Widok

Przedszkole dla nadpobudliwego 3 latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy ktoś zna przedszkole, w którym dobrze poradzą se z dzieckiem nadpobudliwym ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu nie tyle chyba chodzi o "poradzenie se", ile o dobre funkcjonowanie dziecka w grupie rówieśniczej i wyeliminowanie ewentualnych zaburzeń ( jest jakaś przyczyna tej nadpobudliwości). Skontaktuj się z najbliższą poradnią psychologiczno - pedagogiczną i poproś o radę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wpierw trzeba wychować dzieciaka ,a potem posłać do przedszkola.Nikt tego za Ciebie nie załatwi.Nie ma dzieci nadpobudliwych ,są niewychowane...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17

Moje dziecko nie jest złe wychowane ma zdiagnozowana nadpobudliwość ja sobie w domu z nim doskonale radzę i nid mamy większych problemów. Problem zaczyna się w grupie rowiesniczej gdzie pod wpływem wielu bodźców nie umie sobie poradzić emocjonalnej także nie oceniaj i zachowaj takie se rady dla siebie!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

do ~ja odezwała się mamuśka,która jest specjalistą wszelkich schorzeń,zaburzeń etc. i stwierdziła,że nie ma dzieci nadpobudliwych...brak słów,życzę doświadczenia posiadania potomka o takowym temperamencie a wówczas podyskutujemy;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co to znaczy nadpobudliwym? Dziecko ma jakieś orzeczenie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma orzeczenia ma jedynie opinie poradni psychologiczno- pedagocznej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tez jestem mama bardzo zywego 3-latka. Nie jest nadpobudliwy, ale bywa bardzo aktywny w grupie rowiesniczej, sklepach, placach zabaw, itp. W przedszkolu popisuje sie, wyglupia, psuje grupe i dziala na nerwy wychowawczyni, ktora nie moze sobie z nim poradzic. Zreszta, wspolczuje jej, bo musi ogarniac grupe niemal 30-osobowa i ma tylko jedna pania do pomocy. A on robi na zlosc i po to, zeby bylo smiesznie. Jednak potrafi tez skupic uwage na dluzej, wykonujac ulubione czynnosci. Dlatego licze na to, ze wyrosnie z tego. W domu wrecz przeciwnie, dziecko spokojne, samodzielne i poukladane. Czasem jego zainteresowania wzbudzaja niepokoj, bo caly dzien najchetniej spedzalby na nauce pisania, czytania, liczac i ukladajac z klockow literki, czy cyfry. Poza domem daje upust energii. Wielokrotnie jego wychowawczyni sugerowala mi, ze popelniamy bledy wychowawcze, pozwalajac mu na wszystko, rozpieszczajac, no bo jedynak, itd. Jednak nas w domu nie terroryzuje i mozna z nim wspolpracowac. Mam wrazenie, ze moze lepiej czulby sie w mniejszej grupie, gdzie zainteresowanie ze strony nauczycielek jest wieksze.
Dlatego, jesli moge Ci cos doradzic... Sprobuj poszukac przedszkola z grupami mniejszymi, kilkunastoosobowymi, gdzie panie maja dobre podejscie do dzieci i nie odwalaja panszczyzny. Wiadomo, ze z dziecmi nadpobudliwymi trzeba odpowiednio pracowac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

To co opisujesz to dokładnie Take sami zachowanie ma moje dziecko dokładnie tak samo robił w przedszkolu... natomiast w domu tez lubi malować układać klocki i słuchać książek jak mu się czyta. Być może trafiliśmy na niewłaściwe przedszkola
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tez sie zastanawiam ostatnio nad zmiana przedszkola. Niby dziecko lepiej rozwija sie w grupie, ale z drugiej strony 3-latki az tak bardzo nie potrzebuja jeszcze socjalizowania sie, a na pewno potrzebuja duzo uwagi. Nie wszystkie dzieci dobrze odnajduja sie w duzej grupie, a niektorym moze to zaburzac prawidlowy rozwoj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego do tej pory nie zadbałaś o takie miejsce dla swojego dziecka tylko radzisz komuś innemu by tak zrobił..? Chyba wcale tobie na zależy na dobru swojego dziecka. Chyba też jako rodzice za dobrze nie wspołpracujecie z wychowawczynią, prawda? Bo w domu dobrze, to co jest w przedszkolu to wina przedszkola, pani, dzieci...ale nie rodziców. Dzieciak ma ubaw w przedszkolu, taki clown w grupie - ma być śmiesznie, a wy rodzice w domu. I jest super. Prawda..? (Pyt.retoryczne) Sic!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ten watek nie jest tu po to, zeby kogos oceniac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zadałam pytanie czy ktoś zna odpowiednie przedszkole dla dziecka nadpobudliwego a spadła jakaś fala krytyki . Ludzie opanujcie się !!! I skąd wiesz ze nie zadbałam o to wcześniej chodzimy na terapie nie znasz dziecka ani jego rodziców to nie wiem dlaczego oceniasz !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

to jest publiczne forum, każdy pisze co mu do głowy przyjdzie...taki life
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam przedszkole Tuptusie w Pruszczu badz na Rotmance.

Moje dziecko miało zdiagnozowaną nadpobudliwość psycho-ruchową. Jestem z zawodu nauczycielem W-F. Jak podrosło dziecko to nadmiar energii spożytkował w sporcie. W domu jak mi cyrk odwalał to szedł do drugiego pokoju i drzyj się az Ci przejdzie. Wychowywałem nie hodowałem .Dziś jest dorosły i czasem wspomina jak tupał nóżkami .

Na takie niewychowane bachory skutkuje tylko jedno- kabel od prodiża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Od 8 lat to niezgodne z prawem, a nieznajomość prawa, jak wiemy, szkodzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry