Widok

Przedszkole Rumia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zastanawiam sie oddaniem coreczki do przedszkola na kilka godzin dziennie za kilka miesiecy, Czy mozecie polecic jakies fajne przedszkole z zajeciami dodatkowymi w Rumi. Najlepiej zeby to byla mała przytulna placowka. Z góry dziekuje za info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iwona Marcysia nie wiem czy pamietasz ale nasze dzieciaki z tego samego dnia:)
ja mimo ze jeszcze drugiego nie mam tez sie zastanawiam nad poslaniem malego do przedszkola chociaz na kilka h jak pojawi sie drugi bobas.
podbijam moze ktos poleci cos rozwijajacedo dla 19mscznego dziecka po wakacjach juz 2letniego.
Hop Hop
niestety w Rumii bieda jeśli chodzi o przedszkola prywatne- przynajmniej ja tak uważam. Najlepsze opinie ma przedszkole "Pod Topolą", słyszałam tez fajne opinie o przedszkolu obok hotelu Marengo Kniaź, tylko ulicy przypomnieć sobie nie mogę. My chodzimy do "Bajki", ale to juz państwówka ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
' Pod topolą' to też państwówka i nie jest to małe, przytulne przedszkole, ale mozna przyznać, że jest na wysokim poziomie, niestety dostać się tam jest trudno.
Prywatnych przedszkoli jest w Rumi dużooooooo. Trzeba tylko okreslić czego oczekujemy, jaką sume jestesmy w stanie wydać no i miejsce zamieszkania, też jest wazne :)
ja nie twierdzę, ze w Rumii jest mało przedszkoli prywatnych, tylko mało jest takich, które proponują naprawdę fajne zajęcia dla maluszków.
no własnie chodzi o to żeby nie było bardzo drogo, no i żeby to dziecko wyniosło cos z tego przedszkola bo róznie to bywa.
Mi głownie chodzi o to aby coreczka przez kilka godzin(3-4godziny dziennie) poprzebywała z innymi dziecmi, pobawiła sie, jakas rytmika, gimnastyka,zajecia plastyczne.
a zadowolona jestes z Bajki ?
tak, bardzo, jedynym minusem dla mnie jak na razie strasznie malutka szatnia :) A usmiech Amelki bezcenny :)
Mogę polecić przedszkole Puchatek w Rumi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14
http://forum.trojmiasto.pl/domowe-przedszkole-w-rumii-opinie-t253704,1,16.html

Tutaj dużo linków do rumskich przedszkoli :)
Znajomej córka odkąd skończyła 6 miesięcy chodzi do Krainy Bajek. Teraz ma dwa latka i potrafi już pięknie mówić, śpiewa sporo różnych piosenek i recytuje krótkie wierszyki, byłam w szoku że tyle potrafi ale z drugiej strony mała jest dość rezolutna. Sama teraz zastanawiam się nad przedszkolem/żłobkiem bo zaraz swoją malutką będę musiała gdzieś posłać, pochodzę po placówkach i podzielę się z Wami spostrzeżeniami. Znajoma polecą ta Krainę Bajek podobno świetna lokalizacja dom z ogródkiem gdzieś przy lesie, wybieram się tam w poniedziałek, dam znać co i jak :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam dzisiaj tak jak pisałam wyżej w Krainie Bajek i muszę przyznać, że podobało mi się. Fajny klimat, dość przytulnie, nie przełądowane grupy dziećmi i faktycznie miejsce fajne bo z dala od ulicy. Ogródek jest kameralny, nie za duży. W salach kolorowo, starsze dzieci miały akurat gimnastykę. Nie wiem szczerze mówiąc na co zwracać szczególną uwagę podczas takiego "zwiedzania" - nowa jestem w tym temacie ;) może macie jakieś wskazówki? Generalnie fajna placówka, Panie sympatyczne, dzieciaki nie siedziały bezczynnie przy zabawkach, kolorowo i przytulnie. Następny punkt który będę odwiedzać to Maluszkowo, napiszę swoje uwagi po wizycie. Pytanie tylko czy chcecie, bo widzę ze temat ucichł.
Tylko w Delfinku mozna na godziny prowadzic dzieci
Nie tylko w Delfinku :)
w bajkowej krainie mozna zostawic na godziny dziecko to jest na kazmerza wielkiego obok gdynskiej i dębogórskiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dosc, ze mozesz zostawiac na godz. to jeszcze przedszkole jest super. Przynajmniej 2 razy w miesiacu, sa dni - marchewki, kotka, kubusia puchatka itp. Corka wraca zawsze szczesliwa do domu. Wydaje mi sie, ze wiekszosc pszedszkoli niepublicznych oferuje stawke godz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja polecam przedszkole skrzat niedaleko bajkowej krainy. warunki lokalowe lepsze i cena ciut niższa :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odnawiam watek, w zwiazku z tym iz cora nie dostała sie do zadnego panstwowego przedszkola jestem zmuszona od wrzesnia posłac ją do prywatnego ;/ Moze jakies opinie o rumskich przedszkolach prywatnych , bede wdzieczna za wszystkie opinie
Polecam Puchatka na Świętojanskiej. Moje bliźniaczki chodzą juz 10 miesięcy i One i My jestesmy bardzo zadowoleni :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 21
Ja również polecam Puchatek. Warto świetna kadra,dużo się dzieje. Dzieci codziennie wychodzą na spacery, synek zadowolony, wycieczki, teatrzyki, wizyty gości itp. Naprawdę polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20
a ja iskierkie polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zwiedziliśmy prawie wszystkie przedszkola w Rumi i zdecydowanie polecam "Skrzata" na Sopockiej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co sądzicie o przedszkolach: Wioska Smerfów albo Mądry Maluch
mama,
Mądry Maluch - plac zabaw zostawię bez komentarza nie wyobrażam sobie na nim starszych dzieci (myśle, że dla dzieci żłobkowych byłby ok ale nie dla przedszkolaków).
Ogólnie przedszkole nie zrobiło na mnie najlepszego wrażenia, ale polecam samemu obejrzeć, chyba, ze już oglądałaś i szukasz opinii, jeśli nie to najlepiej samemu się wybrać.

Wioska Smerfów - dobry kontakt z paniami zarówno mój jak i dziecka, wydaje się, ze można się w wielu kwestiach indywidualnych dogadać, zrobiło na mnie dość dobre wrażenie.

A jakie są Twoje opinie na temat tych przedszkoli?

A może ma ktoś jeszcze jakieś opinie o Skrzacie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obejrzałam sobie 3 przedszkola skrzat ,wioska smerfów i mądry maluch i najlepsze wrażenie zrobił na mnie skrzat, wiec od wrzesnia posylam mojego synka do skrzata. zobaczymy w "praniu" jak to wszystko bedzie wygladac.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rumia

Codzienne nocne buczenie jakiejś maszyny w Rumi (4 odpowiedzi)

Czy słyszycie od kilkunastu dni codzienne nocne buczenie? Problem w tym, że słychać je...

Locus (6 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

do góry