Widok
Iwona Marcysia nie wiem czy pamietasz ale nasze dzieciaki z tego samego dnia:)
ja mimo ze jeszcze drugiego nie mam tez sie zastanawiam nad poslaniem malego do przedszkola chociaz na kilka h jak pojawi sie drugi bobas.
podbijam moze ktos poleci cos rozwijajacedo dla 19mscznego dziecka po wakacjach juz 2letniego.
ja mimo ze jeszcze drugiego nie mam tez sie zastanawiam nad poslaniem malego do przedszkola chociaz na kilka h jak pojawi sie drugi bobas.
podbijam moze ktos poleci cos rozwijajacedo dla 19mscznego dziecka po wakacjach juz 2letniego.
' Pod topolą' to też państwówka i nie jest to małe, przytulne przedszkole, ale mozna przyznać, że jest na wysokim poziomie, niestety dostać się tam jest trudno.
Prywatnych przedszkoli jest w Rumi dużooooooo. Trzeba tylko okreslić czego oczekujemy, jaką sume jestesmy w stanie wydać no i miejsce zamieszkania, też jest wazne :)
Prywatnych przedszkoli jest w Rumi dużooooooo. Trzeba tylko okreslić czego oczekujemy, jaką sume jestesmy w stanie wydać no i miejsce zamieszkania, też jest wazne :)
http://forum.trojmiasto.pl/domowe-przedszkole-w-rumii-opinie-t253704,1,16.html
Tutaj dużo linków do rumskich przedszkoli :)
Tutaj dużo linków do rumskich przedszkoli :)
Znajomej córka odkąd skończyła 6 miesięcy chodzi do Krainy Bajek. Teraz ma dwa latka i potrafi już pięknie mówić, śpiewa sporo różnych piosenek i recytuje krótkie wierszyki, byłam w szoku że tyle potrafi ale z drugiej strony mała jest dość rezolutna. Sama teraz zastanawiam się nad przedszkolem/żłobkiem bo zaraz swoją malutką będę musiała gdzieś posłać, pochodzę po placówkach i podzielę się z Wami spostrzeżeniami. Znajoma polecą ta Krainę Bajek podobno świetna lokalizacja dom z ogródkiem gdzieś przy lesie, wybieram się tam w poniedziałek, dam znać co i jak :)
Byłam dzisiaj tak jak pisałam wyżej w Krainie Bajek i muszę przyznać, że podobało mi się. Fajny klimat, dość przytulnie, nie przełądowane grupy dziećmi i faktycznie miejsce fajne bo z dala od ulicy. Ogródek jest kameralny, nie za duży. W salach kolorowo, starsze dzieci miały akurat gimnastykę. Nie wiem szczerze mówiąc na co zwracać szczególną uwagę podczas takiego "zwiedzania" - nowa jestem w tym temacie ;) może macie jakieś wskazówki? Generalnie fajna placówka, Panie sympatyczne, dzieciaki nie siedziały bezczynnie przy zabawkach, kolorowo i przytulnie. Następny punkt który będę odwiedzać to Maluszkowo, napiszę swoje uwagi po wizycie. Pytanie tylko czy chcecie, bo widzę ze temat ucichł.
mama,
Mądry Maluch - plac zabaw zostawię bez komentarza nie wyobrażam sobie na nim starszych dzieci (myśle, że dla dzieci żłobkowych byłby ok ale nie dla przedszkolaków).
Ogólnie przedszkole nie zrobiło na mnie najlepszego wrażenia, ale polecam samemu obejrzeć, chyba, ze już oglądałaś i szukasz opinii, jeśli nie to najlepiej samemu się wybrać.
Wioska Smerfów - dobry kontakt z paniami zarówno mój jak i dziecka, wydaje się, ze można się w wielu kwestiach indywidualnych dogadać, zrobiło na mnie dość dobre wrażenie.
A jakie są Twoje opinie na temat tych przedszkoli?
A może ma ktoś jeszcze jakieś opinie o Skrzacie?
Mądry Maluch - plac zabaw zostawię bez komentarza nie wyobrażam sobie na nim starszych dzieci (myśle, że dla dzieci żłobkowych byłby ok ale nie dla przedszkolaków).
Ogólnie przedszkole nie zrobiło na mnie najlepszego wrażenia, ale polecam samemu obejrzeć, chyba, ze już oglądałaś i szukasz opinii, jeśli nie to najlepiej samemu się wybrać.
Wioska Smerfów - dobry kontakt z paniami zarówno mój jak i dziecka, wydaje się, ze można się w wielu kwestiach indywidualnych dogadać, zrobiło na mnie dość dobre wrażenie.
A jakie są Twoje opinie na temat tych przedszkoli?
A może ma ktoś jeszcze jakieś opinie o Skrzacie?