Widok

Przedszkole publiczne a koszty?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Chciałabym przepisać mojego 4-latka z niepublicznego przedszkola do publicznego i nie mogę znaleźć nigdzie konkretnie jaki jest obecnie koszt takiego publicznego przedszkola. Tzn. wiem, że od 8 do 13 za darmo, a potem 1 zł za godzine, plus wyżywienie ok 6 zł i na radę rodziców ok 50 zł. A co z zajęciami dodatkowymi?płatne są? Czy naprawdę koszt przebywania dziecka od godz 8 do 16 z pełnym wyżywieniem to wychodzi tylko 250 zł?? Kto może mi powiedzieć z własnego doświadczenia? BYłabym wdzięczna za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Konkretnie to zależy od danego przedszkola ale raczej nie wychodzi więcej niż 300 zł. 8 godziny pobytu to stały koszt 3 zł dziennie x ilość dni roboczych (20-22), jedzenie u mnie akurat to 6.5/dzień, RR 40 zł i 20 dodatkowy angielski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rada rodziców -92zl w tym dod.zajęcia
Wyżywienie -7zl dziennie
Oplata stała - 1zl ponad godziny stale u mnie to 5zl dziennie
Najwięcej płaciłam bodajże 350-360zl miesięcznie

To u nas chyba rekord bo rada 130zł, wyżywienie 10zl plus ustawowa zł za godz od 13. Trzynastka na zaspie

Wow. To zatrzymałam się w czasie z lat 2009-2011, kiedy moja córka chodziła do przedszkola publicznego. Wtedy płaciłam ok 500zł miesięcznie! Jestem zaskoczona, że jest teraz tak tanio, i nie dziwię się dlaczego tak się ludzie biją o miejsca...
A czy orientuje się ktoś jak to jest z zaświadczeniem o zatrudnieniu? Jeśli jestem na urlopie wychowawczym do końca sierpnia i od września wracałabym do pracy, to pozwolą mi donieść we wrześniu zaświadczenie, że już pracuję?

Żadnego zaświadczenia o pracy nie będziesz musiała przynosić. Nie wymagają tego.
Bynajmniej u mnie w przedszkolu

Od 8-16, za godziny płacę ok 100zł (zależy od ile wypadnie w miesiącu), obiady to ok 200zł, rada rodziców 50zł, angielski 50zł. Czyli ok 400zł miesięcznie.

Ja płacę 50 rada .....o9-15 dziecko jest więc stała opłata okolo 44 zł plus drugie sniadanie ,zupa , drugie danie ...ok 100zł dodam ,ze dziecko bardzo mało opuszcza 3 dni w miesiącu max.Zajecia taniec,j.ang,gimanstyka ,koszykówka, rytmika w cenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Basen ogrodowy - gdzie kupię? (11 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku dostane basen ogrodowy dla 3 latka, nie musi byc mega ale też nie miska wody ;)

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

do góry