł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko w Delfinku mozna na godziny prowadzic dzieci
Nie tylko w Delfinku :)
w bajkowej krainie mozna zostawic na godziny dziecko to jest na kazmerza wielkiego obok gdynskiej i dębogórskiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dosc, ze mozesz zostawiac na godz. to jeszcze przedszkole jest super. Przynajmniej 2 razy w miesiacu, sa dni - marchewki, kotka, kubusia puchatka itp. Corka wraca zawsze szczesliwa do domu. Wydaje mi sie, ze wiekszosc pszedszkoli niepublicznych oferuje stawke godz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja polecam przedszkole skrzat niedaleko bajkowej krainy. warunki lokalowe lepsze i cena ciut niższa :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odnawiam watek, w zwiazku z tym iz cora nie dostała sie do zadnego panstwowego przedszkola jestem zmuszona od wrzesnia posłac ją do prywatnego ;/ Moze jakies opinie o rumskich przedszkolach prywatnych , bede wdzieczna za wszystkie opinie
do góry